سخنگوی پایگاه پنجم نیروی دریایی آمریکا گفت: واشنگتن از طریق گزارش‌های خبری متوجه شد که ایران در بندر جاسک مقر عملیات دریایی احداث کرده است. به گزارش خبرگزاری فارس، این سخنگو در گفت‌وگو با روزنامه الشرق‌الاوسط با بیان این مطلب افزود: ایران درباره تاسیس مقر عملیات دریایی جدید خود در جاسک، هیچ اطلاعی به آمریکا نداده است. این مقام نظامی آمریکایی با اهمیت دانستن احداث این منطقه دریایی مدعی شد: احداث مقر عملیات دریایی ایران در بندر جاسک هیچ تاثیری در ماموریت‌های نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس ندارد. پایگاه دوم دریایی ارتش با نام «ولایت» دوشنبه هفته جاری با حضور سرتیپ عبدالرحیم موسوی، جانشین فرمانده کل ارتش در بندر جاسک واقع در آب‌های دریای عمان به طور رسمی افتتاح شد. این پایگاه دریایی جدید قادر خواهد بود در صورت نیاز از «ورود یگان‌های دریایی دشمن به خلیج‌فارس» جلوگیری کند. دریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران، موقعیت بندر جاسک را برای این پایگاه «بسیار مناسب» توصیف کرده و گفته است که با تاسیس این پایگاه دریایی، خط دفاعی جدیدی در شرق تنگه هرمز ایجاد شده است. دریادار سیاری در مراسم افتتاح این پایگاه گفت: «با توجه به وجود نیروهای فرا منطقه‌ای در آب‌های اطراف ایران، نیاز به ایجاد پایگاه‌های جدید ارتش در سواحل دریای عمان احساس می‌شد تا یگان‌های دریایی حاضر در این منطقه از عقبه مناسبی برخوردار باشند.»

جانشین فرمانده کل ارتش ایران، در جریان افتتاح این پایگاه گفت که استقرار نیروی دریایی ارتش و سپاه فراتر از آب‌های جنوب ایران بوده و به آب‌های اقیانوس هند هم کشیده است. موسوی با اشاره به وجود نیروهای آمریکایی در منطقه خلیج‌فارس گفته است ‌زمانی حرکت ناوهای هواپیما‌بر تمام کشورهای مسیر و هدف را به وحشت می‌انداخت، ولی امروز این ناوها مثل عناصر بازی‌های یارانه‌ای در اشراف نیروی مسلح ایران هستند.

فرماندهان نیروی دریایی ارتش ایران در حالی از افتتاح پایگاه جدید این کشور در دریای عمان خبر داده‌اند که پیشتر یحیی رحیم‌صفوی، فرمانده سابق سپاه پاسداران و مشاور کنونی مقام معظم رهبری گفته بود که مسوولیت دفاع از حریم ایران در دریای عمان، به تازگی به نیروی دریایی ارتش واگذار شده است. نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی‌نیز مسوول حفاظت از حریم ایران در خلیج‌فارس شده است. در ماه‌های گذشته با شدت گرفتن اختلاف نظر ایران با جامعه جهانی بر سر غنی‌سازی اورانیوم در ایران، مقام‌های ایرانی از تصمیم این کشور برای مسدود کردن تنگه هرمز در صورت حمله به ایران خبر دادند. تنگه هرمز که خلیج‌فارس را به دریای عمان متصل می‌کند، محل گذر بخش عمده‌ای از نفت مصرفی جهان است. اعلام این تصمیم از سوی ایران با واکنش منفی برخی از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و همچنین آمریکا مواجه شد.