دنیای اقتصاد- کاستن 8500 میلیارد تومان از بودجه عمرانی تصمیمی است که از سوی مجلس گرفته شد تا آثار ناشی از کاهش درآمد دولت به واسطه حذف یارانه نقدی از بودجه 88 جبران شود. نمایندگان مجلس روز دوشنبه بند مربوط به یارانه نقدی را از بودجه 88 حذف کردند که بر اثر این حذف، 8500 میلیارد تومان از درآمد دولت کاسته شد.

مجلس به منظور جبران آثار حذف یارانه نقدی تصویب کرد
کاهش 8500میلیاردی بودجه عمرانی 88
دنیای اقتصاد- کاستن ۸۵۰۰میلیارد تومان از بودجه عمرانی تصمیمی است که از سوی مجلس گرفته شد تا آثار ناشی از کاهش درآمد دولت به واسطه حذف یارانه نقدی از بودجه ۸۸ جبران شود.
نمایندگان مجلس روز دوشنبه لایحه یارانه نقدی را از بودجه 88 حذف کردند که بر اثر این حذف، 8500میلیارد تومان از درآمد دولت کاسته شد. مجلس دیروز پیشنهاد کمیسیون تلفیق را به رای گذاشت.
بر اساس این پیشنهاد ۸۵۰۰میلیارد تومان از بودجه عمرانی سال ۸۸ کم می‌شود. این پیشنهاد به تصویب مجلس رسید. بر اساس این پیشنهاد دولت مکلف است ۸۵۰۰میلیارد تومان از اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی سرمایه‌ای یا همان پروژه‌های عمرانی را کسر کند به این شرط که این کاهش اعتبارات شامل پروژه‌هایی که باید در سال ۸۸ به اتمام برسند، نباشد و نیز این اعتبارات با درصد یکسان از پروژه‌ها کسر شود. این پیشنهاد که به صورت بند الحاقی ۵۳ لایحه بودجه روز گذشته از تصویب نمایندگان گذشت، پیشنهادی بود که نمایندگان برای جبران آثار ناشی از حذف هدفمند شدن یارانه‌ها از بودجه ۸۸ تصویب کردند. اما این بخش از مصوبه مجلس مربوط به جبران آثار درآمدی حذف لایحه هدفمند شدن از بودجه ۸۸ بود و کمیسیون برنامه و بودجه به جهت جبران آثار ناشی از بخش‌های هزینه‌ای حذف لایحه هدفمندکردن یارانه‌ها از لایحه بودجه نیز پیشنهادی را مطرح کردند که این پیشنهاد به دلیل ابهامات متعدد و تذکرات مکرر نمایندگان مرعا گذاشته شد تا در کمیسیون تلفیق در مورد آن بحث شود و نتیجه آن امروز به صحن علنی گزارش شود. رضا عبداللهی، رییس کمیسیون تلفیق پیشنهاد داده بود که دولت از ابتدای اردیبهشت سال ۸۸ مکلف می‌شود قیمت حامل‌های انرژی و سایر کالاهای یارانه‌ای را به نحوی تعیین کند که برای بخش برق و واردات بنزین و گازوئیل، یارانه‌ای پرداخت نشود، بخش‌های صنعت، کشاورزی و حمل‌ونقل عمومی آسیب نبیند، در تعیین و اصلاح قیمت‌ها مصارف دهک‌های کم درآمد جامعه با حداقل افزایش انجام شود و در مورد حامل‌های انرژی شمارش‌پذیر، قیمت‌های متفاوت و ترجیحی با توجه به نوع و طبقات مصرف‌کننده، مناطق جغرافیایی و فصول مختلف سال تعیین شود. در پی طرح این پیشنهاد تعداد زیادی از نمایندگان در تذکرهای متعدد این پیشنهاد را مغایر با آیین‌نامه داخلی، قانون اساسی و قانون برنامه عنوان کردند و از رییس مجلس خواستند تا این پیشنهاد از دستور خارج شود، اما لاریجانی این تذکرات را وارد ندانست تا این که احمد توکلی همین موضوع را مجددا به لاریجانی تذکر داد. توکلی در تذکر خود اظهار کرد که جملات این پیشنهاد دو پهلو است، علاوه بر این که معلوم نیست این پیشنهاد به مباحث درآمدی باز می‌گردد که اگر این طور باشد مجلس از این مباحث عبور کرده است یا به مباحث هزینه‌ای. وی ادامه داد: بنابراین بهتر است که این پیشنهاد مرعا گذاشته شود تا در کمیسیون تلفیق در مورد آن بحث و بررسی شود. رییس مجلس هم در پاسخ، پیشنهاد توکلی را پذیرفت و از رضا عبداللهی نیز در این زمینه کسب تکلیف کرد که با موافقت عبداللهی قرار شد کمیسیون تلفیق راجع به این پیشنهاد تشکیل جلسه داده و نتیجه آن را در جلسه علنی امروز مطرح کنند.