پیشبینی وزیر اقتصاد ایران:
نفت بهزودی به ۷۰ دلار میرسد
دنیای اقتصاد- وزیر اقتصاد کشورمان با بیان اینکه «زمانی که طرح هدفمند کردن یارانهها را شروع کردیم، قیمت نفت در بازارهای جهانی زیر ۱۰۰دلار بود، ازاینرو قیمت هدف نفت در طرح تحول اقتصادی را ۸۰دلار در نظر گرفتیم»، اضافه کرد: تردید نکنید که در آیندهای نزدیک قیمت نفت به بالای ۷۰دلار و به قیمت پایدار خواهد رسید. وزیر اقتصاد پیشبینی کرد
پایان صادرات نفت در سال ۱۴۰۴
دنیایاقتصاد- رسیدن قیمت نفت به بالای ۷۰دلار تازهترین پیشبینی است که شمسالدین حسینی، وزیر اقتصاد بر زبان جاری ساخته است و بر مبنای همین پیشبینی هم وزیر اقتصاد کاهش قیمت نفت را امری زودگذر تلقی کرده است که نباید مبنای برنامهریزیهای اقتصادی قرار گیرد.
وزیر اقتصاد بعد از ظهر چهارشنبه و روز پنجشنبه به دو استان شمالی کشور یعنی استانهای مازندران و گلستان سفر کرد تا در همایشهای طرح تحول اقتصادی در مراکز این استانها یعنی ساری و گرگان حضور یابد و دیدگاههای دولت را برای حاضران تشریح کند. البته حسینی در سخنرانی خود در ساری درباره کاهش توان ایران برای صادرات نفت خام هم هشدار داد و گفت: تا پایان سال ۱۴۰۳ نفتی برای صادرات نخواهیم داشت. وی در سخنرانی خود به اهمیت طرح تحول اقتصادی پرداخت و گفت: دولت در تلاش است تا از طریق برگزاری همایشهای استانی اطلاعات بیشتری را درباره طرح تحول اقتصادی به مدیران و مردم ارائه کند. وی افزود: بعد از ماهها تلاش، زحمت، رایزنی و مشورت توفیق حاصل شد که رای نمایندگان با شرط فوریت نصیب طرح تحول اقتصادی شده است. حسینی با اشاره به اینکه موافقت نمایندگان با طرح تحول اقتصادی از باب ضرورت بوده است نه از باب شتابزدگی، تصریح کرد: نگاه عادلانه به اقتصاد ایران از طریق انتخاب طرح تحول اقتصادی یک اضطرار است. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر اقتصاد به هزینه اداره امور کشور براساس فروش نفت پرداخت و گفت: روزانه پول فروش حدود ۵/۲میلیون بشکه نفت صرف اداره امور کشور میشود. وی با تاکید بر این نکته که ایران در افق ۱۴۰۴ قرار است قدرت اول منطقه در اقتصاد شود، بیان داشت: اگر روند فروش نفت به همین منوال ادامه داشته باشد، در افق توسعه، نفتی برای صادرات نداریم. حسینی ادامه داد: پیشبینی میشود تا سال ۱۴۰۳روزانه فقط ۳۳هزار بشکه نفت برای صادرات داشته باشیم. وزیر اقتصاد با اعلام اینکه اولویت طرح تحول اقتصادی هدفمند کردن یارانهها است، خاطر نشان کرد: این ضرورت براساس کار کارشناسی انتخاب شده است. وی به جایگاه ایران در نظام بینالملل و رویدادهای جهانی اشاره کرد و افزود: مسیر حقطلبی ایران و توانمند شدن در عرصههای سیاسی و نظامی از ایران سفیری قدرتمند ساخته است. حسینی امنیت و استحکام ایران را بینظیر توصیف کرد و اظهار داشت: با تغییر و دگرگونی شهرها و روستاها عمران و آبادی کشور در ۳۰ سال گذشته نمونه است. وی با طرح این سوال که آیا این دگرگونی در شان ایران از لحاظ سیاسی است یا خیر، اضافه کرد: طرح تحول اقتصادی با پاسخ به این سوال مهم آغاز شد. وزیر اقتصاد معیار درست برای ارزیابی اقتصادی را تولید بیان کرد و یادآور شد: تولید باید مبنای اشتغال شود، نه اشتغال مبنای تولید. حسینی بیان داشت: در طرح تحول اقتصادی آن قسمت از رشد تولید و درآمد برای طرح مهم است که به رفاه تبدیل شود. وی با تاکید بر این نکته که رشد اقتصادی در کشورمان نوسان دارد، افزود: این رشد اقتصادی گاهی یک درصد و گاهی به هشت درصد میرسد که این روش باید اصلاح شود.
حسینی ادامه داد: افت و خیز در رشد اقتصادی اگر از ارتفاع برخوردار نباشد، نمیتواند نیاز اجتماعی را برطرف کند. وی با یادآوری این مطلب که با تلاش دولت نهم نرخ بیکاری در کشور تکرقمی شد، اضافه کرد: در جامعه کنونی تولید جامعه را به اشتغال پایدار میرساند. وزیر اقتصاد با اشاره به این مساله که سختی معیشت قابل قبول نیست و شایسته استعدادهای کشور نخواهد بود، اظهار داشت: عدم توازن درآمد، بیعدالتی اقتصادی به وجود میآورد. حسینی همچنین در سخنرانی خود در گرگان به بحث سیاستهای پولی کشور پرداخت و گفت: مهمترین عامل افزایش نقدینگی کشور بالا رفتن داراییهای بانک مرکزی است که باید اصلاح شود. به گزارش مهر در گرگان، حسینی در جلسه پرسش و پاسخ در همایش استانی طرح تحول اقتصادی در گرگان، با بیاناینکه رابطه بین تورم و نقدینگی را هیچ اقتصاددانی نفی نمیکند، خاطرنشان کرد: ازاین رو طرح تحول اقتصادی به دنبال آن است تا در راه رفع و توسعه همه جانبه اقتصادیایران و رفع مشکلات فراروی اقدام کند. وی افزود: طرح تحول درصدد است تا با افزایش مالیات، وابستگی کشور را به نفت کم کند و با افزایش بهره وری، منابع دولت را افزایش میدهد. حسینی بعد از پایان سخنرانیاش در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به سوالی درباره مبنای دولت برای تعیین قیمت در طرح تحول اقتصادی گفت: زمانی که طرح هدفمند کردن یارانهها را شروع کردیم، قیمت نفت در بازارهای جهانی زیر ۱۰۰دلار بود، ازاینرو قیمت هدف نفت در طرح تحول اقتصادی را ۸۰دلار در نظر گرفتیم.
حسینی با اشاره به کاهش قیمت جهانی نفت، افزود: تردید نکنید که در آیندهای نزدیک قیمت نفت به بالای ۷۰دلار و به قیمت پایدار خواهد رسید. وی اظهار داشت: در طرح تحول اقتصادی به دنبال کاهش وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی هستیم و تاکنون مذاکراتی با اعضای اوپک، صادرکنندگان و تولیدکنندگان غیر از اوپک داشتیم. وی خاطرنشان کرد: برای کاهش وابستگی به نفت و تحقق این هدف باید از یک طرف سرنوشت اقتصادایران را به نفت گره نزنیم و از طرف دیگر تلف کردن نفت را در اقتصادایران درمان کنیم. وزیر امور اقتصادی و دارایی، رشد اقتصاد بدون نفت کشور طی سال گذشته را ۶/۷درصد اعلام و اضافه کرد: با بحرانی که اقتصاد صنعتی جهان را درنوردیده و به لحاظ ارتباط تجاری با آنها در کاهش تقاضا موثر است دراین زمینه کار گروهی را در دولت تشکیل دادیم تا آثار منفی بحران اقتصادی را در اقتصادایران به حداقل برساند و در مقابل از فرصتهای آن نهایت استفاده شود.
آمادگی برای واگذاری سهام بانکها
وزیر امور اقتصادی و دارایی از رفع محدودیتهای بخش خصوصی برای حضور در اقتصاد و آمادگی برای واگذاری سهام بانکها، بیمهها و نیروگاهها در راستای اجرای اصل ۴۴ خبر داد. سید شمسالدین حسینی در گفتگو با مهر درباره حضور بخش خصوصی در اقتصاد، گفت: محدودیتهای بخش خصوصی برای حضور در اقتصاد رفع شده است. وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: با توجه به این امر روند واگذاریها نیز پس از ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی شتاب بیشتری گرفت. وی با تاکید بر اینکه روند اجرای سیاستهای کلی براساس قانون ابلاغی اصل ۴۴ در حال پیگیری است، تصریح کرد: بر همین اساس وزارت امور اقتصادی و دارایی شرکتهای قابل واگذاری را برای عرضه آماده میکند. وی افزود: به منظور حضور بیشتر بخش خصوصی در اقتصاد محدودیتهای صدر اصل ۴۴ قانون اساسی نیز برداشته شده است. حسینی از آمادگی سهام بانکها، بیمهها و نیروگاهها برای عرضه سهام خبرداد و گفت: گرچه سهم بخش خصوصی در اقتصاد افزایش یافته؛ اما حضور این بخش و بخش تعاون نیز باید بیش از این باشد. وی با بیان اینکه هم اکنون اصلاحات نهادی در اقتصاد ایران در حال اجرا است، بیان کرد: این اصلاحات به دنبال ابلاغ سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی اجرایی شده است. براساس برنامهریزیهای صورت گرفته، ۵درصد سهام بانک ملت در ماه جاری در بورس عرضه خواهد شد. همچنین براساس مصوبه ستاد مرکزی سهام عدالت، مقرر شده است ۴۰درصد سهام، سهام بانکهای ملت، تجارت و صادرات در قالب سهام عدالت واگذار شود. در همین حال، قرار است در ماه جاری سهام دو نیروگاه از طریق مزایده به فروش برسد.
ارسال نظر