سخنگوی شورای نگهبان:
مجلس میتواند مجری انتخابات را تغییر دهد
دنیای اقتصاد- سخنگوی شورای نگهبان قانون اساسی با حمایت از اقدام مجلس در اصلاح قانون انتخابات گفت که مجلس میتواند مجری انتخابات را تغییر دهد؛ زیرا این تفسیر را نداشته که انتخابات امری اجرایی است و انحصارا در حیطه وظایف قوه مجریه است.
آغوش نظام برای کسانی که میخواهند از تخلفاتشان برگردند، باز است
دنیای اقتصاد- سخنگوی شورای نگهبان قانون اساسی با حمایت از اقدام مجلس در اصلاح قانون انتخابات گفت که مجلس میتواند مجری انتخابات را تغییر دهد؛ زیرا این تفسیر را نداشته که انتخابات امری اجرایی است و انحصارا در حیطه وظایف قوه مجریه است. عباسعلی کدخدایی همچنین با بیان اینکه اعضای شورای نگهبان از تایید کاندیداهای انتخابات سال ۸۸ پشیمان نیستند، اظهار کرد که آغوش نظام برای بازگشت متخلفان انتخابات۸۸ از جمله نامزدهای این انتخابات باز است.
عباسعلی کدخدایی در گفتوگو با سایت خبری مشرق نیوز با اشاره به اصلاح قانون انتخابات توسط مجلس گفت: قانون انتخابات موجود متعلق به اواسط دهه ۶۰ است و هنوز مدت زیادی از انقلاب نگذشته بود و یک فضای سیاسی دیگری در کشور حاکم بود و قانون فعلی بر اساس اقتضائات آن زمان نوشته شد و قانون خوبی هم بود و نیازهای وقت را تامین میکرد و در این دو سه دههای هم که این قانون اعمال شد و بر پایه آن انتخابات متعددی برگزار شد مشکل اساسیای در برگزاری انتخاباتها به وجود نیامد. اما چند دورهای است که با توجه به تحولاتی که ایجاد شده و فضای سیاسی جدیدی که در حال شکلگیری است، به نظر میرسد این قانون نمیتواند جوابگوی نیازهای امروزی جامعه باشد و طبعا وقتی که قانون پاسخگوی نیازهای روز ما نیست، ما هم نباید اصراری بر حفظ آن داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مجلس میتواند مجری را تغییر دهد، اظهار کرد: هم مجری را میتواند تغییر دهد و هم در مواردی به بحثهای نظارتی ورود کرده است. ما میگوییم قانونگذار این تفسیر را نداشته که انتخابات امری اجرایی است و انحصارا در حیطه وظایف قوه مجریه است، بلکه با این ترکیب قانونگذار خواسته بحث انتخابات را از مقوله اجرا و قضا و تقنین جدا کند و بگوید این یک امر خاص است و همه باید در آن نقش داشته باشند.
کدخدایی در پاسخ به این سوال که امکان واگذاری انتخابات به یک نهاد دیگر غیر از دولت وجود دارد، گفت: از نظر من بله امکان دارد؛ اما این نظر شخصی من است نه نظر شورای نگهبان. به نظر من انتخابات ماهیتا اجرایی یا قضایی یا تقنینی نیست و یک امر خاص است که امکان واگذاری آن به نهادی غیر از دولت وجود دارد.وی در پاسخ به سوالی درباره علت مخالفت شورای نگهبان با شرط مدرک و سن نامزدها تاکید کرد: بحث ما این است که مجلس شورای اسلامی نمیتواند شرطی به اصل ۱۱۵ اضافه کند. پس اگر میخواهیم شرایط کاندیداها را بهبود ببخشیم یا باید قانون اساسی را تغییر دهیم یا شورای نگهبان باید در اجرای این اصل دقت بیشتری انجام دهد و شرایط دیگری را هم در نظر بگیرد. ما معتقد هستیم که روش اصلاح اصل ۱۱۵ این روشی نیست که مجلس محترم در پیش گرفته است.
اصلاح قانون اساسی الان امکانپذیر نیست
سخنگوی شورای نگهبان اظهار کرد: اصلاح قانون اساسی الان امکانپذیر نیست. حالا هر وقت در آینده قرار شد قانون اساسی اصلاح شود، میشود پیشنهاد اصلاح اصل ۱۱۵ را هم داد. در واقع بحث بنده تعلیق به محال بود، اما شورای نگهبان درصدد است برای شفاف تر شدن شرایط کاندیداهای ریاستجمهوری اقداماتی انجام دهد که در آینده اطلاعرسانی خواهد شد.
اعضای شورای نگهبان پشیمان نیستند
کدخدایی در پاسخ به این سوال که آیا اعضای شورای نگهبان که در سال ۸۸ به صلاحیت کاندیداهای آن انتخابات رای مثبت دادند، پشیمان هستند؟ گفت: آنها تکلیف خودشان را انجام دادند. کار آنها خطا نبوده که الان پشیمان باشند. چون در آن مقام بعضی اعضای محترم تشخیص شان این بوده که اینها صلاحیت داشتهاند و رای مثبت دادند. دوستان دیگری هم تشخیص شان این بوده که صلاحیت ندارند و رای منفی دادند.
آغوش نظام برای بازگشت متخلفان باز است
وی در پاسخ به این سوال که آیا نامزدهای انتخابات ۸۸ میتوانند در انتخابات شرکت کنند؟ تاکید کرد: الان البته من نمیتوانم دقیقا مطلب را تبیین کنم و نیازمند یک بحث مصداقی است. اما به طور کلی میتوانم بگویم که اولا آغوش نظام باز است برای همه کسانی که تخلفی داشتهاند و میخواهند به آغوش نظام بازگردند؛ اما این را هم قبول کنیم که اگر کسی تخلفاتی را انجام بدهد دیگر ممکن است پذیرشی برای او نسبت به بعضی از پستها وجود نداشته باشد، اما منعی ندارد که در جاهای دیگر فعال باشند. شما پستهای کلانی چون ریاستجمهوری و مجلس را مد نظر دارید که اینها ویژگیهای خاصی دارند و هیچ نظامی هم نمیآید ارکان اصلی خودش را در اختیار کسانی بگذارد که اصلا با آن رکن مخالف هستند.
ارسال نظر