مدیر کل فرهنگی شهرداری تهران:
توجهی به ارزشگذاری معنوی تولید کتابها نمیشود
توجه به ارزشگذاری معنوی تولید یک کتاب، موضوعی است که در حوزه فرهنگی جامعه مغفول مانده است. به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مهندس مشاری با بیان این مطلب در نشست خبری نخستین جشنواره فیلم مستند کتاب افزود: آنچه هم اکنون در بحث ارزشگذاری تولید کتابها جریان دارد، توجه به هزینههای چاپ و نشر و قیمت تمام شده کتاب از نظر مادی است،ولی تا به حال هیچ کس یا نهادی به بررسی جنبههای معنوی و ارزشگذاری تولید کتابها از این منظر توجهی نکرده است و مدیریت شهری تهران توجه به این موضوع را در دستور کار دارد.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای کتاب و کتابخوانی در جامعه گفت: بعید میدانم شاهد این بوده باشیم که تا به حال تیتر اول رسانههای مکتوب یا دیگر رسانهها به موضوع کتاب اختصاص داده شده باشد، در حالی که هم اکنون با آسیبها و مسائلی روبهرو هستیم که توجه به استفاده از ظرفیتهای موجود باید مورد توجه مسوولان، نهادها و رسانهها قرار گیرد.
مشاری تصریح کرد: پایین بودن سرانه مطالعه نشان میدهد که شاید ما نتوانستهایم رسالت خود را در امر کتابخوانی انجام دهیم و هم اکنون این تلاشها و توجه به آسیبهای موجود از جمله برنامههای مدیریت شهری است.
مدیر کل فرهنگی شهرداری تهران افزود: نخستین جشنواره فیلم مستند کتاب با همین رویکرد کلید خورد تا تلاشهای مولفان، ناشران و دستاندرکاران این حوزه به تصویر کشیده شود و اگر این فضا به درستی تبیین شود تاثیرات تربیتی و ارزشی خود را خواهد گذاشت.
وی با اشاره به اینکه جشنواره فیلم مستند کتاب برای نخستینبار در سطح کشور برگزار میشود، گفت: این جشنواره افقهای جدیدی را در ارتباط با کتاب و کتابخوانی خواهد گشود تا بیش از پیش شاهد توسعه و افزایش توانمندیهای حوزه نشر باشیم، چرا که در این قبیل جشنوارهها نقاط ضعف و قوت این حوزه شناسایی میشود و مدیریت شهری به آنها ورود پیدا میکند.
مشاری درباره تعداد فیلمهای ارسال شده به دبیرخانه جشنواره نیز گفت: ۹۲ فیلم در دو بخش مستند و انیمیشن و نیز بخش جنبی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که عموما مرتبط با موضوعات کتاب، ناشران، نویسندگان و کتابخانهها است و نکته دیگر اینکه برخی فیلمهای ارسالی درباره زندگی و شخصیت تعدادی از اندیشمندان و صاحب قلم در حوزه فرهنگ کشور همچون دکتر معین، علامه دهخدا، دکتر شهیدی، نیما یوشیج و ... است.
مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران افزود: بخشهای مرور پیشکسوتان فیلم مستند، نمایشگاه عکس (با موضوعات مراحل تولید، تدوین و نشر کتاب) کارهای جنبی برای کودکان و تجلیل از کتابداران نمونه شهرداری تهران از جمله بخشهای جانبی این جشنواره است.
وی در پایان گفت: اختتامیه جشنواره فیلم مستند کتاب ۲۷ آبانماه سال جاری از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در دانشگاه هنر برگزار و از برگزیدگان تجلیل خواهد شد.جهت دریافت خبر فوق به سایت www.farhang.tehran.ir مراجعه کنید.
ارسال نظر