اجلاس شهرداران آسیایی بهترین فرصت برای تبادل افکار و تجربیات بود

نخستین اجلاس شهرداران آسیایی با ابطال تمبر یادبود پایان یافت

نخستین اجلاس شهرداران آسیایی بهترین فرصت برای تبادل افکار و تجربیات بود و سبب شد تا مدیران شهرهای آسیایی از فرصت‌ها و تهدیدهایی که شهرهای آسیایی با آن مواجهند مطلع شوند.

دکتر محمد باقر قالیباف شهردار تهران عصر روز پنج‌شنبه در مراسم اختتامیه نخستین اجلاس بین‌المللی شهرداران پایتخت‌ها و کلانشهرهای آسیایی با بیان این مطلب اظهار کرد: در این مجمع فرصت شد تا با دیدگاه‌ها، تجربیات و ایده‌های متفاوت از نقاط مختلف قاره آسیا توسط شهرداران آنها مطلع شویم.

به‌گزارش سما شهردار تهران با بیان اینکه بر این باوریم که کشورهای مختلف در قاره آسیا از فرهنگ، تاریخ و جغرافیای مشترک برخوردارند، افزود: امروزه فرهنگ مشرق زمین برای همه دنیا شناخته شده است.

وی ادامه داد: دنیای امروز شرایطی را برای ما فراهم نکرده است که جداگانه از هم زندگی کنیم، بلکه ضرورت دارد روز به روز به یکدیگر نزدیک‌تر شویم.

رییس نخستین اجلاس بین‌المللی شهرداران کلانشهرهای آسیایی با تاکید براینکه شهرها قطب تولید قدرت، منزلت و ثروت در دنیا هستند، ادامه داد: شهرها در دنیای امروز بر کلیه شرایط سیاسی، اقتصادی و امنیتی کشورها تاثیرگذارند و در واقع شهرها بر همه جوانب زندگی انسان‌ها تاثیر دارند.

وی تصریح کرد: در آغاز قرن بیست و یکم شاهد تحولاتی هستیم که به وضوح تاثیر آن در عرصه بین‌المللی و زندگی مردم دیده می‌شود و این واقعیت وجود دارد که شاید در چند دهه قبل این دولت‌های ملی بوده‌اند که در همه عرصه‌های ملی و بین‌المللی قدرت و حضور داشتند، اما امروز اتحادیه‌های مختلف در سطح قاره‌ها در زمینه‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی شکل گرفته‌اند که در زندگی مردم و آینده کشورها تاثیرگذار هستند.

وی ادامه داد: حکومت‌های محلی و ساختارهای محلی روز به روز تاثیرگذاری بیشتری در زندگی مردم پیدا می‌کنند و امروزه دنیا از سه سطح اتحادیه و سازمان‌های بین‌المللی، دولت‌های ملی و نهادهای محلی تاثیر‌پذیر است.

دکتر قالیباف با تاکید براینکه شهرداری‌ها مهم‌ترین نقش را در نهادهای محلی ایفا می‌کنند، تصریح کرد: امیدوارم این نشست‌ها بتواند مجموعه نهادهای محلی را به گونه‌ای ساماندهی کند که بتوانند تاثیرات خود را در مجامع بین‌المللی ایفا کنند.

وی با اشاره به اینکه فرصت‌های بسیار خوبی در شهرهای قاره آسیا وجود دارد که نسبت به سایر کشورهای دنیا یک مزیت محسوب می‌شود، اظهار داشت: کلانشهرهای آسیایی فرصت‌های بالقوه‌ای در درون خود دارند که با وجود اینکه این شهرها با چالش‌هایی همچون محیط زیست، آلودگی هوا، آلودگی صوتی، حمل‌ونقل عمومی و سایر مشکلات مواجه هستند، اما می‌توان با همفکری و تبادل تجربیات و اطلاعات معضلات این شهرها را از سر راه برداشت.

رییس نخستین اجلاس بین‌المللی شهرداران پایتخت‌ها و کلانشهرهای آسیایی وجود دبیرخانه دائمی اجلاس در شهرداری تهران را توفیق بزرگی دانست و تصریح کرد: هر سال این نشست را در یکی از شهرهای آسیایی دنبال خواهیم کرد و شهرداری تمام وظایف خود را نسبت به فعال بودن این دبیرخانه انجام خواهد داد.

شهردار تهران همچنین ضمن قدردانی از مدعوین این اجلاس با بیان اینکه اساس تشکیل این مجمع در مجلس هفتم شکل گرفته است، از دکتر محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور کشورمان به خاطر حضور در افتتاحیه اجلاس تشکر کرد.

لاریجانی: توان آسیا در تمامی عرصه‌ها در قرن ۲۱ واقعیتی انکارناپذیر

رییس مجلس شورای اسلامی عصر پنج‌شنبه در اولین اجلاس شهرداران پایتخت‌ها و کلان‌شهرهای آسیایی با بیان این مطلب که این اجلاس ابتکاری نوین است که توسط شهردار تهران انجام می‌شود، گفت: امیدوارم این اجلاس موجب فهم بهتر شرایط آسیا شود و درک درست‌تر از فرصت‌ها و چالش‌ها به وجود آید.

به گزارش سما، لاریجانی گفت: مجالس آسیایی می‌توانند با یکدیگر اتحادیه‌ای را تشکیل دهند تا از طریق آن به منافع مشترک و همگرایی فرهنگی و اجتماعی برسند و هویت جدیدی را در صحنه بین‌المللی تدارک ببینند.

لاریجانی اینگونه اجلاس‌های منطقه‌ای را در قرن بیست و یکم بسیار مهم و پر اهمیت خواند و گفت: این اجلاس‌ها می‌تواند صرفا جنبه تاکتیکی نداشته باشد؛ بلکه در یک نقشه راه استراتژیک منافع مشترک آسیایی را پیگیری کند.

وی افزود: شهرهای بزرگ آسیایی چالش‌های مشترکی نظیر ترافیک، مشکلات محیط زیست، کاستی‌هایی در حمل‌ونقل، سلامت و بهداشت، آموزش و غیره دارند که هر یک برای رفع این مشکلات راه‌حل‌هایی را اندیشیده‌اند و تبادل افکار در این عرصه‌ها و همکاری با یکدیگر می‌تواند نقطه شروع خوبی برای همگرایی ملل آسیایی باشد.

وی با بیان اینکه اروپا در قرن بیستم موفق به تشکیل اتحادیه اروپا شد و در طول چند دهه توانست علاوه‌بر ایجاد همگرایی تا حد زیادی منافع مشترک اروپا را دنبال کند، اظهارکرد: این توان به هم تنیده در عرصه بین‌المللی جایگاه بهتری را برای خود پیگیری می‌کند و به عنوان یک بازیگر نسبتا فعال معرفی می‌شود، البته اتحادیه اروپا با همه این تلاش‌ها موفق به آرزوی خود در تدوین قانون اساسی واحد نشده است. اما در بسیاری از عرصه‌های اقتصادی و سیاسی توفیقاتی را به دست آورده است.

چمران: تشکیل اتحادیه کشورهای آسیایی ضروری‌ است

رییس شورای اسلامی شهر تهران، ضمن تاکید بر تشکیل اتحادیه کشورهای آسیایی گفت: تشکیل اتحادیه کشورهای آسیایی برای نزدیک کردن کشورها ضروری است.

مهدی چمران در مراسم اختتامیه اجلاس پایتخت‌های کشورهای آسیایی ضمن تشکر از مهمانان خارجی، رییس مجلس شورای اسلامی و سایر نمایندگان گفت: برپایی امنیت در شهر بسیار اهمیت بالایی دارد. ضمن اینکه امنیت هم در بعد فیزیکی و هم در بعد روحی و روانی وجود دارد.

وی با بیان اینکه علاوه‌بر امنیت مصطلح که رایج است، امنیت در آرامش و وجدان مدنظر است و اصل مطلب در همین امر است. درحالی که در مجلل‌ترین شهرها مردمانی زندگی می‌کنند که آرامش ندارند.

وی تاکید کرد: امنیت فیزیکی ضروری است، اما کافی نیست و مهم‌تر از آن داشتن امنیت روحی و روانی است. تلاش می‌کنیم تا مدینه فاضله را بر همین اساس ایجاد کنیم تا روح و جسم انسان‌ها در سلامت باشد. درحالی که انسان نیاز به تفکر، تحرک و آرامش دارد. تحرک به‌سوی تمام نیکی‌ها و خوبی‌ها امری بسیار ارزشمند و حائز اهمیت است.

رییس شورای شهر تهران افزود: قاره آسیا مهد تمدن است. پیشینه تمدن‌ها، عرفان شرق و ادیان الهی در این قاره بوده است. قاره آسیا مرکز زایش بسیاری از تفکرات و فرهنگ‌ها و پایه‌گذار تمدن بشری است. این تمدن کهن و باستانی و پیشرفت‌های کنونی در کشورهای آسیایی تاثیرات زیادی داشته است.

وی با اشاره به تاثیرگذاری این تمدن در کلانشهرها اظهار داشت: شهرهای بزرگی که این تمدن را در دل خود قرار داده‌اند با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند و فناوری روز را در هم آمیخته و نمونه مناسبی از شهرنشینی را ایجاد کردند. در حالی که شهرهایی که به دور از هویت قدیم آسیا و خودشان و با گسست از فرهنگ به‌وجود آمدند، با مشکلات خاصی به‌ویژه در زمینه روحی و روانی روبه‌رو هستند.

مهدی چمران با بیان اینکه کلانشهرهای آسیایی با مشکلات فراوانی روبه‌رو هستند، گفت: به خاطر وجود تفاوت در زمینه‌های فرهنگی همچنین سنت‌ها نمی‌توان راهکار یکنواخت و مشابه برای آنها ارائه داد. چون آسیا و مشرق زمین که در سلسله مسائل و اصول مشترک هستند به یک سری تضادها نیز دچار هستند. اما با توجه به چارچوب‌های مشترک می‌توان به راه‌حل مناسبی دست یافت.

رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: برای شهرهای قاره آسیا باید راهکاری ارائه کرد تا با توجه به تفاوت‌های فرهنگی قابل ارائه و اجرا باشد. راه‌حل‌های اصولی می‌بایستی در شهرهای آسیایی مطابق با فرهنگ آنها بومی شود؛ چرا که پس از بومی شدن قابل اجرا خواهد بود. این روش چون ساختارشکن نیست، به نتیجه بیشتری می‌انجامد.

وی همگرایی و همبستگی شهرهای آسیایی را ضروری دانست و تصریح کرد: با توجه به شهرهای کوچک و بزرگی که کشورهای آسیایی دارند نیاز به ایجاد همبستگی در قاره آسیا وجود دارد.

وی در ادامه با اشاره به ارزش‌های تاریخی شهر تهران گفت: به‌رغم اینکه شهر تهران ارزش‌های زیادی دارد، اما مردم آن با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند؛ البته این مشکلات در همه شهرهای بزرگ کشورهای آسیایی وجود دارد. بنابراین برای جلوگیری از تسری این مشکلات به دیگر شهرها باید برای آنان راه‌حلی بیابیم.

وی با بیان اینکه در کشور ایران برای حل مشکلات کلانشهرها، نشست‌ها و مجامعی تشکیل شده است، گفت: این نشست‌ها برای برقراری ارتباط و هماهنگی ایجاد شده و به کل قاره آسیا کشیده شده است.

وی ضمن ابراز امیدواری از برگزاری اجلاس کلانشهرهای کشورهای آسیایی در تهران گفت:‌ این عمل باعث می‌شود تا همکاری بین شهرداری‌های شهرهای بزرگ شکل بگیرد تا در سطح جهانی با استفاده از تکنولوژی و فناوری روز و امکانات یکدیگر بر مشکلات فائق بیایند و دستاوردهای بزرگی نصیب قاره آسیا شود و مدیران شهری را به یکدیگر نزدیک‌تر سازد تا به این وسیله مشکلات یکدیگر را

حل کنند.

وی با اشاره به وجود اتحادیه کشورهای اروپایی گفت: تشکیل اتحادیه کشورهای آسیایی بسیار ضروری است و با توجه به اینکه قاره آسیا بزرگترین تمدن و بیشترین جمعیت را در خود جای داده است قطعا توان و شایستگی تشکیل چنین اتحادیه‌ای را دارد. چرا که تشکیل اتحادیه کشورهای آسیایی باعث نزدیک‌تر شدن کشورها و قاره‌ها به یکدیگر می‌شود.

وی در ادامه به پیشنهاد رییس‌جمهور کشورمان احمدی‌نژاد اشاره کرد و گفت: باید هرچه زودتر این اتحادیه در سطح شهرداران آسیا تشکیل شود و قبل از آن اتحادیه شهرداران کشور ایران شکل گیرد.