توصیه های دیپلماتیک حداد عادل به مصری ها

غلامعلی حداد عادل، در گفت‌و‌گو با روزنامه الرای‌‌العام در مورد احتمال پیروزی محمود احمدی‌نژاد در دور بعدی انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: کسی که قدرت را در ایران به دست می‌گیرد چه احمدی‌نژاد و چه دیگران باید به اراده ملت احترام بگذارد. به گزارش ایسنا، رییس سابق مجلس که در سفرش به کویت با این روزنامه به گفت‌و‌گو نشست، ادامه داد: کسی که قدرت را در ایران به دست می‌گیرد چه احمدی‌نژاد و چه دیگران باید به اراده ملت احترام بگذارد و از پرونده هسته‌ای این کشور که بیانگر اراده ملی است و ارتباطی به این دولت و آن دولت ندارد دفاع کند. دفاع از برنامه هسته‌ای سیاست‌ ثابت این دولت و سایر دولت‌ها است؛ ممکن است اختلاف‌نظرهایی درباره شیوه‌های اجرایی وجود داشته باشد، اما این به منزله وجود اختلافات بر سر مسائل اصلی من و احمدی‌نژاد نیست؛ ممکن است من نظر خاص خود را در مسائل اجرایی داشته باشم و رییس‌جمهور هم نظر دیگری، اما این نظرات درخصوص مسائل اصلی نیست.

حداد عادل در پاسخ به این سوال که آیا محافظه‌کاران در انتخابات ریاست‌جمهوری از همان شیوه خود در انتخابات مجلس استفاده خواهند کرد،‌ گفت: انجام تلاش‌ها برای یکپارچه کردن نظرات امری طبیعی است، همچنین روند انتخابات ریاست‌جمهوری با انتخابات مجلس با هم فرق دارد. در انتخابات ریاست‌جمهوری باید توافق بر سر یک نظر باشد، اما در انتخابات مجلس گزینه‌ها متعدد است. در حال حاضر هم تلاش‌ها برای رسیدن به یک نظر در حال انجام است.

حداد عادل در خصوص روابط تهران - قاهره اظهار کرد: علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی ایران پیامی را از سوی یکی از نمایندگان پارلمانی به قاهره فرستاد که هدف آن از بین بردن تنش ناشی از ساخت فیلم (اعدام فرعون) بود؛ امیدواریم که بعد از تاثیراتی که این فیلم بر روابط دو کشور داشته زمینه لازم جهت تقویت این روابط فراهم شود. درباره ساخت فیلم امام خون از سوی کارگردانان مصری توصیه ما به سازندگان این است که به تولید فیلمی از جنایات صهیونیست‌ها در قبال جهان عرب و برادرانمان در فلسطین و مصر بپردازند و نه اینکه فیلمی از یک عالم دینی تولید کنند که کشوری اسلامی را از چنگال اسرائیل نجات و آن را مدافع جهان عرب قرار داد.

توصیه ما به دوستان در مصر این است که تحت‌تاثیر حیله‌های صهیونیستی قرار نگیرند و اقدامات صهیونیست‌ها را تکرار نکنند.

وی درباره روابط ریاض - تهران تصریح کرد: ایران و عربستان دو کشور بزرگ اسلامی در منطقه هستند که روابط مستحکم و خوبی با هم دارند، البته ممکن است گاهی اوقات مسائلی در زمینه حجاج یا دیگر مسائل ایجاد شود، اما ما سعی کردیم با گفت‌و‌گو و تفاهم بر این موانع غلبه کنیم که از جمله این تلاش‌ها می‌توان به سفر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به عربستان و دیدار با مقامات این کشور اشاره کرد.

حداد عادل افزود: شکی نیست که عربستان منافعی در عراق و لبنان دارد و ما هم سعی می‌کنیم در گفت‌و‌گو با رهبران این کشور به راه‌حلی که به ملت لبنان، عراق و فلسطین کمک کند برسیم و روابط فی‌مابین را مستحکم کنیم؛ این سیاست ما است، ما به دنبال ایجاد بحران نیستیم بلکه به دنبال از بین بردن بحران با دوستان و همسایگان و ایجاد وحدت میان جهان اسلام و حل مشکلات هستیم.