خاتمی در دیدار با گروه «یاری»:
اگر بیایم با برنامه میآیم
رییس دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه با برنامه در انتخابات آینده حضور مییابد، گفت: اگر انتخابات سالم و آزاد برگزار شود و اگر تصمیم به کاندیداتوری بگیرم نگرانی از بابت نتیجه ندارم و خواست مردم مبنی بر آری یا خیر به من، هر چه باشد را با خیال آسوده میپذیرم. به گزارش پایگاه خبری بنیاد باران محمد خاتمی در دیدار با گروه یاری (گروه دعوت از خاتمی) با اشاره به دو قطبی شدن فضای انتخابات، گفت: عقلای راست اینک به فکر گزینهای دیگر هستند و اگر این دو قطبی هم ایجاد شود با دو قطبی ۷۶تفاوتهایی عمیق و اساسی خواهد داشت.
وی افزود: اگر نیایم این دو قطبی ظاهری هم شکل نخواهد گرفت و حتی اگر اصلاحطلبان هیچ کاندیدایی هم نداشته باشند، مشخص نیست که دوره ریاست جمهوری فعلی هشت ساله شود.
رییسجمهور سابق کشورمان با بیان اینکه تصویری که اکنون در ذهن بسیاری از مردم قم نقش بسته است تصویر کاملی نیست، گفت: ظرفیتهای بالفعل بزرگی در شهر قم و بین علما و متفکران دینی به وجود آمده که فضای دینی را در آیندهای نزدیک پر بار میکند و در آن صورت «مردم سالاری سازگار با دین» به معنای واقعی کلمه معنا پیدا میکند.
خاتمی سپس به فعالیتهای خودجوش سه گانه آغاز شده برای کاندیداتوری او شامل یاری، پویش دعوت از خاتمی و ستاد ۸۸ اشاره کرد و گفت: اینکه من مخالفتی با راهاندازی این گروهها و ستادها نکردهام نه از این باب که میخواهم بیایم که از این باب است که معتقدم این فعالیتهای خودجوش نشاندهنده این است که چهره غالب ایران آن نیست که الان نشان داده میشود و در واقع این فعالیتها موجب دامن زدن به فضای چند صدایی و مطرح شدن حرفهای مردم در باره عملکردها است.رییس دولت اصلاحات تاکید کرد: نکند این جریان ایجاد شده مقطعی باشد و وابسته به تصمیم یک فرد و فردای انتخابات هر کس روی کار میآید کاملا فروکش کند، نکند که این فعالیتها همچون حبابی باشد که روز به روز بزرگتر میشود و ناگهان میترکد و دیگر هیچ. خاتمی با تاکید بر اینکه با برنامه در انتخابات آینده حضور مییابد، گفت: اصلاحطلبان و دولت اصلاحات باید «نقشه راه» داشته باشند و برنامه چهارم توسعه و سند چشمانداز بیست ساله بخش عمدهای از این نقشه راه هستند.
وی همچنین از تغییرات اساسی در بنیاد باران و توسعه تشکیلات آن به منظور تجمیع ظرفیتهای بالقوه کارشناسی در کشور و نیز ارتباط مناسب با مردم خبر داد و گفت: برای قند و چایی باران هم با مشکل روبهرو هستیم، چرا که هر پولی را قبول نمیکنیم.خاتمی به دستاوردهای اقتصادی دولت اصلاحات و وضعیت فعلی اقتصادی اشاره کرد و با مقایسه تبلیغات تخریبی رسانههای فراگیر و ملی در دورانی که تورم حدود ۱۲درصد بود، با طرح این پرسش که «ایران به کجا میرود»، تاکید کرد: باید تلاش برای بهبود اوضاع ایران در راس فعالیتها قرار گیرد. وی همچنین از وضعیت فرهنگی و اخلاقی جامعه و افزایش فقر انتقاد کرد. رییسجمهور سابق کشورمان بر نقش تک تک مردم در سرنوشت کشور و نیز ارتباط موثر اصلاحطلبان با مردم در شرایطی که نمیگذارند این ارتباط از طریق رسانه ایجاد شود، تاکید کرد و با اشاره به تهیه «اصول اصلاحطلبی» گفت: تاثیرات عمیق این اصول را به زودی بر معادلات سیاسی و اقتصادی و فرهنگی حال و آینده ایران شاهد خواهیم بود. خاتمی با مهم ارزیابی کردن نتایج پارهای از نظرسنجیها مهمترین دغدغه را برگزاری انتخابات سالم و آزاد دانست و گفت: اگر انتخابات سالم و آزاد برگزار شود و اگر تصمیم به کاندیداتوری بگیرم نگرانی از بابت نتیجه ندارم و خواست مردم مبنی بر آری یا خیر به من، هر چه باشد را با خیال آسوده میپذیرم. وی یادآور شد: تاکنون حدود ۳۰درصد از مردم سوای ۲۰درصدی که در انتخابات شرکت نخواهند کرد، برای حضور یا عدم حضور در انتخابات مردد هستند و نتیجه نهایی را هم همان ۳۰درصد مشخص میکنند که اصلاحطلبان نباید از اقناع آنها غافل شوند.
خاتمی در پایان این دیدار با اشاره به تخریبهایی که سال ۷۶ بر علیهاش انجام میدادند و نیز تخریبهایی که در مقطع فعلی صورت میگیرد، گفت: درست است که تخریبهای امروز کمتر از تخریبهای قبلی است ؛ اما نباید از آن غافل شد، به طور مثال رسانههای مخالف در حالی تلاش میکنند اظهارات نادرست برخی از افراد در مورد دین و نظام را به من و به اصلاحات منتسب کنند که اینها ابتدا از من و اصلاحات عبور کردند و در مرحله بعدی از دین و قانون اساسی و نظام.
رییس دولت اصلاحات هم چنین وعده داد که به سوالات مردم پاسخ دهد و ارتباط ایجاد شده بین مردم و خاتمی را دو طرفه کند، چه بیاید و چه نیاید.
ارسال نظر