برکناری مقامی که به مجلس ممنوعالورود شد
دنیای اقتصاد- نتیجه تحقیق چند روزه محمد حسن ابوترابی فرد، نایب رییس مجلس درباره پرداخت پنجمیلیون تومانی به برخی نمایندگان منجر به آن شد تا علی لاریجانی از تریبون مجلس خبر ممنوعالورود شدن یک مقام دولتی به پارلمان را اعلام کند. مقامی که بلافاصله پس از سخنان علی لاریجانی از مقام خود عزل شد و اولین قربانی استیضاح کردان نام گرفت. لاریجانی گفت: عباسی دیگر حق ندارد در مجلس حضور پیدا کند و کسی نباید به خود اجازه دهد با حیثیت مجلس اینگونه بازی کند. رییس مجلس ورود یک مقام دولتی را به پارلمان ممنوع کرد
استیضاح کردان قربانی گرفت
دنیای اقتصاد- نتیجه تحقیق چند روزه محمد حسن ابوترابی فرد نایب رییس مجلس درباره پرداخت پنجمیلیون تومانی به برخی نمایندگان منجر به آن شد تا علی لاریجانی از تریبون مجلس خبر ممنوعالورود شدن یک مقام دولتی به پارلمان را اعلام کند.
عباسی، مدیر کل پارلمانی دولت مقامی است که از این به بعد و به دستور علی لاریجانی اجازه ورود به مجلس را ندارد. مقامی که بلافاصله پس از سخنان علی لاریجانی از مقام خود عزل شد و اولین قربانی استیضاح کردان نام گرفت.
دستور علی لاریجانی که از تریبون جلسه علنی دیروز مجلس اعلام شد پس از آن اتخاذ گردید که محمدحسن ابوترابیفرد تحقیقاتی را درباره تلاشهای خارج از روال قانونی برخی مقامات دولتی برای منتفی کردن استیضاح علی کردان وزیر کشور را مورد بررسی قرار داد. ابوترابی فرد از سوی لاریجانی ماموریت داشت مناقشات جلسه علنی روز چهارشنبه هفته گذشته مجلس را بررسی کند. در آن روز عباسی مدیرکل پارلمانی دولت که زیر نظر محمدرضا رحیمی معاون پارلمانی محمود احمدینژاد فعالیت میکند، تحت عنوان کمک به مساجد چکهای ۵میلیونی پرداخت کرد و در عین حال از آنان امضاهایی را با مضمون انصراف از استیضاح علی کردان وزیر کشور اخذ کرد. نمایندگانی که این چکها را دریافت کردند اعلام داشتند که بدون اطلاع و با نوعی فریب از آنان امضا برای انصراف از استیضاح اخذ شده است. انتشار این خبر واکنشهای اعتراضآمیز زیادی را در داخل و خارج مجلس موجب شد. از یک سو محمود احمدینژاد به برخی مقامات دولتی ماموریت داد این مساله را بررسی و نتیجه آن را اعلام کنند و از سوی دیگر علی لاریجانی رییس مجلس به نایب رییس خود ماموریت مشابهی را محول کرد. هنوز دولت نتیجه بررسیهای خود را درباره پرداختهای ۵ میلیون تومانی منتشر نکرده است، اما دیروز در جلسه علنی گزارش ابوترابی فرد در این زمینه منتشر شد و او عباسی مدیرکل پارلمانی دولت را به اقدام غیرمتعارف برای تاثیرگذاری در رای نمایندگان متهم ساخت و در عین حال از علی لاریجانی رییس مجلس هم خواست برای حفظ ساحت مجلس در برابر چنین آسیبهایی فکر جدی کند. ابوترابیفرد در گزارش نسبتا مشروح خود که از تریبون مجلس قرائت کرد، بیان داشت: بررسی کامل موضوع و شناخت لایههای زیرین این موضوع نیازمند زمان است. وی تصریح کرد: بنده پیشنهاد دارم که با دقت موضوع را پیگیری کنیم و همانطور که ریاست جمهوری در این مورد اقدام کرد، امیدواریم به یک نتیجه مطلوب و مشترک برسیم. سپس ابوترابیفرد درباره حوادثی که روز چهارشنبه در مجلس اتفاق افتاد، به نمایندگان گزارش کاملی داد و گفت که نهایتا آقای عباسی به اشتباه خود اعتراف کرده است. وی افزود به هرحال از دقت همکاران گرانقدرم تشکر میکنم، چرا که خوشبختانه این مورد از این دو بزرگوار تجاوز نکرده است و در هر دو موردی که نمایندگان از استیضاحکنندگان بودهاند با عکسالعمل بسیار خوبی مواجه شدیم و این نشان میدهد مجلس از شرایط خوبی برخوردار است و انشاءالله از این آسیبها در امان خواهد ماند.
ابوترابیفرد گفت: اما با توجه به ابعاد سیاسی، اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی این حادثه، لازم است تا ترتیبی اتخاذ شود که ساحت مجلس از اینگونه آسیبها در امان بماند، ضمن آن که به نظر میرسد علیالقاعده موضوع در این سطح نبوده است و آقای عباسی فردی است از یک مجموعه که در مجلس حضور دارد و این موضوع باید مورد بررسی قرار بگیرد، و این در حالی است که بنده فرصتی برای آنکه لایههای دیگر را بررسی کنم نداشتم.
نایب رییس مجلس تاکید کرد: تقریبا از شب جمعه پیگیر بودم که با آقای عباسی که در این موضوع محور بحث بودند، گفتوگو داشته باشم و این موضوع را به هیات رییسه اعلام کردم و از آقای تسلیبخش مسوول حوزه هیات رییسه تقاضا کردم تا آقای عباسی را دعوت کرده تا بنده جلسه و گفتوگویی را با ایشان داشته باشم، اما گزارش موجود حاکی از آن است که با وجود تماس با شماره تلفن همراه و دفتر و شماره تلفنهایی که در اختیار بوده تا پاسی از شب با آن تماس گرفته شده است، متاسفانه آقای عباسی در دسترس نبودند و شماره تلفن منزل ایشان نیز در اختیار قرار نگرفت و در نهایت بنده موفق نشدم در این موضوع با آقای عباسی گفتوگو کنم، البته در حال حاضر یکی از همکاران معاونت حقوقی اعلام میکند که پیگیر این موضوع میشود که بنده با آقای عباسی گفتوگو و مذاکرهای داشته باشم.
پایان گزارش ابوترابی فرد با آغاز سخنرانی علی لاریجانی همزمان شد. لاریجانی هم با اشاره به گزارش ابوترابیفرد و با تشکر از رسایی و زارعی که همان روز مساله را با دقت دنبال کردند، گفت: این نشان میدهد که اینجا تقسیمبندیها در مصالح ملی، تقسیمبندیهای سیاسی نیست و این جای خوشحالی دارد. رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مساله کمک به مساجد و کتابخانهها روال مشخصی دارد، تصریح کرد: گاه شده که نمایندگان این درخواست را کردهاند و نهادهای مربوط نیز این کمک را به مساجد و کتابخانههای حوزه انتخابیه آنها کردهاند و باید بر اساس روال و سیستم خود دنبال شود. وی تاکید کرد: اشکالی که در این موضوع بود این بود که با توجه به اینکه این کار یک روال طبیعی داشت و هیچ ربطی به ساحت شخصی نمایندگان نداشت، با نوعی فریبکاری درباره استیضاح همراه شد. لاریجانی با بیان اینکه این کار ناصوابی بود و از آقای حیدرپور و فتحیپور به خاطر برخورد دقیق با موضوع تشکر و قدردانی میکنیم، اظهار کرد: استیضاح حق نمایندگان است و یک مساله ملی است و اگر کژیای مشاهده شود حق دارند در مجلس مطابق آییننامه آن را مورد پرسش قرار دهند و رسیدگی کنند. وی با تذکر این نکته که دوستانی که از دولت به مجلس میآیند چه برای سوال و چه برای استیضاح باید طراز کار را حفظ کنند، گفت: لزومی ندارد که آنها خود را به این مسایل آغشته کنند تا وقتی بعد روشن شود، این مسائل را به وجود بیاورد. رییس مجلس شورای اسلامی همچنین با تشکر از رییسجمهور که دستور رسیدگی و پیگیری این موضوع را دادهاند، تصریح کرد: اگر مجلس و دولت هردو همصدا در این مساله پیگیری کنند این ناآراستگیها کنار خواهد رفت. لاریجانی با بیان اینکه این مساله تا اینجا نشان داده که اشکالی در کار آقای عباسی دفتر دولت وجود داشته و این کار بسیار ناپسند و نادرستی بود، گفت: عباسی دیگر حق ندارد در مجلس حضور پیدا کند و کسی نباید به خود اجازه دهد با حیثیت مجلس اینگونه بازی کند. در این لحظه تعدادی از نمایندگان با احسنت گفتن به تایید سخنان لاریجانی پرداختند. سپس لاریجانی از دولت خواست این موضوع را دنبال کرده تا این شائبه به کلی مرتفع شود.
معاون احمدینژاد در تیررس مجلس
در پی اخراج مدیرکل پارلمانی دولت از مجلس و تاکید محمدحسن ابوترابیفرد، نایبرییس مجلس مبنیبر اینکه ماجرای ارائه چک ۵میلیون تومانی به عباسی ختم نمیشود، برخی از نمایندگان قصد دارند تا وضعیت محمدرضا رحیمی، معاون حقوقی و پارلمانی رییسجمهور را در این ماجرا پیگیری کنند. پیگیری وضعیت رحیمی توسط تعدادی از نمایندگان به این دلیل صورت میگیرد که آنها معتقدند عباسی، مدیرکل پارلمانی دولت، بیشتر یک بازیگر در این ماجرا است و بازیگردان کس دیگری است. موضوعی که جواد آرینمنش آن را به این شکل بیان کرد: یک سرباز بدون دستور مافوق و فرمانده خود کاری انجام نمیدهد و نقش عباسی در این ماجرا همان سرباز است. به گفته این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در این ماجرا علاوهبر عباسی، معاون پارلمانی - حقوقی رییسجمهور یعنی محمدرضا رحیمی نیز باید پاسخگو باشند تا چهره دولت به این دست اقدامات مخدوش نشود.
ارسال نظر