آهنگ خوش سازها

بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، عصر روز سه‌شنبه _ ۱۹ آذر ماه _ و همزمان با عید سعید قربان در تالارهای شهر تهران آغاز به کار کرد. به گزارش ایسنا، تالار اصلی مجموعه تئاترشهر راس ساعت ۱۷:۳۰ با اجرای گروه «خسروان» به سرپرستی احسان نوریان و در میان تعداد کمی از تماشاگران، نخستین بخش از برنامه خود را آغاز کرد.

این گروه جوان که در بخش مسابقه ایران اجرا می‌رفتند، قطعات سنتی را با اشعاری از مولانا، حافظ و سهراب سپهری با همراهی دف‌، تنبک، سنتور، تار و سه‌تار اجرا کردند و بعد از اجرایی یک ساعته و با یک استراحت چند دقیقه‌ای جای خود را به گروه «فارابی همدان» به سرپرستی علی‌آقا محمدی دادند.

تالار رودکی نیز در نخستین اجرای خود پذیرای گروه «ارکستر موسیقی هنر زمان» به سرپرستی شهره جلالی‌ قاجار در بخش رقابتی ارکسترال بود.

در این اجرا قطعات موسیقی کلاسیک با رهبری آرش گوران اجرا و مورد استقبال قرار گرفت.

همچنین در این اجرا بهرام بیضایی کارگردان سینما و تئاتر ایران نیز که فرزندش یکی از نوازندگان «کیبورد» بود، حضور داشت.

بعد از این گروه نیز «یاوران» با سرپرستی نوشین عقیقی اجرا داشتند که آنها بر خلاف گروه قبلی قطعات سنتی را اجرا کردند.

این تالار نیز با استقبال چشم‌گیر تماشاگران روبه‌رور نشد و تعداد زیادی از صندلی‌ها خالی بود. در حالی که تالار رودکی با آغاز جشنواره بازسازی شده و امکانات آن ارتقا و بهبود یافته بود.

اما تالار وحدت بعد از دو اجرای بخش ویژه بانوان، در آخرین نوبت اجرایی خود میزبان نخستین گروه بخش بین‌الملل جشنواره بود.

این گروه که ترکیبی از هنرمندان ایرانی‌، رومانیایی، ترکی و هلندی بود‌، با عنوان «tarhana» توسط هنرمندی به نام

«sajhin during»و با حضور جمعی از موسیقیدانان در آمستردام شکل گرفته است. این گروه به نوعی از موسیقی ترکیبی (فیوژن) می‌پردازند که ترکیبی از موسیقی نواحی مختلف است و موسیقی ناحیه بالکان و آناتولی را با استفاده از چاشنی‌هایی از المان‌های فرهنگ موسیقی قدیم اقوام و مناطق مختلف مانند ریتم‌های پیچیده و موتیف‌های موسیقی شرقی، ملودی‌های اقوام کولی‌، آواها و ریتم‌های شمال آفریقا و ... بازآفرینی می‌کند.

این گروه ترکیبی از کلارینت، ساکسفون‌، سازهای کوبه‌ای‌، باقلاما و آواز ترکی را در اجرای خود به کار گرفت و در حالی در تالار وحدت اجرا رفت که بخشی از صندلی‌های طبقه همکف همچنان خالی بود و تنها بخش‌هایی از بالکن‌ طبقه اول پر شده بود و سایر بالکن‌ها خالی بودند.

اما در تالار وزارت کشور که گروه پاپ محسن یگانه ساعت ۲۱ اجرا داشتند، با استقبال مخاطبان مواجه شدند.

به گزارش ایسنا، به دلیل آماده نشدن تعدادی از کارت‌های خبرنگاران و به خصوص عکاسان، بخشی از متقاضیان رسانه‌ها موفق به دیدن برنامه‌های روز نخست جشنواره نشدند.

همچنین کتاب و راهنمای بیست و چهارمین جشنواره موسیقی در تمامی تالارها به صورت رایگان و با اطلاعاتی از تمام گروه‌های اجرایی در اختیار تماشاگران قرار می‌گرفت.

از سویی برخلاف سایر جشنواره‌های هنری، هیچ‌یک از اجراهای تالارهای تئاترشهر، وحدت و رودکی با تاخیر آغاز نشدند و به دلیل تراکم اجراها، تمام گروه‌ها راس ساعت اجرا رفتند و در ساعت ذکر شده اجرای خود را برای تحویل سالن به گروه بعدی تمام کردند.

رضا صادقی

به یاد ناصرعبداللهی «ناصریا» خواند

رضا صادقی خواننده پاپ موسیقی ایران دیشب به یاد زنده‌یاد ناصرعبداللهی آهنگ «ناصریا» را در بیست وچهارمین جشنواره موسیقی فجر خواند.

ناصریا قطعه‌ای معروف از عبداللهی است که صادقی برای یاد و تجلیل از این هنرمند بندرعباسی و به مناسبت نزدیک بودن سالگرد فوت این هنرمند بزرگ ایران این قطعه را اجرا کرد.

براساس این گزارش گروه مشکی‌پوشان ۱۷ قطعه را دیشب در تالار بزرگ کشور به روی صحنه برد که قطعات «فراموش» ، «وایسا دنیا»، «بغض ترانه»، «تو با منی»، «خدا رو دوست دارم» و «نرو» از جمله این قطعات است.

«پیرهن مشکی»، «هدر شدم»، «تردید و گریز»، «ممنونم»، «بی خداحافظ»، «قدرمو می‌دونی یه روز» ، «بخشش»، «ساده بیا» ، «خونه» (محلی - بندری)، «هیچ جا بندر نا بو» (محلی بندری) و ناصریا تکمیل‌کننده این کنسرت هستند.

اعضای گروه مشکی‌پوشان را علی ثابت به عنوان رهبر ارکستر، زایا سلیمان، حسین شریفی، ایمان جعفری، حسن فراهانی، مجتبی شکاری، علی شهبازی، محمد رضوانی، مهران سراجیان، سعید برادران، ناصر رحیمی و مرتضی کریمی به همراه رضا صادقی تشکیل می‌دهند. این برنامه ساعت ۲۱ دیشب در تالار بزرگ کشور اجرا شد.

نشست استاد ساعت ۱۱ امروز

استاد «محمدرضا لطفی» روز پنجشنبه در نشستی به بررسی موسیقی و تحولات اجتماعی می‌پردازد.

این نشست ساعت ۱۱ روز پنجشنبه در تالار وحدت برگزار می‌شود و استاد لطفی سخنرانی تحت عنوان «موسیقی و تحولات اجتماعی» ارائه می‌کند.

استاد لطفی ساعت ۲۱ روزهای یکشنبه و دوشنبه آینده نیز در تالار بزرگ کشور به همراه همنوازان شیدا چاووش ۶ و بانوان شیدا چاووش ۸ را اجرا می‌کند.

برنامه‌های آموزش موسیقی سی سال اخیر در حوزه‌های مختلف نیز با حضور استادان صاحب سبک از امروز به مدت یک هفته در تالار «بتهوون» خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

در نخستین نشست این همایش که روز سه شنبه ساعت ۱۵ برگزار شد، سه دهه موسیقی انقلاب و نقد و ارزیابی آموزش موسیقی در آموزشگا‌ه‌های آزاد با حضور «دکتر محمد سریر»، آهنگساز و رییس خانه موسیقی، «مهدی آذر سینا» نوازنده کمانچه و آهنگساز و مدرس پیشکسوت موسیقی و دکتر «فرید عمران» مدرس و استاد دانشگاه و مدیر مجموعه آکادمیک نقد و بررسی شد.

«بهروز مبصری» پژوهشگر موسیقی و دبیر و سخنگوی کانون نویسندگان و پژوهشگران خانه موسیقی که اداره این نشست را بر عهده دارد، تعداد آموزشگاه‌های آزاد موسیقی در تهران را ۲۵۷ آموزشگاه و ۶۲۵ در کل کشور اعلام کرد و گفت: در این نشست برخی مشکلات و مسائل مبتلابه آموزش آزاد موسیقی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و در کنار نشست پرسش و پاسخ هم ارائه خواهد شد.

بلیت‌ها تمام شده است

مسوول کمیته فروش بلیت بیست و چهارمین جشنواره موسیقی فجر اعلام کرد، بلیت‌های جشنواره به دلیل استقبال علاقمندان به موسیقی به صفر رسیده است.

علی کاشفی افزود: تمام بلیت‌ها اعم از پیش‌فروش اینترنتی و فروش گیشه‌ای تمام شده است.

فروش دانشجویی بلیت‌های جشنواره موسیقی فجر روزهای سوم و چهارم آذرماه و فروش برای هنرمندان روزهای پنجم و ششم آذر ماه انجام شد.

به گفته وی، مرحله دوم فروش دانشجویی نیز به دلیل درخواست‌های دانشکده‌های موسیقی از روز شنبه تا دوشنبه انجام شد.

وی تصریح کرد: از روز هفتم تا ۱۷ آذرماه بلیت‌ها به صورت همزمان در چهار گیشه ققنوس، دارینوس، سلفا و سیاه و سفید فروخته شد و به دلیل استقبال گسترده از روز هشتم گیشه تالار وحدت نیز به آن اضافه شد.

کاشفی با تاکید بر این که استقبال از جشنواره امسال بیش از حد انتظار بود، گفت: از ۱۸ آذرماه نیز بلیت‌ها به ۶ تالار برگزاری جشنواره فرستاده شد تا به طور کامل فروخته شود.

مسوول کمیته فروش بلیت بیست و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در خصوص بخش ویژه و فروش اینترنتی بلیت‌های آن گفت: کمیته با تایید دبیر اجرایی جشنواره برای سهولت در کار علاقه‌مندان به بخش ویژه تصمیم گرفت فروش گیشه‌ای این بخش نیز انجام شود که با موفقیت به اتمام رسید.

وی ادامه داد: هم‌اکنون تعداد محدودی بلیت برای علاقه‌مندان به برنامه استاد «محمد رضا لطفی»، «حمید حامی» و

«علی لهراسبی» در نظر گرفته شده که در چهار گیشه ققنوس، سلفا، سیاه و سفید و دارینوس به همراه گیشه وزارت کشور آماده ارائه است.

اجرای ضعیف محسن یگانه

در کنار ناهماهنگی‌های معمول روز اول

بخش ویژه بیست و چهارمین جشنواره بین‌‏المللی موسیقی فجر شب گذشته در حالی برگزار شد که محسن یگانه خواننده پاپ کشورمان برنامه با کیفیتی را برای مخاطبان عرضه نکرد.

به گزارش «ایلنا»، این برنامه که شب گذشته در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار شد، نسبت به دوره قبل، دچار تغییراتی شده بود که کیفیت برنامه را تا حد بسیار زیادی کاهش داده بود.

یگانه در آغاز برنامه خود که به شدت دچار استرس شده بود خطاب به تماشاگران گفت: ‌‏با این که به تازگی کنسرت شهرستان کرج خود را با موفقیت به پایان رسانده‌ام اما نمی‌دانم امشب چرا تا این حد دچار اضطراب و استرس هستم، به همین خاطر از تمامی شما خواهش می‌کنم تا اگر نقطه ضعفی در این اجرا مشاهده می‌کنید بر من ببخشید.

به هر ترتیب اولین شب از اجراهای بخش ویژه جشنواره با تمام ضعف‌ها و قوت‌های خود برگزار شد؛‌‏ اما این نکته را به مسوولان جشنواره گوشزد کرد که بهتر است گروه‌هایی را انتخاب کنند که توانایی اجرای زنده را دارند. ضمن اینکه توجه به فراهم کردن ابزار یک کنسرت پاپ و خواسته‌های تماشاگرانی که با صرف هزینه‌های بالا نسبت به خرید بلیت اقدام کردند، مساله‌ای است که باید به آن توجه کرد.