«پیربرنارد» در سومین سالمرگ مرتضی ممیز به ایران آ‌مد

در سومین سالگرد درگذشت مرتضی ممیز از سوی بنیاد ممیز نمایشگاهی از آثار «پیربرنارد» طراح برجسته فرانسوی در نگارخانه مرتضی ممیز خانه هنرمندان ایران ترتیب داده شده است که در کنار آن آثار دانشجویی این هنرمند و پروژ‌های دانشجویی هفت مدرسه برتر گرافیک فرانسه در نگارخانه میرمیران به نمایش در می‌آید.

بنیاد ممیز شامگاه شنبه به همین مناسبت مراسمی را در تالار بتهوون خانه هنرمندان ایران برگزار کرد که در این مراسم «برنارد پولتی» سفیر فرانسه، «وازن» وابسته فرهنگی فرانسه، محسن زارع معاون فرهنگستان هنر و رییس موسسه فرهنگی و هنری صبا، عباس کیارستمی، مصطفی اسدالهی، امرالله فرهادی و جمعی از دانشجویان گرافیک حضور داشتند.

انوشیروان ممیز فرزند زنده‌یاد ممیز در ادامه پشت تریبون قرار گرفت و درباره برگزاری نمایشگاه آثار «پیربرنارد» توضیح داد.

انوشیروان ممیز گفت: این نمایشگاه شامل دو بخش است، بخش اول با عنوان «فردا را امروز بسازیم» شامل نمایشگاه آثار «پیر برنارد» است که در نگارخانه مرتضی ممیز برپا می‌شود و بخش دوم نمایشگاه نیز به پروژه‌های دانشجویی این طراح مطرح فرانسوی و جمعی از دانشجویان رشته‌ گرافیک فرانسه اختصاص دارد که با دقت بسیار انتخاب شده است.

وی افزود: «آدریان زمی» مدت چهار سال شاگرد و دستیار برنارد بوده است و امروز به نمایندگی از دانشجویانی که آثارشان در نگارخانه میرمیران به نمایش درآمده است در ایران حضور یافته است که در این نمایشگاه، هفت پروژه دانشجویی از هفت مدرسه برتر گرافیک فرانسه برای نمایش انتخاب شده است.

وی ابراز امیدواری کرد برپایی این نمایشگاه بتواند افق جدیدی را پیش روی دانشجویان رشته گرافیک ایران باز کند.

پیر برنارد طراح گرافیک مطرح فرانسوی در ادامه این مراسم به روی سن آمد و ضمن به نمایش گذاشتن آثارش درباره آنها توضیح داد.

برنارد به آشنایی‌اش با مرتضی ممیز اشاره کرد و گفت: با ممیز از دوران دانشجویی‌ و در انجمن هنرمندان گرافیک فرانسه آشنا شدم.

برنارد همزمان با نمایش آثارش درباره آنها توضیح داد و گفت: آثار من در چهار حوزه سیاسی،فرهنگی،اجتماعی و تجاری صورت گرفته است که بعدها حوزه تجارت را کنار گذاشتم و بیشتر روی سه حوزه دیگر کار کردم. برنارد نقش گرافیک را در جامعه،‌ آوردن محتوا و عمق به سطح تعریف کرد و گفت: به ما پول می‌دهند که محتوای هر چیز را به سطح بکشانیم. وی در ادامه با اشاره به حساسیت و زیبایی‌شناسی در هنر گرافیک، گفت: حساسیت و زیبایی‌شناسی دو زوج فعال هنر گرافیک است که باید بتواند ارتباط بصری را به ارتباط عمومی تبدیل کنند.