حذف غلامحسین الهام از جبهه پایداری

دنیای اقتصاد- حامد صالح آبادی: سرانجام پس از ماه‌ها کشمکش میان دولت و جبهه پایداری بر سر غلامحسین الهام، روز گذشته سخنگوی جبهه پایداری از حذف الهام از این جبهه خبر داد تا تکلیف جبهه پایداری با دولت دهم در آستانه انتخابات مشخص شده باشد.

غلامحسین الهام بعد از انتخابات دهم ریاست جمهوری و قدرت گرفتن جریان موسوم به جریان انحرافی در پاستور فاصله‌اش را با دولت دهم بیشتر کرد و مشاغلش را یکی پس از دیگری از دست داد و تنها به مشاورت حقوقی رییس‌جمهور بسنده کرد. همین دور شدن‌ها از دولت در آستانه انتخابات نهم مجلس سبب آن شد تا عده ای از بیرون مانده‌های دولت دهم، تصمیم به تاسیس تشکلی سیاسی به نام جبهه پایداری بگیرند. الهام در آن زمان که از دولت جدا شده بود گفته بود که معتقد به وجود جریان انحرافی نیستم، بلکه معتقدم چند نفری هستند که مبانی و گفتمان آنها دچار انحراف شده است.

وی همچنین گفته بود که جبهه پایداری جریان جدیدی نیست، بلکه همان طرفداران دولت هستند. در ابتدا غلامحسین الهام جزو اعضای هسته مرکزی این تشکل بود که در انتخابات مجلس نهم نیز چندان موفقیتی کسب نکرد. پس از این انتخابات بود که آرام آرام، احمدی‌نژاد مجددا توانست یار غار خود در دولت نهم را جذب دولت دهم کند. با حضور الهام در کنار احمدی‌نژاد در مراسم‌های مختلف این فرضیه

جدی‌تر شد تا اینکه سرانجام در ماه‌های اخیر او مجددا به عنوان سخنگوی دولت دهم منصوب شد و پس از آن با فاصله کوتاهی هم به معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری رسید.

اما در این میان با اینکه او همچنان عضو جبهه پایداری بود ما بین سیاسیون بحث وجود داشت و برخی حضور مجدد او در دولت را نزدیک شدن جبهه پایداری به دولت تعبیر می‌کردند. تا پیش از این هم، سخنگوی جبهه پایداری پاسخ صریحی در این باره نمی‌داد و اظهار می‌کرد که الهام به دلیل مشغله کاری در جلسات جبهه پایداری شرکت نمی‌کند.

اینک بازگشت پرسروصدای او به سمت سخنگویی دولت احمدی‌نژاد، آن هم در ماه‌های پایانی دولت دهم و حکم معاونت مدیریت سرمایه و نیروی انسانی رییس‌جمهور و در نهایت انتصاب به عنوان نماینده رییس‌جمهور در شورای نظارت بر صدا و سیما، همه و همه الهام را دوباره به قلب دولت احمدی‌نژاد و مرکز توجهات رسانه‌ها آورد.

بازگشت دوباره الهام به دولت احمدی‌نژاد باعث آن شد که عده‌ای نام او را به عنوان یکی از کاندیداهای احتمالی جریان حامی دولت مطرح کنند و در عین حال می‌گفتند الهام هنوز هم به پایداری، اعضا و مرامنامه این جبهه نزدیک است و اگر او به عنوان کاندیدای مورد حمایت جریان حامی دولت برای انتخابات ریاست جمهوری آتی معرفی شود، باز هم ائتلاف و نزدیکی میان این جریان با جبهه پایداری ایجاد خواهد شد. اما برخی دیگر از اعضای پایداری همچون زهره طبیب زاده، پیوستن الهام به دولت را موجب کنار رفتن او از جبهه پایداری و جدایی وی از اصول و خط مشی‌های پایداری می‌دانستند.

سرانجام نیز سخنگوی جبهه پایداری این موضوع را رسما تایید کرد. آنگونه که خبرگزاری فارس گزارش داده است کامران باقری لنکرانی درباره عدم حضور الهام در جلسات شورای مرکزی جبهه پایداری و داشتن چندین سمت دولتی گفت: ما قبلا گفته‌ایم که جبهه پایداری تصمیم دارد کسانی که عضو شورای مرکزی هستند، در مناصب دولتی حضور نداشته باشند. با توجه به سمت دولتی آقای الهام، عضویت ایشان در جبهه منتفی می‌شود.

با اینکه حذف الهام از جبهه پایداری علنی شده است، اما هنوز برخی از فعالان سیاسی و رسانه از او به عنوان نامزد احتمالی دولت در ریاست جمهوری یازدهم نام می‌برند؛ چرا که معتقدند اسفندیار رحیم مشایی نمی‌تواند از فیلتر شورای نگهبان عبور کند و در چنین شرایطی الهام می‌تواند جایگزین مناسبی برای او باشد. برخی از حامیان دولت از هم اکنون به میدان آمده اند و در حمایت از الهام گفته اند که «الهام از نماد‌های اصلی ۲۷ خرداد و سوم تیر است، وی یکی از نزدیک‌ترین یاران احمدی‌نژاد و شبیه‌ترین افراد به رییس‌جمهور است، اساسا از سنخ احمدی‌نژاد و عدالت است. آقای الهام مرید رهبر عزیز انقلاب است.»

با این حال باید منتظر روزهای منتهی به انتخابات یازدهم باشیم تا همه این گمانه‌زنی‌ها رنگ واقعیت به خود بگیرد و مشخص خواهد شد که غلامحسین الهام کاندیدای نهایی دولتی‌ها است یا خیر؟