حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس روز گذشته ضمن قرائت گزارش این کمیسیون در مورد عدم اجرای برخی بندهای بودجه سال ۹۱ در خصوص اختصاص ۶ هزار میلیارد تومان از محل اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به بخش سلامت از سوی دولت گفت: در ۶ ماه اخیر بانک مرکزی هیچ ارزی را برای حوزه سلامت اختصاص نداده و در واقع در این بخش نوعی سوء‌مدیریت وجود داشته است. وی اظهارکرد: بعد از هدفمندی یارانه‌ها قرار شد دولت ۶ هزار میلیارد را به حوزه سلامت اختصاص دهد؛ ولی دولت بدون کار کارشناسی برای تخصیص یارانه نقدی تصمیم‌گیری کرد.

وی ادامه داد: متاسفانه با وجود افزایش بودجه‌های عمرانی کشور بودجه بخش بهداشت افزایش ناچیزی داشته است.

وی افزود: مردم برای پرداخت بیمه‌های خودشان ۵۴ درصد از جیب می‌دهند و دولت ۲۰ درصد آن را پرداخت می‌کند و ۱۷ درصد آن را بیمه‌های تامین اجتماعی می‌پردازد و ۷/۶ درصد آن را بیمه‌های خصوصی پرداخت می‌کنند. در حالی که در کشورهای اروپایی مردم فقط ۱۸ درصد بابت این بیمه‌ها از جیب پرداخت می‌کنند و حتی در حال حاضر مردم چیزی در حدود ۷۰ درصد هم خودشان پرداخت می‌کنند.

شهریاری افزود: بعد از هدفمندی یارانه‌ها هزینه‌های وزارت بهداشت در بخش تولید و صنعت پرداخت نشد و علاوه بر این هزینه‌ها بعد از اجرای قانون هزینه آب وزارت بهداشت ۵/۶ برابر، گاز ۱۱ برابر، برق ۲/۷ دهم برابر و گازوئیل ۱۶ برابر شده است.

هشدار نسبت به مشکلات دارویی کشور

وی ادامه داد: بنده به رییس‌جمهور تذکر دادم که به فکر وضعیت دارویی کشور باشد، چرا که اگر برای این موضوع چاره اندیشی نکنیم فاجعه به بار می‌آید. شهریاری با بیان اینکه ما در زمینه واکسن مشکل جدی داریم، ادامه داد: در گذشته ما از جمله کشورهایی بودیم که می‌توانستیم واکسن آنفلوآنزا تولید کنیم؛ اما در حال حاضر نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم. وی با بیان اینکه بعد از نوسانات ارزی لوازم مصرفی پزشکی افزایش قیمت زیادی پیدا کرده، اضافه کرد: به طور مثال سرنگ آنژیو ۲۴۵ درصد، فیلم رادیولوژی ۲۴۰ درصد، الکتروشوک ۲۸۹ درصد، گاز هلیوم ۶۶۷درصد، ست و صافی دیالیز ۳۵۲ درصد و کیسه خون ۳۵۰ درصد افزایش قیمت داشته است.