بیزینس ویک بررسی کرد:
اشتهای آسیا برای شکار مغزها
به دلیل آن که منطقه آسیا- اقیانوسیه خاستگاه بازارهایی با رشد سریع در اقتصاد جهان است، دلایل بسیاری وجود دارد که باور کرد اشتهای فزاینده برای استعداد مدیریتی این منطقه را به جالبترین حوزه در تجارت شکار مغزها تبدیل کرده است.
مترجم: رفیعه هراتی
به دلیل آن که منطقه آسیا- اقیانوسیه خاستگاه بازارهایی با رشد سریع در اقتصاد جهان است، دلایل بسیاری وجود دارد که باور کرد اشتهای فزاینده برای استعداد مدیریتی این منطقه را به جالبترین حوزه در تجارت شکار مغزها تبدیل کرده است. گسترش مستمر اقتصادهای ملی در سراسر آسیا شرکتهای جدید به وجود آورده است و تقاضا برای مدیران با استعداد و با تجربه را افزایش داده است. این امر همچنین اخباری را منتشر کرده است که به مدیران جدید این منطقه هشدار میدهد هنوز با بهترین روزهای خود بسیار فاصله دارند. اگر برای قانع شدن در مورد اینکه منطقه آسیا- اقیانوسیه مظهر میدان نبرد جدید در جنگ جهانی برای استعداد مدیریتی است، به چیز بیشتری نیاز دارید. به مسائل زیر توجه کنید:
- هنگکنگ به تازگی بزرگترین عرضه سهام یک شرکت اینترنتی به نام گوگ را بعد از گوگل به نمایش گذاشت.
- شرکت پتروچاینا بزرگترین شرکت در بازار سرمایه شد.
- بازار بورس بمبئی به ۲۰۰۰۰معادل ۴۰درصد رشد سالانه رسید.
- اقتصاد چین امسال به طور متناوب ۱۱درصد رشد داشت.
آسیا نوعی منابع مالی جدید برای شکل دادن مجدد اقتصاد جهان ایجاد میکند که بسیار متفاوت از آن چیزی است که از زمان پس از جنگجهانی دوم میشناسیم. با توجه به این امر به راحتی میتوان مشاهده کرد چگونه این شرکتها و اقتصادهای ملی بیشتر به استعداد مدیریتی در سطح جهانی متکی خواهند شد تا بتوانند در رقابت موفق شوند و به این داستان باشکوه رشد را ادامه دهند.
این موضوع زمانی مشخص میشود که جمعیت منطقه آسیا- اقیانوسیه را بررسی کنیم. برای مثال جمعیت مهاجر در سنگاپور نزدیک به یکچهارم کل جمعیت این کشور را تشکیل میدهد و تا سال ۲۰۱۶ در استرالیا تعداد افرادی که سنی بین ۶۰ تا ۶۴ سال دارند دوبرابر خواهد شد و این امر خلاء استعداد مدیریتی ایجاد میکند. سپس توجه داشته باشید که اکثر ۱۰شرکت بزرگ در بازار سرمایه در سراسر جهان شرکتهای چینی هستند و اکثریت مطلق بزرگترین شرکتها هماکنون در سرزمین اصلی چین به کسبوکار مشغولند. این روزها بسیاری از رهبران منابع انسانی بیشتر وقت خود را در هنگکنگ و در سرزمینهای غنی از شکار مغزها در دیگر اقتصادهای شکوفای آسیا میگذرانند.
یکی از این رهبران پیتر رایت است که تاکنون معاون منابع انسانی ۷۳۰۰۰نفر بوده است که بخش اصلاح و بازاریابی غول انرژی و منابع طبیعی بیپی را تشکیل دادهاند. رایت میگوید: رهبران منابع انسانی در منطقه آسیا - اقیانوسیه باید با تدبیر از اولویتهای روزانه خود یک قدم به عقب برگردند تا ارزیابی کنند چطور به تقاضای رو به افزایش شرکتشان برای استعداد پاسخ دادهاند.
او معتقد است، مدیران منابع انسانی از هنگکنگ گرفته تا شانگهای به جای چنگزدن به فرآیندی که صرفا شغلهای مدیریتی را پرکند، باید روندی نظاممند را در مورد استخدام در پیش گیرند، زیرا این کار میتواند «تاثیر اساسی برعملکرد و سوددهی کسبوکار» داشته باشد.
رایت میگوید: کلید چنین روند نظاممندی تغییر توجه درون شرکت از دیدگاه استخدام مدیر برای پرکردن جاهای خالی در ساختار سازمان به دیدگاهی است که در آن استراتژی شرکت تصمیم در مورد این است که چه کسانی را استخدام کند، آنها چه مهارتهای مدیریتی باید داشته باشند و چگونه باید نیروی کار جهانی رو به افزایش را رهبری کنند.
رایت میگوید برای موفقیت در استخدام مدیران باید انعطافپذیر بود و شرح حال استخدام باید آن را منعکس کند. اگر به استراتژی استخدام نگاه کنید باید بتوانید رابطه آن را با استراتژی شرکت ببینید. شما باید با بررسی استراتژی استخدام بلافاصله بفهمید استراتژی چیست.
رایت اذعان میکند؛ در سراسر جهان سازمانهای کاریابی بسیار کمی هستند که میتوانند بر هزینه نوآوریهای استخدام خود انگشت بگذارند، چه رسد به اینکه یک گردش صحیح برای سرمایهگذار روی فعالیتهایی که باعث ارتقای عملکرد مالی شرکت میشود.
به گفته رایت «ازکجا شروع میکنید؟» اولین سوال مهم قبل از آغاز استخدام است که استخدام را به سوی استراتژی مرتبط و نتایجی که دنبال میکند هدایت میکند. رییس سابق نیروی انسانی واحدهای بازاریابی و اصلاح شرکت بی پی نیز به اهمیت اطلاعات بازار برای مرتبط کردن کارمندان شرکت با اطلاعات و شبکههای خارجی اشاره کرد، این شبکهها میتوانند آنها را به مکانهای جهانی استعداد هدایت کنند. شکارچیان مغزها در منطقه آسیا- اقیانوسیه نقش مهمی در مرتبط کردن افراد با شبکهها ایفا خواهند کرد، تا حدی به دلیل تقاضای موجود برای استعداد مدیریتی و همچنین به دلیل آنکه بزرگترین شرکتهای چند ملیتی جهان به شدت روی برنامهریزی احتمالی برای نیروی کار سرمایهگذاری میکنند.
شرکتها به شکارچیان مغزها فقط برای پر کردن جاهای خالی موجود در سلسله مراتب شرکت پول پرداخت نمیکنند. این شرکتها به آنها برای آنچه که میدانند، کسانی که میشناسند و اینکه چگونه نام تجاری شرکت و ماجرای رشد آن را به گوش اشخاصی که ممکن است روزی استخدام کنند، میرسانند پول پرداخت میکنند.
اگر استعداد مدیریتی، نفت جدیدی برای روشن کردن موتور رشد شرکتها در سراسر جهان باشد، مطمئنا منطقه آسیا- اقیانوسیه یک حوزه نفتی با سریعترین رشد در جهان است، حوزهای که بدون شک خط مقدم جدیدی را در رقابت جهانی برای افراد با استعداد ترسیم میکند.
ارسال نظر