نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی:
هیچ سوالی بیپاسخ گذاشته نمیشود
به گزارش خبرگزاری مهر از وین، علیاصغر سلطانیه گفت: از آنجا که در فرهنگ ما هیچ سوالی بیپاسخ گذاشته نمیشود و همچنان که تاکنون با سوالات دبیرخانه نیز همین گونه برخورد شده است از شما میخواهم که با صبر و حوصله خود اجازه دهید به طور خلاصه نکاتی را درباره برخی مطالب مطرح شده در روز گذشته ارائه کنم. در این باره باید برخی از اتفاقات رخ داده در طول نشستهای شورای حکام در مورد موضوع هستهای ایران از سال ۲۰۰۳ تا کنون را یادآوری کنم.
نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشست دیروز شورای حکام ضمن قرائت بیانیه ایران به شبهات و القائات دروغین نمایندگان برخی دولتها، از جمله فرانسه و رژیم صهیونیستی پاسخ گفت.
به گزارش خبرگزاری مهر از وین، علیاصغر سلطانیه گفت: از آنجا که در فرهنگ ما هیچ سوالی بیپاسخ گذاشته نمیشود و همچنان که تاکنون با سوالات دبیرخانه نیز همین گونه برخورد شده است از شما میخواهم که با صبر و حوصله خود اجازه دهید به طور خلاصه نکاتی را درباره برخی مطالب مطرح شده در روز گذشته ارائه کنم. در این باره باید برخی از اتفاقات رخ داده در طول نشستهای شورای حکام در مورد موضوع هستهای ایران از سال ۲۰۰۳ تا کنون را یادآوری کنم. وی افزود: در آغاز هر نشست شورای حکام و به هنگام راهگشاییهای بزرگی که به خاطر جمعبندی هر موضوعی آن هم در نتیجه همکاری مشترک و فشرده ایران و آژانس به دست میآمد آمریکا ادعاهایی را علیه ایران مطرح میکرد. به طور نمونه میتوان به ادعای وجود سلاحهای هستهای در برخی سایتها به ویژه سایتهای نظامی همچون پارچین اشاره کرد. در طول جلسات تعدادی از اعضا به ویژه فرانسه، انگلیس و استرالیا به منظور مشتعل کردن این آتش بر هیزم آن میافزودند.
نماینده ایران در آژانس ادامه داد: نمونه روشنی از امتیاز فوقالعادهای که ایران در طول مذاکرات خود به سه کشور اروپایی در پاریس داد و به موافقتنامه پاریس منجر شد موافقت ایران با گسترش دامنه تعلیق غنیسازی بود که حتی فعالیتهای تبدیل اورانیوم در سایت UCF اصفهان را نیز در بر گرفت، فعالیتهایی که اصلا ربطی به فرایند غنیسازی نداشت.
وی یادآور شد: به شکل تعجب آمیزی و به احتمال بسیار زیاد به خاطر فشارهای آمریکا، طرف مقابل ما در پاریس یعنی سه کشور اروپایی قطعنامه تندتری را علیه ایران پیشنهاد کردند. این در حالی بود که دنیا توقع داشت اگر آمریکا اقدام تندتری را علیه ایران، مطرح میکرد سه کشور اروپایی طرف مذاکره ما از ایران دفاع کرده و مانع وخامت اوضاع و تقابل شوند.
سلطانیه تاکید کرد: بنابراین، دولت متبوع من به این نتیجه رسید که هر چه امتیاز هم داده شود برای آنها مهم نیست و آنها قصد دارند به خاطر نیات پشت پرده خود و هموار ساختن ارجاع موضوع به شورای امنیت و اعمال تحریمها و اقدامات تنبیهی بیشتر موضوع ایران را در دستور کار شورای حکام نگه دارند.
وی گفت: جامعه بینالملل از این حقیقت تلخ آگاه است که در سال ۲۰۰۳ ایران ابتدا از سه کشور اروپایی خواست که فقط تزریق UF۶ به ماشینهای سانتریفیوژ تعلیق شود تا آژانس منبع آلودگی ذرات اورانیوم در نطنز را مشخص سازد. حتی زمانی که آژانس در سال ۲۰۰۴ ادعای ایران مبنی بر خارجی بودن منبع آلودگی و اینکه آلودگی مزبور از هیچ فعالیت غنیسازی در ایران ناشی نشده بود را تایید کرد، آمریکا همچنان به ایجاد تنش ادامه داد تا اینکه نهایتا در سال ۲۰۰۶ دامنه تعلیق حتی به فعالیتهای تحقیق و توسعه نیز گسترش یافت.
نماینده ایران در آژانس ادامه داد: این بدان معنی بود که ملت بزرگ ایران با هزاران سال تمدن حتی از پژوهش و اندیشیدن که حق بنیادین انسان است نیز محروم شود. همه شما به خوبی آگاه هستید که طبق شاخص مبنای علمی اگر فشار بر ظرفی به طور مستمر افزایش یابد نهایتا به انفجار آن خواهد انجامید. به هر حال در برابر فشار سیاسی حدودی برای مصالحه و خویشتنداری وجود دارد. ایران نمیتوانست اجازه دهد این طرز فکر و روش ناعادلانه یعنی تعلیق غنیسازی و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی، که یک سند الزامآور حقوقی نیز نیست، ادامه یابد.
سلطانیه در بخش دیگری از سخنانش گفت: همین سناریو دیروز نیز تکرار شد. تقریبا تمام اعضا به گرمی از پیشرفتهای بسیار زیاد انجام شده در اجرای برنامه کار که باعث جمعبندی و بسته شدن موضوع سانتریفیوژهای P۲، P۱ و نیز فلز اورانیوم به اضافه موضوع پلوتونیوم شد، همانگونه که مدیرکل نیز گزارش کرد استقبال کردند، اما آمریکا و معدودی از اعضا با چشمپوشی کامل از آخرین تحولات واقعی رخ داده و با قرائت تکراری متن منسوخ شده بیانیههای خود در سال ۲۰۰۳، خود را از دیگران منزوی ساختند. من خالصانه به آنها نصیحت میکنم که از گذشته درس بگیرند و اشتباهات پیشین خود را که ممکن است همه را به سمت تقابل ببرد تکرار نکنند.
وی تصریح کرد: بیانیه بی اساس و فرضی قرائت شده توسط فرانسه مبنیبر اینکه ایران با ۳۰۰۰ سانتریفیوژ بعد از یک سال یک بمب هستهای خواهد ساخت، این نکته را به یاد من آورد که در همین شورای حکام، ۲سال پیش، هیئت آمریکا به شورای حکام و به کل دنیا هشدار داد که به زودی یک مهندس ایرانی که ۴۰۰۰ آهنربا برای سانتریفیوژهای P۲ سفارش داده است (که قیمت هر کدام تنها چند دلار است و با وجود اینکه آنها را دریافت نکرده بود) خواهد توانست ۲ بمب هستهای بسازد.
وی افزود: تاسفبارتر اینکه آقای گلد اشمیت معاون وقت بخش پادمان که ریاست جلسه توجیهی برای اعضا را بر عهده داشت موضوع ۲ بمب هستهای را تایید کرد. باید اطلاع دهم که برای ساخت هر ماشین سانتریفیوژ بیش از ۹۰قطعه لازم است که تنها یکی از آنها آهنربا است. حتی یک دانشجوی کارشناسی هم میداند که کسی با یک آهنربا که برای بلندگوی رادیو نیز استفاده میشود نمیتواند بمب هستهای بسازد.
نماینده ایران ادامه داد: نکته آخر و نه آخرین نکته، اینکه تحول مثبت اجرایی شدن «ضمیمه تاسیسات» برای تاسیسات غنیسازی نطنز که بر اساس آن نظارت به خوبی سازمان یافته و کارآمدترین کنترل پادمانی از ۳۰ سپتامبر ۲۰۰۷ اعمال میشود، هیچ بهانه فنی و حقوقی یا نگرانی در مورد ماهیت صرفا صلحآمیز فعالیتهای غنیسازی در حال حاضر یا آینده باقی نمیگذارد.
ارسال نظر