تحلیل «فارین پالیسی» از انتخاب هیگل به ریاست پنتاگون
به گزارش خبرگزاری مهر، پیتر فیور استاد علوم سیاسی دانشگاه دوک، بر اساس معرفی چاکهیگل برای ریاست پنتاگون، دو سناریو احتمالی را برای سیاست دوره دوم اوباما در قبال ایران را تشریح میکنند.
مجله «فارین پالیسی» در مقالهای به بررسی تاثیرات انتخاب ریاست پنتاگون، بر آینده رویکرد آمریکا در قبال ایران پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، پیتر فیور استاد علوم سیاسی دانشگاه دوک، بر اساس معرفی چاکهیگل برای ریاست پنتاگون، دو سناریو احتمالی را برای سیاست دوره دوم اوباما در قبال ایران را تشریح میکنند. بر اساس سناریوی اول، اوبامای جنگطلب، هیگل صلحطلب را برای ریاست بر پنتاگون انتخاب میکند تا در روز موعود، یک صلحطلب، مخالفین اقدام نظامی علیه ایران را در کنگره و پنتاگون را برای همراهی با اقدام نظامی علیه ایران متقاعد کند. از سوی دیگر تنها یک صلحطلب مانند هیگل میتواند افکار عمومی را متقاعد سازد که دولت اوباما تمام راههای مسالمتآمیز برای حل مساله هستهای ایران را امتحان کرده است و تمامی راهها به بنبست رسیده است و اکنون آمریکا راهی جز اقدام نظامی علیه ایران ندارد. فیور این فرض را صد در صد رد نمیکند، اما آن را بر اساس کارنامه سیاسی هیگل بعید میداند.
بر اساس سناریوی دوم، اوباما بر اساس مواضع به ظاهر جنگطلبانهاش در قبال ایران، خواهان حل مساله هستهای ایران از راهی مسالمتآمیز است. فیور احتمال میدهد چاک هیگل، اوباما را از سمت اقدام نظامی علیه ایران به سمت کنار آمدن با یک ایران هستهای سوق دهد. انتخاب هیگل شاید بیانگر این موضوع باشد که اوباما به این نتیجه رسیده است که باید رویکرد خصمانه در برخورد با مساله هستهای ایران را با رویکردی مسالمتآمیز جایگزین کند.
فیور معتقد است: طی روزهای آینده سنای آمریکا در مورد تایید یا رد هیگل برای تصدی ریاست پنتاگون تصمیمگیری خواهد کرد. جلسه استماع هیگل و تصمیمگیری در مورد گزینه معرفی شده برای پنتاگون به صورت غیر مستقیم میتواند جلسه تصمیمگیری کنگره در مورد اقدام نظامی علیه ایران باشد.
ارسال نظر