عمل به وحدت و فائق آمدن بر تفرقه نیازمند مجاهدت است

عکس: Leader.ir

همزمان با خجسته سالروز میلاد پیامبر اعظم (ص) و حضرت امام صادق (ع)، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار روسای سه قوه و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مسوولان نظام اسلامی، میهمانان شرکت‌کننده در کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، سفیران کشورهای اسلامی و جمعی از قشرهای مردم، ولادت پیامبر عظیم الشان اسلام حضرت محمد (ص) را حادثه‌ای تعیین‌کننده برای مسیر بشریت دانستند و تاکید کردند: مهم‌ترین و بزرگترین وظیفه پیروان پیامبر اسلام(ص) به ویژه سیاستمداران، علما، روشنفکران و تاثیرگذاران امت اسلامی مجاهدت برای تحقق اتحاد اسلامی و مقابله با عوامل تفرقه است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت خاتم‌الانبیا محمد مصطفی (ص) و حضرت امام جعفر صادق (ع) با اشاره به نقش تعیین‌کننده میلاد پیامبر اسلام (ص) در مسیر حرکت بشریت و وقوع برخی حوادث معنادار به هنگام ولادت آن حضرت افزودند: برخی پدیده‌هایی که به نقل تاریخ به هنگام ولادت حضرت محمد (ص) روی داد، در واقع اشاره‌های نمادینی است به حقیقت این ولادت که معنای آن آغاز برچیده شدن شرک، کفر، ماده‌گرایی و ظلم و طغیانگری در عالم بود.

ایشان خاطرنشان کردند: اگرچه هدایت پیامبر اعظم (ص) هنوز همه بشریت را فرانگرفته است، اما این چراغ فروزان و شعله روزافزون، به تدریج انسان‌ها را به سمت سرچشمه نور هدایت خواهد کرد و سرانجام همه جهان را فراخواهد گرفت.

رهبر انقلاب اسلامی، همه بشریت را مرهون نعمت ولادت پیامبر اسلام (ص) دانستند و با تاکید بر لزوم وظیفه‌شناسی امت اسلامی در قبال این نعمت بزرگ افزودند: یکی از وظایف بزرگ مسلمانان در برابر این نعمت الهی، عمل به مساله وحدت و اقدامات عملی و فراتر از شعار در این مسیر است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: عمل به وحدت و فائق آمدن بر عوامل تفرقه نیازمند مجاهدت است که نتیجه این اتحاد نیز حل بسیاری از مشکلات دنیای اسلام و عزیز شدن امت اسلامی است.

ایشان با اشاره به وضعیت کنونی مسلمانان و کشورهای اسلامی و انگیزه‌های سلطه‌طلبی و سوءنیت قدرت‌ها برای ذلیل کردن امت اسلامی خاطرنشان کردند: تنها راه مقابله با این سوءنیت آشکار و قلدرانه، وحدت عملی است.

رهبر انقلاب اسلامی در تبیین عوامل تفرقه میان مسلمانان، عامل درونی و تعصب بر عقاید را یکی از آنها برشمردند و افزودند: ایمان به مبانی و اصول و عقاید، پسندیده است، اما این اعتقاد نباید از مرز اثبات، به مرز نفی همراه با تعرض و دشمنی برسد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تاکید بر لزوم اهتمام شیعه و سنی به حفظ حرمت افکار و عقاید یکدیگر افزودند: بحث و مجادله علمی درخصوص این افکار و عقاید، در جلسات علمی اشکالی ندارد، اما این مباحثات علمی، نباید به بدگویی در سطح افکار عمومی تبدیل شود.

ایشان عامل بیرونی تفرقه میان مسلمانان را تلاش‌های تفرقه‌افکنانه دشمنان اسلام و قدرت‌های سلطه‌گر دانستند و تاکید کردند: مسلمانان باید در مقابل آتش‌افروزی و برنامه‌ریزی‌های دشمنان برای ایجاد تفرقه بسیار هوشیار و آگاه باشند تا اسیر ترفندهای آنها نشوند. رهبر انقلاب اسلامی افزودند: متاسفانه در برخی مواقع عده‌ای از مسلمانان یا کشورهای اسلامی وسیله دشمنان برای اعمال غرض و ایجاد تفرقه می‌شوند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با یادآوری پیروزی مقاومت اسلامی در جنگ ۳۳ روزه لبنان و همچنین در جنگ ۲۲ روزه غزه خاطرنشان کردند: این دو حادثه بسیار عبرت‌آموز بود، زیرا بعد از پیروزی بزرگ و درخشان جوانان مومن لبنانی و فلسطینی بر ارتش مجهز و پیشرفته رژیم صهیونیستی و ایجاد همدلی میان مسلمانان، دشمن در لبنان مساله شیعه و سنی و در مساله فلسطین موضوع قومیت و عربیت را مطرح کرد تا مانع از باقی ماندن شهد شیرین همدلی ناشی از این پیروزی‌های افتخار‌آفرین شود.

ایشان تاکید کردند: مساله فلسطین یک مساله اسلامی است و ارتباطی به عرب و عجم ندارد و اگر در مسائل دنیای اسلام، موضوع قومیت به میان آید، بزرگ‌ترین عامل تفرقه به‌وجود خواهد آمد.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: در این شرایط، وظیفه اول بر عهده سیاستمداران و مسوولان و زمامداران کشورهای اسلامی است تا مانع از تحقق توطئه‌های دشمنان شوند.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: ما در شناخت عامل اصلی خطا نخواهیم کرد و اگر فریادی هم از حنجره امت اسلامی خارج شود، می‌دانیم که این فریاد مربوط به قدرت‌های استکباری است، بنابراین مسوولان کشورهای اسلامی باید هوشیار باشند.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: وظیفه علما، روشنفکران و تاثیرگذاران دنیای اسلام نیز برای مقابله با تفرقه میان مسلمانان و معرفی عاملان اصلی این تفرقه، بسیار بااهمیت است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با گرامیداشت یاد امام بزرگوار (ره) تاکید کردند: رحمت خداوند بر روح امام خمینی(ره) باد که فریاد وحدت را در دوران ما بلند و مسلمانان را دعوت به اتحاد کرد.