زمستان با لباس خودمانی
سبا قدیری
فصل سرما اگرچه دیر اما یک هفته‌ای می‌شود که شروع شده. در این فصل،‌ لباس گرم مهم‌ترین و پرنیازترین کالا برای خانواده‌ها به حساب می‌آید.

پس برای مقابله با سرمای سرد زمستانی، تا دیر نشده این گزارش را بخوانید تا بلکه کمک حالتان برای خرید لباس‌های گرم شود. حتما تا به حال خبرهای زیادی درباره صنعت پوشاک و نساجی در رادیو، تلویزیون و روزنامه‌ها شنیده، دیده و یا خوانده‌اید.
این اخبار بیشتر حاوی مطالبی درباره ناتوانی کارخانه‌های داخلی تولید پوشاک در ارائه لباسی مرغوب به مشتری بوده است. اما این همه حقایق درباره پوشاک ایرانی نیست. به جرات می‌توان گفت:‌ اگر پولتان برای جیبتان ارزشمند است بهتر است لباس‌های تولید خودمان را برای تن‌پوش خود انتخاب کنید.از این انتخاب لااقل برای فصل سرد سال استفاده کنید.
آیا می‌دانید بیش از 10 کارخانه بزرگ تولید لباس‌های مردانه و زنانه در کشور وجود دارد.
این کارخانه‌ها هرکدامشان بیش از ۴۰۰نفر پرسنل و متخصص دارند.در این ۱۰ کارخانه بزرگ پوشاک در کشور،‌ آخرین تکنولوژی‌های تولید به کار گرفته شده است. از همه جالب‌تر آنکه همه این ۱۰ کارخانه بزرگ پوشاک در سطح شهرهای کشور به خصوص در تهران دارای نمایندگی مستقیم عرضه لباس هستند.
پس آیا به نظر شما صرف نمی‌کند لباس موردنیازمان را به جای آنکه از مغازه‌های بی‌نام و نشان خریداری کنیم به سراغ این نمایندگی‌ها برویم؟
در باب گرمای لباس زمستانی
برای فصل زمستان معمولا از لباس‌هایی که بتواند گرمای بدن را در فضای بین بدن انسان و لباس محبوس کند، استفاده می‌شود.
اصلا اینکه گفته می‌شود لباس گرم منظور لباس گرمادهنده نیست. بلکه منظور این است که مواد به کار رفته در لباس‌های گرم از جنسی است که مانع فرار گرما و حرارت بدن می‌شود.
مواد به کار رفته در لباس گرم پشم است. در لباس‌های اصل ریشه‌دار در قسمت پشت یقه، برچسبی دوخته شده که جنس مواد به کار رفته در لباس را نشان می‌دهد.
رایج‌ترین پوشاک گرم و زمستانی در ایران «پلیور» است.
در پلیورها معمولا این برچسب که شناسنامه لباس به حساب می‌آید در سطح درونی پلیور و در قسمت پایین آن دوخته شده است.
هرچقدر پشم به کار رفته در پلیور بیشتر باشد،‌ این لباس زمستانی مرغوب‌تر،‌ گرم‌تر و به درد‌بخور است.
معمولا در پلیورها برای آنکه حس خوش‌تیپ نشان دادن افرادی که آن را پوشیده‌اند! بیشتر نمایان شود اندکی از الیاف مصنوعی همچون پلی‌استر یا پلی‌آمید نیز به همراه پشم به کار می‌رود.
اما نکته مهم درصد الیاف مصنوعی به کار رفته است در روی برچسب درصد این مخلوط الیاف نوشته شده است.
اگر می‌خواهید در طول زمستان امسال و حتی سال بعد و سال بعد از آن پلیوری داشته باشید که هم گرمای لازم را تامین کند و هم خوش‌تیپی شما را نشان دهد پلیوری را برای خرید انتخاب کنید که درصد الیاف پشم (WOOL) در آنها بیشتر از 50درصد باشد.
در حال حاضر پلیورهایی که در بازار پوشاک عرضه می‌شود تنوع قابل توجهی به لحاظ رنگ‌بندی، طراحی و تولید کشورها دارد.
پلیورهای ترک با طرح‌های لوزی‌لوزی که به اسم اسکاچ در بازار وجود دارد قیمتی بین 30 تا 45هزار تومان دارد.
پلیورهای ایتالیایی که البته نازک اما کارآمد هستند گران‌تر از نوع ترک آن و قیمتی بین ۵۰ تا ۷۵هزار تومان دارد. ذکر این نکته نیز ضروری است پلیور و یا هر نوع لباس زمستانی حتما و لزوما نباید ضخیم باشد.
برخی به غلط تصور می‌کنند لباس زمستانی باید ضخیم باشد. در صورتی که اگر الیاف پشم قبل از آنکه تبدیل به لباس شوند یکسری فعالیت‌های فیزیکی و شیمیایی بر روی آن انجام شود و یا پشم مرغوب از گوسفند گرفته شود، آنقدر نازک می‌شود که لباس حاصل از آن حتی ضخامتی به اندازه یک پیراهن یا یک روسری دارد.
پس همانطور که گفته شد ملاکتان در انتخاب یک لباس گرم زمستانی ظاهر لباس نباشد بلکه از روی شناسنامه لباس، کیفیت و مرغوبیت را تشخیص دهید.
توصیه ما این است که برای خرید پوشاک زمستانی سری به نمایندگی‌های فروش تولیدات خودمان بزنید. قیمت و کیفیت در این نمایندگی‌های فروش حرف اول را می‌زند. پلیور ایرانی مردانه از 12هزار تومان تا 30هزار تومان قیمت دارد. پلیورهای زنانه ایرانی نیز از 8 تا 30هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد.