آمار مبتلایان به ایدز
برنامه مبارزه با ایدز سازمان ملل متحد به تازگی صاحب یک ساختمان بزرگ و بسیار مدرن در ژنو شد.
قسمت پایانی
برنامه مبارزه با ایدز سازمان ملل متحد به تازگی صاحب یک ساختمان بزرگ و بسیار مدرن در ژنو شد. اکنون در میان ناظران این پرسش دائما تکرار میشود که ساختمان مذکور به چه بهایی ساخته شده است؟ از دید آنها اگر اعتماد افکار عمومی از برنامه مبارزه با ایدز سلب شود، نهادها و افراد حقیقی که تاکنون به این سازمان یاری میرساندند، ممکن است همکاری خود را قطع کنند و زیان این قطع همکاری به بیماران خواهد رسید. یکی از سرشناسترین یاریدهندگان برنامه مبارزه با ایدز، بیلگیتس، مبتکر زبان بیسیک و سوپر میلیاردر آمریکایی است که تاکنون از طریق بنیاد خود کمکهای بزرگی را در اختیار برنامه مبارزه با ایدز قرار داده است. این نخستین بار نیست که آمار مبتلایان به ویروس ایدز تصحیح میشود. تهیه آمار دقیق درباره این بیماران اصولا آسان نیست. این بیماری همچنان در بسیاری از نقاط جهان یک تابو است و دولتها مایلند واقعیات مربوط به آن را از دید افکار عمومی پنهان سازند.
مشکل آمار در جای دیگری هم جلوه میکند: برخی از کشورهای «جهان سوم» میکوشند، با بالابردن آمار مبتلایان به ایدز کمکهای عمرانی بیشتری دریافت دارند. در بسیاری از کشورهای کم توسعه، حتی آمار ساکنان کاملا روشن نیست و بسیاری از مبتلایان به ویروس ایدز اصولا از بیماری خود خبر ندارند. کارشناسان سازمان بهداشت جهانی و برنامه مبارزه با ایدز در مجموع تصحیح آمار مربوط به مبتلایان را آغازی نو قلمداد کردند. کوین دکوک، مدیر بخش مبارزه با ایدز سازمان بهداشت جهانی گفت: «آمارهای قابل اعتماد در زمینه بهداشت عمومی پایه اصلی پاسخ اثربخش بر بیماری ایدز است.»
بررسیهای انجام شده نشان میدهد که کشورهایی مثل روسیه، چین و هند همواره میکوشند با ارائه آمارهای نادرست تعداد مبتلایان خود را کمتر نشان دهند. در ۳۰ کشور توسعهنیافته، بیش از همه در آفریقا، تشخیص موارد ابتلا در میان خانوادهها بهتر از گذشته عملی است.
به رغم کاهش آمار مبتلایان، تصویر مبارزه با ایدز همچنان تیره است. به گفته مدیر بخش مبارزه با ایدز سازمان بهداشت جهانی، هنوز تعداد انسانهایی که قربانی ایدز میشوند، بسیار بالا است.
ارسال نظر