وزیر امور خارجه ترکیه گفت: اکنون زمان آن است که پیام‌های روشنی به رژیم سوریه ارسال شود.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری فرانسه گزارش داد: احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در آنکارا به خبرنگاران گفت: به جای انتقاد از پدافند (موشکی پاتریوت)، ایران باید به رژیم سوریه که ترکیه را با زیر پا گذاشتن مرزها تحریک می‌کند، بگوید دست نگهدارد. بنا بر این گزارش، اظهارات وی پس از آن مطرح می‌شود که مقامات سیاسی و نظامی ایران درباره تصمیم ناتو برای استقرار موشک‌های پاتریوت ساخت آمریکا در مرز ترکیه-سوریه انتقاد کردند.

پیش‌تر سرلشگر سیدحسن فیروزآبادی، رییس ستادکل نیروهای مسلح اخیرا با اشاره به استقرار موشک‌های پاتریوت در ترکیه، این سامانه را تهدیدزا دانست و گفت: عاقلان و نخبگان اروپا و آمریکا و ترکیه باید زودتر از اینکه آتشی برافروخته شود، پاتریوت‌ها را از این منطقه جمع کنند و ببرند.

در عین حال سردار سرلشکر صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا نیز در واکنش به استقرار سامانه موشکی پاتریوت در ترکیه گفت: آمریکا با تحریک کردن ترکیه، ناامنی را در منطقه گسترش می‌دهد.

همچنین علی‌اکبر صالحی، رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان نیز در این باره تاکید کرد: استقرار موشک‌های پاتریوت در ترکیه بیشتر تحریک‌کننده است تا بازدارنده.

دبیرکل ناتو روز دوشنبه در واکنش به انتقادات جمهوری اسلامی درباره استقرار موشک‌های پاتریوت در مرز ترکیه با سوریه مدعی شد که این سامانه موشکی صرفا جنبه دفاعی دارد.

دلیل لغو سفر احمدی‌نژاد از نظر اردوغان

همچنین نخست‌وزیر ترکیه گفت: تاکنون شواهدی مبنی بر لغو سفر احمدی‌نژاد به قونیه به دلیل استقرار موشک‌های پاتریوت مشاهده نشده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه حریت چاپ ترکیه، رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر این کشور در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با نخست‌وزیر پرتغال در آنکارا درباره لغو سفر رییس‌جمهور ایران برای حضور در مراسم بزرگداشت مولانا تصریح کرد: ما رییس‌جمهور ایران را برای حضور در این مراسم دعوت کرده و وظیفه خود را انجام دادیم. درباره لغو این سفر اظهارات گوناگونی بیان شده است، اما تاکنون شواهدی مبنی بر لغو این سفر به دلیل استقرار موشک‌های پاتریوت دیده نشده است.

اردوغان درباره مواضع ایران در قبال استقرار موشک‌های پاتریوت در مرز سوریه خاطرنشان کرد: ما برای دفاع از کشورمان در چارچوب سازمان‌های بین‌المللی هر اقدامی که بتوانیم انجام می‌دهیم. در همین راستا گامی برداشته‌ایم. ناتو نه تنها جلساتی با اعضا برگزار کرد؛ بلکه کشورهایی مانند هلند این مساله را در پارلمان خود مورد بحث و بررسی قرار دادند و در نهایت به درخواست ترکیه به عنوان عضوی از ناتو پاسخ مثبت داده شد.