سرپرست تیم مذاکرهکننده ایران:
همکاری ایران و آژانس موفق است
معاون امنیت بینالملل دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی، همکاری جمهوری اسلامی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را از دید تهران موفق خواند و گفت: ما درخواست مدیرکل آژانس برای همکاری به موقع و فعال برای پیشبرد مدالیته را کاملا به موقع و با حسن نیت انجام دادهایم. جواد وعیدی گفت: صدور هر نوع قطعنامه در حالی که جمهوری اسلامی ایران به همکاری و تعامل با آژانس بینالمللی انرژی اتمی میپردازد، اثری سوء بر روند این همکاریها خواهد داشت.
وعیدی همچنین تصریح کرد: به اعتقاد ما کشورهایی که بحث تحریم علیه ایران را در این شرایط مطرح میکنند، از مسیر همکاریهای ایران و آژانس ناراضی بوده و به نظر میرسد در جهت تخریب مسیر این همکاریها گام بر می دارند.
وعیدی افزود: امروز به نظر میرسد، دیدگاه آژانس در برابر سایر نظرات که قصد برخورد با مساله را دارند، طنین و قوت بیشتری
یافته است.
از وعیدی درباره موضع کشورمان درباره پیشنهاد عربستان سعودی برای تاسیس مرکز کنسرسیوم غنیسازی در کشوری بیطرف سوال شد که وی در پاسخ تاکید کرد: هر پیشنهادی که مغایر با حقوق ملت ایران نباشد، بررسی میشود.
معاون امنیت بینالملل دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه ادامه فعالیتهای صلحآمیز هستهای در خاک ایران و تداوم غنیسازی، اصل قطعی کشورمان است، تصریح کرد: اگرشرط پیشنهادی توقف انجام غنیسازی درخاک ایران باشد، قابل پذیرش نخواهد بود.
وعیدی درباره موضع اخیر وزیر خارجه عربستان مبنی بر اینکه تهران در حال بررسی پیشنهاد ریاض است، ادامه داد: اینکه میگوییم پیشنهاد قابل بررسی است، تا جایی عملی است که پیشنهاد با حقوق ملت ایران منافات نداشته باشد.
خبرنگاری از وعیدی پرسید، آیا پس از حل شش موضوع مندرج در مدالیته مورد تفاهم ایران و آژانس پرونده هستهای کشورمان به جایگاه اصلی خود باز میگردد؟ وی درپاسخ ضمن ارجاع به متن مدالیته مورد تفاهم دو طرف گفت: در مدالیته نوشته شده است که پس از حل و فصل این موضوعات، مساله هستهای ایران به موضوعی عادی تبدیل خواهد شد.
وعیدی با اشاره به ایراداتی که درباره تفاهم ایران و آژانس به مدیرکل این نهاد بینالمللی وارد میآمد، افزود: مدیرکل آژانس در پاسخ به این ایرادات گفت: مگر کار ما چیزی غیر از راستی آزمایی است؟ بر مبنای این مسیر، بازگشت پرونده به آژانس نیز ممکن خواهد بود.
وی همچنین تاکید کرد: تصور برخی این است که میتوانند راجع به آینده نیز راستیآزمایی کنند؛ اما حقیقت آن است که آنها میخواهند نیتخوانی کنند و اساسا این اقدام حقوقی و فنی نبوده و نیت خوانی؛ یعنی برخورد سیاسی با این موضوع.
ارسال نظر