گروه بنگاه‌ها - مدیرعامل شرکت «ساخت» با بیان اینکه ۱۴ میلیارد تومان فاینانس چینی‌ها در آزادراه تهران - شمال به ایران آمد و متمم ۲۰۰ میلیارد تومانی فاینانس نیز آماده است، از افزایش سهم دولت در قطعات دو و سه این آزادراه خبر داد.

سیداحمد صادقی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس به تشریح تازه‌ترین اقدامات دولت به عنوان کارفرمای آزادراه تهران - شمال در اجرای قطعات یک و چهار این آزادراه و جذب پیمانکار و انجام مطالعات برای قطعات دو و سه پرداخت. هشدار به چینی‌ها برای اتمام قطعه یک

وی یادآور شد: در قطعه یک چندی پیش‌ مذاکرات جدی با طرف چینی داشتیم و مضمون صحبت بر این بود که چینی‌ها یا پروژه را سر موعد به اتمام برسانند یا تحویل وزارت راه و شهرسازی بدهند و بروند.

معاون وزیر راه و شهرسازی در تشریح موارد مطرح شده در جلسه دولت با چینی‌های قطعه یک افزود: در این جلسه چینی‌ها یکی از مشکلات خود را فاینانس اعلام کردند، همچنین مطالبات ۱۴ میلیون دلاری و ارزیابی اراضی سولقان، از دیگر موارد مذکور از سوی چینی‌ها بود.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌و‌نقل تصریح کرد: هر سه فاز مذکور توسط دولت اجرایی شد و به زودی جلسه‌ای دیگر در قالب مذاکره با چینی‌ها خواهیم داشت.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۱۴ میلیارد تومان فاینانس توسط چینی‌ها آورده شد، افزود: با تضمین وزارت راه و تاییدیه بازپرداخت معاونت راهبردی وزارت به بانک مرکزی، هم‌اکنون این پول به ایران آمده است و چینی‌ها می‌توانند پول را از بانک دریافت کنند.

متمم ۲۰۰ میلیارد تومانی فاینانس چینی‌ها آماده است

صادقی با بیان اینکه پیمانکار چینی قطعه یک آزادراه تهران - شمال درخواست صدور مجوز برای فاینانس دیگری، متمم فاینانس اولیه به وزارت راه ارائه داده است، گفت: متمم فاینانس چینی‌ها در حال آماده‌سازی است تا چینی‌ها بتوانند ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر پول وارد کنند به اضافه آورده قبلی، پروژه کامل شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه این قطعه با سهم ۱۵ درصدی دولت و ۸۵ درصدی فاینانسور اجرا می‌شود، تصریح کرد: پیگیر انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با چینی‌ها هستیم تا آنها را مکلف کنیم دستگاه، ماشین‌آلات و نیروی انسانی بیشتری در قطعه یک وارد کنند تا به این ترتیب منطقه یک تا پایان سال ۹۲ آماده بهره‌برداری شود.

تغییر سهم مشارکت در قطعات دو و سه

وی در خصوص جذب سرمایه‌گذار برای فاز دو و سه آزادراه تهران- شمال، اظهار کرد: دو شرکت ایرانی از قبل برای حضور در این پروژه اعلام آمادگی کردند که شرکت ساخت و توسعه طی تفاهم‌نامه‌ای، به آنها شش ماه مهلت داد تا مطالعات گذشته این دو فاز را به‌روز و تازه کنند و پیشنهادهای خود را ارائه دهند. صادقی تصریح کرد: مطالعات مربوط به منطقه دو و سه آزادراه تهران - شمال مربوط به ۲۰ سال پیش است که به صورت ناقص انجام شده بود؛ بنابراین به علت ناکافی بودن اطلاعات، نمی‌توان براساس آن مطالعات، پروژه را اجرا و هزینه‌ها را برآورد کرد. معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: پس از شش ماه، کنسرسیوم پیشنهادهای خود را برای نحوه عملکرد در قطعات دو و سه آزادراه تهران- شمال به ما تحویل خواهد داد. مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور یادآور شد: ساخت قطعات دو و سه آزادراه تهران- شمال سرمایه‌گذاری بیش از سه هزار میلیارد تومانی نیاز دارد. صادقی تصریح کرد: به دلیل حجم بالای سرمایه‌گذاری و هزینه بالای اجرا، دولت مجبور است سهم خود را در این دو قطعه افزایش دهد، بنابراین پیش‌بینی می‌کنیم سرمایه‌گذاری به صورت ۶۰ درصد دولتی و ۴۰ درصد بخش خصوصی باشد. معاون وزیر راه و شهرسازی درباره تکمیل قطعه چهار آزادراه تهران- شمال، تصریح کرد: فاز چهار این آزادراه به طول ۲۰ کیلومتر است که حدود ۱۶ کیلومتر آن در مرحله لایه سوم و آسفالت نهایی قرار دارد، شرایط آب و هوایی طوری است که در این فصل بارش نزولات جوی زیاد است، بنابراین در برخی از روزها فعالیت به دلیل بارش متوقف می‌شود. صادقی ادامه داد: در بخش‌هایی نیز عملیات خاکی تمام شده و کار آسفالت آغاز شده است به‌طوری که خط‌کشی از هفته آینده شروع می‌شود.معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: گاردریل‌ها، علائم راهنمایی و رانندگی و سیستم‌های روشنایی در اغلب طول مسیر نصب شده است و امیدواریم اگر هوا و شرایط جوی کماکان مناسب باشد و ادوات جاده‌سازی و ماشین‌آلات فعال باشند، این پروژه به زودی تکمیل شود.