مترو تهران نونوار شد

قالیباف: اینکه می‌گویند پروژه‌ها را سریع انجام می‌دهید و گران تمام می‌شود حرفی کاملا غیرکار‌شناسی است، حال اگر نگوییم مغرضانه!

قطار شهری پایتخت سال ۷۷ راه‌اندازی شد. آن زمان تنها ۶۰واگن در شبکه مترو تهران وجود داشت و این رقم در سال ۷۹به ۲۷۷واگن رسید. تعداد واگن‌های مترو، اما پس از این تغییر، چهار سال ثابت باقی ماند. سال ۸۳ نیز ۱۰ واگن اضافه شد. تعداد واگن‌ها تا سال ۸۴ کمتر از ۱۰۰واگن افزایش یافت. اما از سال ۸۴ تا کنون تعداد واگن‌های مترو از ۳۷۶به ۵۲۵عدد رسید و رکورد سال‌های قبل شکسته شد. از سوی دیگر در سال ۸۸، ۶۶۳ واگن در متروی تهران، کار جا‌به‌جایی مسافران را بر‌عهده گرفتند و تا سال ۸۹این عدد به ۷۴۷واگن افزایش یافت. سال ۹۰ نیز ۱۸۹ واگن دیگر به ناوگان قطار شهری تهران افزوده شد. در سال‌جاری تعداد واگن‌های مورد بهره‌برداری قرار گرفته، از مرز هزار واگن عبور کرد و به رقم خیره‌کننده ۱۰۳۱ رسید. در این بین روز گذشته ۴۴ واگن جدید مترو به سامانه حمل ونقل فعلی تهران افزوده شد که تعدادی از این واگن‌ها وارد خط تهران- کرج شده و تعدادی نیز وارد خطوط داخلی خواهند شد.

شهردار تهران در مراسم ورود ۴۴ واگن مترو با بیان اینکه تحریم‌ها و مشکلات داخلی مانع برنامه‌های از پیش تعیین شده ما نشدند، ادامه داد: زمانی سالانه تنها ۵/۲ کیلومتر مترو در تهران احداث می‌شد، اما امروز به نقطه‌ای رسیدیم که در سال بیش از ۱۵ کیلومتر مترو به بهره برداری می‌رسد.

آلودگی هوا اصلی‌ترین معضل تهران

محمد باقر قالیباف با بیان اینکه آلودگی هوا امروز اصلی‌ترین معضل تهران است، گفت: مجموعه نظرات کار‌شناسی و تجربه دنیا نشان می‌دهد راه حل اصلی این چالش بزرگ تنها توسعه حمل و نقل عمومی است، لذا شهرداری تهران توسعه حمل و نقل عمومی را در اولویت اصلی کارهای خود قرار داده؛ چنانچه نزدیک به ۶۲ درصد بودجه شهرداری متمرکز به موضوع حمل و نقل شده است.

اقدامات گسترده در توسعه خطوط اتوبوس‌های تند رو

شهردار تهران افزود: در توسعه خطوط اتوبوس‌های تند رو (بی‌آر تی) توانستیم اقدامات بسیار گسترده‌ای را انجام دهیم و تلاش داریم تا پایان سال مجموعه این خطوط را به ۱۰ خط برسانیم. قالیباف با بیان اینکه خطوط اتوبوس‌های تندرو امروز سهم قابل توجهی از سفرهای شهری را در تهران بر عهده دارد، گفت: ما خوشحالیم می‌بینیم به طور مثال یک کارگر برای انجام کارش وقتی مجبور است از جنوب شهر به شمال، شرق یا غرب برود می‌تواند با استفاده ازحمل و نقل عمومی، با کمترین هزینه و کوتاه‌ترین زمان به مقصد برسد. ما در شهرداری تمام تلاش خود را کردیم که بیشترین امکانات را در اختیار بیشترین مردم قرار دهیم.

هوشمند سازی سیستم حمل و نقل

قالیباف با بیان اینکه ضمن توسعه کمی و تعداد ناوگان حمل و نقل عمومی، در تلاشیم تا بهره وری ناوگان را بالا ببریم گفت: هوشمندسازی سیستم حمل و نقل یکی از اقداماتی است که در دستور کار قرار گرفته، چنانچه به طور مثال سعی داریم شرایطی را فراهم کنیم تا هرگاه فردی به ایستگاهی رسید بداند که ۵ دقیقه، ۱۰ دقیقه، ۳۰ دقیقه یا چقدر باید منتظر رسیدن اتوبوس باشد. وی تصریح کرد: این حق مردم است که بدانند زمان رسیدن اتوبوس دقیقا چقدر است تا بتوانند تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی کنند. برنامه و هدف ما این است که شرایطی فراهم کنیم تا هر شهروند حداکثر با طی کردن ۳۰۰ تا ۳۳۰ متر به هر سمت بتواند به یکی از ایستگاه‌های شبکه حمل نقل عمومی برسد. شهردار تهران ادامه داد: ما باید هم کار خوب کنیم و هم خوب کار کنیم و در واقع چگونه کار کردن ما مهم است.

ساخت متروهای اقماری توسط شرکت مترو

شهردار تهران خاطرنشان کرد: من همیشه به مردم گفته‌ام که مشکلات یا کم و زیاد بودن پول یا بودجه به عهده من است و مردم نباید دغدغه چنین موضوعاتی را داشته باشند. با اینکه امروز مدیریت شهری سختی‌ها و فشار زیادی را تحمل می‌کند، اما توانسته‌ایم با همت تمام زحمت‌کشان، هرآنچه را وعده داده بودیم محقق کنیم.

وی در خصوص ساخت متروهای اقماری توسط شرکت مترو گفت: زمانی ساخت متروهای حومه را از شرکت مترو گرفتند اما به این نتیجه رسیدند که تصمیم‌شان درست نبوده و از شهرداری درخواست همکاری کردند. ما هم این موضوع را پذیرفتیم چون از ابتدا هم معتقد بودیم این کار، کار کار‌شناسی و تخصصی است و باید توسط متخصصان انجام شود. ما عادت نداریم در حوزه مدیریت چالش و اختلاف درست کنیم، از این رو علاوه بر اینکه ساخت خطوط حومه‌ای را پذیرفتیم، حتی به‌رغم مسوولیت‌مان پرداخت بخشی از اعتبارات را نیز تقبل کردیم.

خط متروی فرودگاه امام (ره) و پرند در حال احداث است

قالیباف تصریح کرد: خط متروی فرودگاه امام(ره) و پرند در حال احداث است. همچنین خط ۳ متروی تهران از چهار راه ولی عصر (عج) به سمت بزرگراه آزادگان در دست احداث قرار دارد که امیدواریم در بهار امسال این بخش از خط ۳ به بهره‌برداری برسد. همچنین دستگاه حفار اتوماتیک خط ۳ که اکنون به سمت شمال در حال حرکت است در مرحله بعد به سمت اسلامشهر ادامه مسیر دهد. وی در ادامه ازهمه کارگران و زحمتکشان شهرداری تشکر کرد و گفت: امروز اگر جرات می‌کنیم که به مردم قولی دهیم با اطمینان از زحمات و تلاش‌های شماست.

شفافیت مالی و تفریغ بودجه در شهرداری تهران

شهردار تهران با بیان اینکه تا قبل از سال ۸۴ شفافیت مالی و تفریغ بودجه در شهرداری تهران وجود نداشته، گفت: امروز تا سال ۸۸ تفریغ بودجه را به تصویب رساندیم و حتی توانستیم در حسابرسی به صورت تلفیقی همه سازمان‌ها را مورد حسابرسی قرار دهیم؛ چنانچه هیچ‌گاه در شهرداری مانند امروز شفافیت مالی و حسابرسی دقیق و مورد تایید شورای شهر وجود نداشته است. قالیباف در ادامه در پاسخ به این سوال که در هفتمین سال مدیریت‌تان چه اقداماتی در خصوص شفافیت مالی انجام داده‌اید، گفت: تا قبل از سال ۸۴ شفافیت مالی و تفریغ بودجه در شهرداری تهران وجود نداشته، اما امروز تا سال ۸۸ تفریغ بودجه را به تصویب رساندیم و حتی توانستیم در حسابرسی به صورت تلفیقی همه سازمان‌ها را مورد حسابرسی قرار دهیم. چنانچه هیچ‌گاه در شهرداری مانند امروز شفافیت مالی و حسابرسی دقیق و مورد تایید شورای شهر وجود نداشته است.

توسعه تونل‌ها و ایستگاه‌ها

شهردار تهران در حاشیه بهره برداری از ۴۴ واگن مترو در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای توسعه تونل‌ها، ایستگاه‌ها و افزایش واگن‌های مترو در سال ۹۱ تاکنون به خوبی محقق شده چنانچه امروز شاهد ورود سری جدید واگن‌های مترو به ناوگان بودیم. وی افزود: با ورود این واگن‌ها ۱۵۰ هزار نفر به ظرفیت مترو افزوده می‌شود؛ بنابراین تا پایان سال شاهد تحقق روزانه ۳ میلیون جابه‌جایی توسط مترو خواهیم بود. وی با اشاره به اینکه امروز با مترو به محل برگزاری مراسم آمدم، گفت: امروز شاهد ازدحام و فشار جمعیت در واگن‌ها و برخی ایستگاه‌ها بودم که امیدواریم در سال آینده با ورود سری جدیدی از واگن‌ها و افزایش تولید واگن در داخل کشور بتوانیم خدمات‌رسانی بهتر و مناسب‌تری به شهروندان داشته باشیم.

سرعت در کنار حفظ کیفیت در اجرای پروژه‌ها

قالیباف اضافه کرد: برخی می‌گویند که پروژه‌ها گران تمام می‌شود، اما باید به آنها بگوییم قیمت تمام شده پروژه‌ها گران نیست؛ چرا که وقتی سرعت در کنار حفظ کیفیت در اجرای پروژه‌ها مدنظر قرار می‌گیرد باعث ارزان تمام شدن پروژه‌ها می‌شود چنانچه به طور مثال تونل نیایش که طی ۲۰ ماه ساخته شد اگر قرار بود در زمانی دو برابر احداث شود فکر کنید تنها در یک مورد میلگرد که آن زمان کیلویی ۷۰۰ تومان بود امروز باید کیلویی بیش از دو هزار تومان هزینه می‌کردیم و این یعنی سه برابر شدن قیمت‌ها. وی ادامه داد: اینکه می‌گویند که پروژه‌ها را سریع انجام می‌دهید و گران تمام می‌شود حرفی کاملا غیرکار‌شناسی است، حال اگر نگوییم مغرضانه.