معرفی قریب‌الوقوع کاندیدای دولت ائتلافی

اولین کنگره حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی روز پنجشنبه هفته گذشته با حضور چهره‌هایی از اصلاح‌طلبان و اصولگرایان برگزار شد. رضا طلایی نیک و محسن رضایی در این مراسم علاوه‌بر اشاره به مشکلات اقتصادی کشور از جمله تورم، اسراف دولتی و حذف نخبگان از مدیریت کشور به دلایل ضرورت طرح دولت ائتلافی پرداختند. رضایی در عین حال از فعال شدن جلساتش با ۶نفر از جمله لاریجانی و قالیباف پس از کناره گیری خاتمی اشاره کرد و گفت که در آینده کاندیدای این جریان از بین این ۶ نفر مشخص خواهد شد.

به گزارش ایسنا، رضایی در سخنرانی خود در این کنگره با تاکید بر اینکه «نامزدهای انتخاباتی باید برای حل مشکلات سیاست خارجی ما برنامه داشته باشند»،‌ گفت: مردم ایران می‌خواهند بدانند که مواجهه ایران و آمریکا در چهار سال آینده چگونه خواهد بود. این در حالی است که ما با کلی‌گویی نمی‌توانیم بگوییم چنین مساله جدی که رو به روی ملت ایران است را پشت سر بگذاریم. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با مورد توجه قرار دادن مشکلات اقتصادی گفت: میزان اسرافی که در دستگاه‌های دولتی می‌شود ۲۰‌برابر فساد اقتصادی است و قریب به ۵۰‌میلیارد دلار اسراف و تبذیر صورت می‌گیرد که اگر این مقدار صرفه‌جویی شود،‌ به سرمایه‌گذاری‌های بزرگی خواهد انجامید.

وی خاطرنشان کرد: نامزدهای انتخاباتی احزاب و گروه‌های سیاسی چه پاسخی برای این‌گونه سوال‌ها در این بحث دارند و می‌خواهند چه کار متفاوتی با گذشته انجام دهند؟ رضایی با تاکید بر اینکه «مساله فرهنگ با برقراری گشت ارشاد یا حذف آن حل نمی‌شود»،‌ گفت: در جامعه‌ ما نسبت به مساله فرهنگ سوالات جدی وجود دارد. ما باید ببینیم که احزاب و نامزدهای انتخاباتی برای حل مسائل فرهنگی و اجتماعی چه راهکارهایی را پیشنهاد می‌کنند.

وی با بیان اینکه «هزینه‌های ناشی از ناکارآمدی و اسراف فساد اقتصادی در هر سال ۱۰۰‌میلیارد دلار است»، افزود: بهره‌وری اداری در ادارات حدود ۴۵‌درصد است، یعنی اگر بودجه سالانه دولت ۱۲۰‌هزار میلیارد تومان باشد از ۴۵‌درصد به درستی استفاده شده و ۵۵‌درصد نیز حیف و میل شده است.

در دولت ائتلافی صورت مساله دموکراسی پاک نمی‌شود

همچنین دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران اعلام کرد که با همفکرانش برای تشکیل دولت ائتلافی جلساتی تشکیل داده و به زودی کاندیدای نهایی را معرفی خواهد کرد.

وی درباره دیدارهایش با برخی شخصیت‌ها مثل قالیباف و لاریجانی گفت: ما از تیرماه گذشته تا امروز با ۵ یا ۶ نفر از نامزدهای احتمالی جلساتی داشتیم که با به صحنه آمدن خاتمی این جلسات تقریبا تعطیل شد؛ ولی پس از کناره‌گیری وی دوباره این جلسات فعال شده است.

رضا طلایی نیک، دبیرکل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی هم در این مراسم به فعالیت این حزب در انتخابات دهم تاکید کرد و گفت: دولت ائتلافی را نسخه قابل‌قبول و قابل‌دفاع می‌دانیم و از آن دفاع می‌کنیم. طلایی نیک افزود: اگر سلیقه‌گرایی جای خود را به برنامه محوری و فردگرایی جای خود را به جمع‌گرایی بدهد و به جای ارتباطات شخصی ارتباطات شفاف و مبتنی‌بر برنامه محوری ایجاد شود می‌تواند مبنایی برای تحول باشد.

همچنین قائم‌مقام دبیرکل حزب موتلفه اسلامی نیز در جمع خبرنگاران در حاشیه این مراسم درپاسخ به این سوال که آیا طرح دولت ائتلافی می‌تواند معادلات اصولگرایان را بر هم زند یا نه؟ با بیان اینکه «اصولگرایی قوی‌تر از این است که تعادلش با این نوع نظریه‌ها بر هم خورد»، افزود: گفتمان اصولگرایی، گفتمان مستعدی است و حتی در انتخابات اخیر گفتمان اصلاح‌طلبی غالب نیست؛ چنانچه کسانی چون خاتمی و کروبی در این صحبت‌های اخیر به یک اصولگرا تبدیل شدند و ما هم از این بابت که گفتمان اصولگرایی بر تمام گفتمان‌ها غلبه دارد خوشحالیم.