ریسس مجلس شورای اسلامی در واکنش به حذف لایحه هدفمند شدن یارانه‌ها از لایحه بودجه ضمن آن که این حذف را نتیجه یک بحث علمی در مجلس خواند، در عین حال این امیدواری را هم به دولت داد که چنانچه لایحه هدفمند شدن در مجلس بررسی و تصویب شود، می‌تواند در بودجه‌ سال آینده هم متاثر باشد.

علی لاریجانی که در جشن بیست و هفتمین سالگرد تاسیس دانشگاه امام صادق و جشن ولادت خاتم‌الانبیاء و امام صادق (ع) در مسجد این دانشگاه شرکت کرده بود؛ این اظهارات را در جمع خبرنگاران مطرح کرد . وی در پاسخ به سوالی در مورد تصمیم مجلس بر حذف بند مربوط به هدفمند کردن یارانه‌ها از لایحه بودجه سال ۸۸، گفت: مجلس در لایحه‌ بودجه همه‌ موارد را بدون استثناء مورد بررسی قرار می‌دهد و این بند نیز مربوط به درآمدهای لایحه بود که با همکاری و همدلی نمایندگان مجلس و با یک گفت‌وگو و بحث علمی دنبال شد. وی با اشاره به اینکه تصور مخالفان این لایحه مربوط به این بود که احساس می‌کردند بعضی از محاسبات درباره‌ فشار تورمی آینده خوب و دقیق محاسبه نشده است، افزود: آنها معتقد بودند با اجرای شتابزده‌ آن شاهد رکود تورمی خواهیم بود و اگر در این شرایط با عجله این کار انجام می‌شد می‌توانست اثراتی داشته باشد.

لاریجانی ادامه داد: از طرف دیگر لایحه، مدافعین قوی نیز داشت که آنها نظرشان این بود که با این مسیر میزان مصرف انرژی در کشور مشخص می‌شود، اما در مجموع مجلس نتوانست به این مطلب قانع شود که این کار صورت گیرد. رییس مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه شاید مقداری به خاطر این بود که این طرح دیر به مجلس داده شد، تصریح کرد: هر چند کمیسیون ویژه کار زیادی انجام داد و برخی از تصمیماتش به نتیجه رسید، اما نتوانست نتیجه را به موقع به مجلس بیاورد تا تصویب شده و پایه‌ کار شود؛ چرا که این طرح یکساله نیست بلکه یک طرح چند ساله است. وی یادآور شد: از سوی دیگر لایحه بودجه نیز همزمان در دست بررسی بود و در این مجال نمایندگان نتوانستند به یک جمع‌بندی برسند. رییس قوه‌ مقننه، تاکید کرد: البته این اقدام به این معنا نیست که طرح هدفمند کردن یارانه‌ها از دستور خارج شود، بلکه در مسیر خودش در مجلس و کمیسیون ویژه بررسی می‌شود و سر موقع به مجلس آورده می‌شود؛ چرا که این موضوع یک راه‌حلی دارد و یک تاخیر زمانی نیاز دارد.

لاریجانی متذکر شد: اگر پس از طی این مراحل مجلس آن را تصویب کند می‌تواند در بودجه‌ سال آینده هم متاثر باشد.

وی در پاسخ به این سوال که برای جبران رقم ۸۵۰۰‌میلیارد تومان چه راه‌هایی وجود دارد؟ گفت: این موضوع در جلسه با نمایندگان دولت نیز صحبت شد که چگونه می‌توان این موضوع را جمع کرد، چرا که هدف جمع کردن موضوع است، لذا برای رسیدن به راهکار فقط یک راه نداریم و به طرق مختلف می‌توان به راهکار رسید. رییس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با افزایش بودجه‌ پژوهشی نیز اظهار کرد: در بحث فرهنگی و بخش پژوهشی که شامل بندهایی است و در مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد، افزایش داشته است که به عنوان مثال برای معاونت پژوهشی ریاست‌جمهوری یک رقم قابل‌توجه ۳۰۰‌میلیارد تومان دیده شده است.