طرح جدید حذف کنکور، سهمیه‌بندی مناطق محروم را مدنظر قرار داده است.

علی عباسپورتهرانی‌فرد، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اظهارات رییس سازمان سنجش و ایرادات وی به طرح حذف کنکور، افزود: این که گفته می‌شود خدمات آموزشی در کل کشور یکسان نیست و شانس قبولی داوطلبان مناطق محروم و کمتر برخوردار پایین می‌آید درست نیست چرا که به دلیل همین مسائل بحث سهمیه‌بندی مناطق در لایحه‌ حذف کنکور منظور شده است. به گفته نماینده تهران در مجلس در حال حاضر دو آزمون نداریم؛ بلکه یک آزمون سراسری برگزار می‌شود و با توجه به این که شانس قبولی دانش‌آموزان مناطق محروم در آزمون سراسری به دلیل سطح علمی، پایین بود؛ بحث سهمیه‌بندی مناطق محروم مدنظر قرار گرفت، بنابراین چه فرقی با شرایط قبلی که یک آزمون سراسری برگزار می‌شد وجود دارد؟

عباسپور در مورد اظهار نظر رییس سازمان سنجش مبنی بر این که معدل سوابق تحصیلی معیار مناسبی برای پذیرش دانشجو نیست و حساسیت تفکیک علمی دانشجویان را ندارد، اظهار کرد: به دلیل همین موضوع بود که ما اعلام کردیم که معدل در کنکور دخالت نخواهد داشت و ما به این روش معدلی که سال گذشته سازمان سنجش برگزار کرد، ایراداتی وارد کرده و آن را روش درستی نمی‌دانیم؛ چرا که در طرح حذف کنکور نیز گنجانده شده که باید نمرات دروس را انتخاب کرده و به این نمرات ضریب دهند.

عباسپور تصریح کرد: سازمان سنجش در روش خود اصلاحاتی انجام داده و متوجه شده که در نظر گرفتن معدل روش کاملی نبوده و امسال به همین روشی که در طرح حذف کنکور در نظر گرفته شده، عمل می‌کند.

نماینده تهران در مجلس در مورد این اظهار نظر که وزارت آموزش و پرورش برای برگزاری آزمون‌های سراسری و استاندارد دبیرستان‌ها آمادگی ندارد، گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نمی‌تواند به نمایندگی از وزارت آموزش و پرورش صحبت کند.