ورق- مراسم تجلیل از جلال آلآحمد با تقدیر خاتمه یافت
نخستین جایزه برای هیچکس
نخستین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد بدون برگزیده و با تقدیر از ۵ مولف به کار خود پایان داد. مراسم پایانی نخستین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد، همزمان با تولد این نویسنده در تالار وحدت برگزار شد و طی آن هیچ اثری برگزیده نشد اما ۵ اثر مورد تقدیر قرار گرفتند.
در این مراسم محمدحسین صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، طی سخنانی گفت: این جایزه بهانهای بود برای اینکه سفرهای گشوده شود تا آل قلم با نگاهی به قافلهسالار این جریان که آلاحمد است بر سر این خوان بنشینند و آنچنان که خود او چنین کرد تعقل کنند.
وی تصریح کرد: حضور هنرمندان ما در جمعهای کوچک گاه باعث غفلت آنها از جوامع بزرگتر که مردم باشند میشود. وی از ۱۱ جلسه هیات علمی و ۱۱ جلسه مشترک داوری سخن گفت و افزود: علت اینکه برگزیده نداشتیم حکایت از این دارد که ما امتیازات بالایی در نظر گرفتیم و قدری سختگیرانه داوری کردیم چرا که تلاش داریم قدری سطح ادبی و فرهنگی را ارتقا دهیم.
جلال آلاحمد سرگذشت یک نسل است
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: آل احمد شخصیت اثرگذار و مهم سه دهه از تاریخ معاصر است و سرگذشت او سرگذشت یک نسل است. غلامعلی حداد عادل در آیین پایانی نخستین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد گفت: غرض از نامیدن این جایزه به نام جلال، پوششی است برای زنده نگهداشتن نام او، بنابراین وظیفه داریم به صرف نام او تکیه نکنیم. حداد عادل ادامه داد: از اواخر این دهه است که کمکم گرایش به مذهب در او قوت میگیرد و غربزدگی را تحت تاثیر واقعه ۱۵ خرداد و همین طور کتاب «در خدمت و خیانت روشنفکران» را مینویسد. وی جلال دهه ۴۰ را متفاوت از جلال دهه ۲۰ دانست و گفت: نسلی که من به آن تعلق دارم با این جلال دهه ۴۰ آشنا است و من هر قدر بخواهم از شوق و اشتیاق نسلم برای خواندن کتابهای او بگویم، نمیتوانم.
حسن رحیمپور ازغدی نیز در این مراسم گفت: میخواهم به عنوان کسی که به شما هنرمندان که از بیرون و شما که در اندرونید و بعنوان مصرفکننده ذهن اساتیدی که هستند، بپرسم آیا میتوان و چگونه میتوان در دهه ۷۰ و ۸۰ با الهام از تجربه آل احمد و روح نا آرام او دوباره مطلب سازی کرد.
وی افزود: آیا آن گونه که آل احمد بدون اعتنا به خنثی بودن و از سر درد و هنرمندانه و جادوگرانه مینوشت، میتوان دوباره نوشت و مکتب سازی کرد و یا ما همچنان محکوم به مصرفیم. وی با طرح این پرسش به نقدهای آل احمد پیرامون بوف کور هدایت و دیگر آثار روشنفکران پرداخت.
همچنین امیرحسین مدرس در خلال برنامه به اجرای مدیر مدرسه پرداخت و انوشیروان ارجمند خسی در میقات را اجرا کرد و پخش کلیپ و تیزر و تصاویر جلال آل احمد از دیگر بخشهای این برنامه بود. در پایان غلامعلی حداد عادل، محمدحسین صفار هرندی، رحیم پورازغدی، محمدعلی رمضانی فراهانی و محسن پرویز جوایز افراد تقدیری را به آنها اهدا کردند.
ارسال نظر