اعتراض ایران به اتهامهای تازه غرب
نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد طی نامهای به رییس شورای امنیت سازمان ملل و در پاسخ به اتهامات سه کشور غربی علیه تهران بر اهمیت مذاکرات جدی، معنادار و بدون پیش شرط از سوی جمهوری اسلامی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بخش مطبوعاتی دفتر ایران در سازمان ملل، اسحاق آلحبیب، سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل طی نامهای به رییس شورای امنیت و در پاسخ به اتهامات سه کشور غربی علیه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران صلحآمیز میباشد و ماهیت کاملا صلحآمیز این برنامه نه تنها توسط واقعیات موجود، بلکه توسط گزارشات بیشمار آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز مورد تائید قرار گرفته است.
وی در این نامه که در جلسه صبح دیروز شورای امنیت توزیع و بلافاصله نیز به عنوان سند شورای مزبور منتشر شد، همچنین تاکید کرده است که جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یک عضو مسوول آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کاملی با آژانس داشته و امکان انجام هزاران نفر- روز بازرسی از تاسیسات اتمی خود را فراهم کرده و تاکنون فراتر از تعهدات قانونی خود با آژانس همکاری داشته است.
نماینده ایران در سازمان ملل همچنین در این نامه گفته است، حل کامل ۶ مساله باقیمانده از یک سو و انجام تمامی فعالیتهای هستهای کنونی تحت مقررات و نظارت آژانس از دیگر سو، سبب شده تا هیچگونه ابهامی درخصوص فعالیتهای هستهای گذشته و حال ایران باقی نماند و از این رو تمامی اتهاماتی که توسط برخی به ویژه آمریکا، انگلیس و فرانسه علیه برنامه هستهای صلحآمیز جمهوری اسلامی ایران مطرح می شود، از جمله اتهاماتی که در جلسه امروز (دیروز) شورا مطرح شد، کاملا بیاساس است. آلحبیب همچنین در بخشی از این نامه تاکید کرده است: جمهوری اسلامی ایران همواره بر اهمیت مذاکرات جدی، معنادار و بدون پیش شرط تاکید داشته و تاکنون گامهایی جدی و مهم در جهت اثبات بیاساس بودن آنچه برخی آن را به اصطلاح نگرانی در مورد برنامه هستهای ایران مینامند برداشته است. لازم به ذکر است که در جلسه روز سهشنبه شورای امنیت که طبق روال دو سال گذشته به منظور استماع گزارش کمیته تحریم (کمیته ۱۷۳۷) برگزار شده بود نمایندگان انگلستان، فرانسه و آمریکا ادعا کردند که جمهوری اسلامی ایران به اندازه کافی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری نکرده و به نگرانی های موجود در خصوص برنامه هستهای خود پاسخ نداده است.
این در حالی است که در جلسه روز سهشنبه شورای امنیت نماینده ایالات متحده نیز گزارش اخیر آژانس را شاهد ادعای خود مبنی بر نقض قطعنامههای شورای امنیت توسط ایران دانست.
سوزان رایس، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد، ایران را به عدم پایبندی به قطعنامههای سازمان ملل در برنامه هستهای این کشور متهم کرد. وی در حالی تازهترین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی را شاهد ادعای خود دانست که در این گزارش بار دیگر بر عدم انحراف هستهای ایران تاکید شده است. رایس در ادامه ادعاهای بیپایه خود ایران را به عدم پایبندی به تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متهم کرد. وی در اینباره مدعی شد که ایران با ارسال مهمات به سوریه که در ابتدای سال جاری میلادی بهصورت کاملا تصادفی کشف شد، تحریمهای سازمان ملل علیه خود را آشکارا نقض کرده است. اشاره وی به محموله کشتی ایرانی حامل کمکهای بشردوستانه است که در قبرس توقیف شده و بر اساس گزارشها راهی سوریه بوده است. یکی از کمیتههای شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز ایران را به نقض تحریمهای وضع شده توسط این شورا متهم کرد.
یوکیو تاکاسو، نماینده ژاپن در سازمان ملل، روز سهشنبه مدعی شد که تهران تلاش کرده است، مواد مربوط به مهماتسازی را با کشتی به سوریه بفرستد. به گفته نماینده انگلیس در سازمان ملل، روز دوشنبه بهطور کتبی از تهران و دولت سوریه خواسته شده است تا طی مدت ۱۰ روز اطلاعات مربوط به این مبادله ادعایی را ارائه کنند.
سوزان رایس در سخنرانی خود در شورای امنیت، از کمیته تحریمهای سازمان ملل خواست تا با توجه به مسائل یاد شده، فشار خود بر ایران را افزایش دهد. رایس افزود: باراک اوباما، رییسجمهور ایالات متحده، در حال بررسی راههای تغییر رویکرد این کشور در قبال ایران است؛ این میتواند فرصتی برای تهران باشد تا آمادگی خود را برای تنشزدایی از روابط و گفتوگوهایی جدی و مسوولانه نشان دهد. این همه در حالی است که مدیر سرویس اطلاعات ملی اعلام کرد که ایران در آستانه ساخت آنچه «بمب اتمی» نامیده شده است، قرار ندارد.
دویچهوله گزارش داد که «دنیس بلر»، مدیر سرویس اطلاعات ملی ایالات متحده در برابر کمیته نیروهای نظامی سنای آمریکا، با تکیه بر اطلاعات سرویسهای امنیتی این کشور، اعلام کرد: ایران هنوز اورانیوم را تا حدی که برای ساخت سلاح هستهای لازم باشد، غنی نکرده است.
وی افزود: تهران هنوز تصمیم ندارد که غلظت اورانیوم غنیشده موجود خود را برای ساخت آنچه بمب اتمی نامیده شده است، افزایش دهد.
«مایکل مپلز»، رییس سرویس اطلاعات دفاعی ایالات متحده، نیز برنامه هستهای ایران و تازهترین آزمایش موشکی این کشور را مستقل از یکدیگر دانست. خبرگزاری رویترز در اینباره گزارش داد: مقامهای تلآویو بدون توجه به گزارشهای سرویسهای اطلاعاتی آمریکا همچنان درباره ماهیت برنامه هستهای ایران نگران هستند. اسرائیل که تنها دارنده زرادخانه هستهای در خاورمیانه است ایران هستهای را بزرگترین تهدید برای موجودیت خود میداند و تا کنون تلاشهای بیحاصلی را برای جلوگیری از دستیابی ایران به فنآوری صلحآمیز هستهای انجام داده است.
ارسال نظر