تکذیب دستگیری خبرنگاران بی‌بی‌سی

وزیر اطلاعات گفت: ‌هیچ تبعه انگلیسی در ایران بازداشت نشده است.

به گزارش ایسنا، غلامحسین محسنی اژه‌ای، وزیر اطلاعات، دیروز در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی در ارتباط با اعضای دستگیر شده‌ گروهک جندالله و عبدالله مالک ریگی و فعالیت‌ تروریستی این گروهک گفت: یک فرد شرور که اصلا ارزش ندارد. آن‌ها شرارت می‌کنند در شرق کشور و اقداماتی برای شرارت انجام می‌دهند که خوشبختانه‌ به زودی دستگیر می‌شوند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر دستگیری تعدادی از اتباع انگلیس گفت: من نیز همین مساله را عرض کردم، گفتم که دستگیری افرادی از تبعه انگلیس صحیح نیست و صحت ندارد. اما عرض کردم در مورد جریان‌ها و سرویس‌هایی که اقدام می‌کنند، هر سر نخی که باشد وزارت اطلاعات در مورد آن حساسیت دارد و عکس‌العمل نشان می‌دهد و اقداماتی را که لازم باشد

انجام می‌دهد.

این در حالی است که روز دوشنبه هفته جاری محمدکریم عابدی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس گفته بود: تعدادی تبعه انگلیس تحت پوشش «خبرنگار» در شبکه کورپوراسیون بی‌.بی.سی به فعالیت در خاک ایران مشغول بودند و قصد عضوگیری از خبرنگاران ایرانی برای رسیدن به اهداف جاسوسی خود را داشتند که با تسلط مسوولان اطلاعاتی ایران پیش از عضوگیری شناسایی و دستگیر شدند.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوالی درباره گسترش فعالیت این سرویس‌ها در آستانه انتخابات گفت:‌ بله. چنین چیزی هست.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر صحت این خبر که جاسوسان انگلیسی‌ دستگیر شده‌ در پوشش خبرنگاری فعالیت می‌کرده‌اند، تاکید کرد: عرض کردم که کسی در این رابطه از تبعه انگلیس دستگیر نشده است. ولی این‌که آن‌ها از این مجرا نیز در مقام استفاده هستند، درست است.

وی درباره این‌که گفته می‌شود بعد از اعدام جاسوس اسرائیلی تعداد دیگری از جاسوسان که از سپاه جاسوسی می‌کردند نیز دستگیر شده‌ و دادگاه آن‌ها نیز تشکیل شده است، گفت: موارد آن اعلام شده ولی دادگاه آن‌ها هنوز برگزار نشده است و ان‌شاءالله دادگاه آن‌ها برگزار شود، جزئیاتش مثل همان قضیه‌ آقای اشتری اعلام خواهد شد.

وزیر اطلاعات همچنین درباره زمان برگزاری این دادگاه گفت: اطلاعی ندارم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر پلمب دفتر کانون مدافعان حقوق بشر در تهران و تبلیغات رسانه‌های خارجی در این ارتباط با تاکید بر واژه «مدافعان حقوق بشر» خطاب به خبرنگاران ادامه داد: اصلا چه کسی بهتر از شما دفاع از حقوق بشر دارد. شما گول این حرف‌ها را نخورید. الحمدلله امروز بیشترین دفاع در همه‌ زمینه‌ها در ارتباط با حقوق بشر در ایران می‌شود و متاسفانه افرادی که ضد ارزش‌های انسانی، اسلامی و بشریت هستند، در دنیا دارند این شعار را مطرح می‌کنند و شما خدایی نکرده گول این حرف‌ها را نخورید.

محسنی‌اژه‌ای همچنین درباره پیشنهاد امارات مبنی بر تشکیل سازمان امنیتی منطقه از جمله با حضور ایران و ترکیه و اسرائیل گفت: مگر می‌شود که اسرائیل در مورد منطقه و امنیت منطقه کار مثبتی انجام دهد. وی در عین حال گفت: ‌ایران همیشه پیشقدم بوده و با همکاری ‌کشورهای منطقه تلاش می‌شود که امنیت منطقه تامین شود. ما با کشورهای منطقه در مورد امنیت منطقه همکاری داریم ولی اسرائیل موضوعیتی ندارد.

وزیر اطلاعات در پاسخ به سوالی مبنی بر همکاری امنیتی با عراق نیز خاطرنشان کرد: ما در ارتباط با امنیت منطقه آن‌چه که وظیفه

داریم انجام می‌دهیم و با کشورهای منطقه نیز همکاری می‌کنیم، ولی برخی از مسائل اصلا موضوعیت ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شما در ارتباط با این سازمان امنیتی درخواست مکتوبی از سوی امارات دریافت کرده‌اید؟ گفت: اطلاعی ندارم.

وی درباره اطلاع از فعال شدن احزاب غیرقانونی در آستانه انتخابات با طرح این سوال که «یکی از این موارد را نام ببرید» در عین حال خاطرنشان کرد: جریان‌هایی ممکن است باشد ولی حالا اسمش را نمی‌شود گفت احزاب غیرقانونی. ممکن است جریان‌هایی بخواهند فعالیت کنند، که اگر در چارچوب حزبی باشد، باید حتما مجوز بگیرند، در غیر این ‌صورت از فعالیت‌ آن‌ها جلوگیری می‌شود. محسنی اژه‌ای تاکید کرد: ‌اگر جریا‌ن‌هایی باشند که خارج از چارچوب قانونی فعالیت کنند، حتما مقامات ذی‌صلاح از جمله وزیر اطلاعات برخورد می‌کند.

بی.بی.سی فارسی مجوز فعالیت ندارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از قانونی نبودن فعالیت دفتر شبکه خبری «بی‌.بی.‌سی فارسی» در تهران خبر داد و تاکید کرد برخلاف شبکه اصلی بی‌بی‌سی، دفتر فارسی آن مجوز فعالیت در ایران ندارد.

محمد حسین صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، درباره استنباط برخی رسانه‌ها مبنی بر تعطیلی دفتر شبکه خبری بی‌بی‌سی، افزود : شبکه خبری بی.‌بی‌.سی از جمله شبکه‌های خبری است که از گذشته در تهران دفتر داشته است و تعطیلی گفته شده، در حقیقت فاقد مجوز بودن فعالیت دفتر بی‌.بی.‌سی فارسی است.وی افزود: در حال حاضر بسیاری از رسانه‌های خارجی هستند که به صورت موردی و برای پوشش یک رویداد خاص مجوز فعالیت برای آنها صادر می‌شود که شبکه خبری «بی.بی.سی» نیز از جمله این رسانه‌های خبری است. البته پوشش واقعیت و انعکاس آن در سطح جهان برای ما مطلوبیت دارد ولی با همه این تفاسیر ضریب خطایی نیز برای عملکرد غیرحرفه‌ای آنها در نظر گرفته می‌شود. وزیر ارشاد در پاسخ به اینکه آیا وزارت ارشاد برای پیشگیری از تکرار تخلفات رسانه‌های خارجی تدابیر خاصی را در نظر دارد یا خیر، گفت: رسانه‌های خارجی که در ایران فعالیت می‌کنند عملکردشان زیر نظر است و اگر هر کدام از آن رسانه‌ها تخلفی در کارشان وجود داشته باشد بر اساس آیین کار اطلاع‌سانی امتیاز منفی دریافت می‌کنند.این طبیعی است که هر کس در حیطه جمهوری اسلامی تخلفی کرد باید متناسب با نحوه عملکردش با او برخورد قانونی شود.