رییس اسبق سازمان مدیریت و برنامهریزی:
اجرای طرح تحول تبعات سختی در اقتصاد دارد
رییس اسبق سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گفت: طرح تحول اقتصادی نیاز به سازماندهی و برنامه اقتصادی علمی دارد. دکتر محمد ستاریفر در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به برنامه دولت برای اجرای طرح تحول اقتصادی که بخشی از آن با هدفمند کردن یارانهها محقق میشود، اظهار داشت: وقتی هیچ کدام از برنامههای اصلاحی که دولت در سه سال و نیم گذشته اعلام به اجرای آن کرده، انجام نشده است، آیا میتوان بدون پیش زمینهها، چنین طرح بزرگی را اجرا کرد؟
رییس سابق سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با بیان اینکه بررسیها نشان میدهد که اجرای این پروژه در سال پایانی عمر دولت امکانپذیر نیست، خاطرنشان کرد: در سال پایانی عمر دولت که همه دستگاهها درگیر انتخابات میشوند و رقابت خانمانسوز انتخاباتی آغاز میشود، آیا درست است در فضای پرالتهاب انتخاباتی یکی از اساسیترین و مهمترین برنامههای اقتصاد ایران اجرا شود؟
استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: به اعتقاد من اکنون زمان مناسب برای اجرای این طرح نیست، زیرا هم انتخابات را پیش رو داریم و هم بحران اقتصاد دنیا بر درآمدهای کشور تاثیر میگذارد.
وی گفت: حتی در خوشبینانهترین حالت اگر تمام زمینهها فراهم باشد، نرخ تورم کالا و خدمات که به ۳۰درصد رسیده و تورم جهش بزرگتری دارد، اجرای این طرح تبعات سختی در اقتصاد در پیش دارد. رییس اسبق سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور افزود: اگر آقای رییسجمهور عزم خود را برای اجرای این طرح جزم کرده بهتر است ابتدا اعلام کند که منابع اجرای این طرح کجاست که اعلام میکنند میخواهند پول اضافه پخش کنند.
وی هشدار داد: تا زمانی که جامعیت برنامه و میزان فراگیری طرح اصلاح یارانهها مشخص نشده، نباید این اقدام اساسی در اقتصاد اجرا شود، زیرا طرحی که در چنین فضایی اجرا شود، محکوم به شکست میشود.
دکتر ستاریفر خاطر نشان کرد: اگر این برنامه حق است ولی زمان آن ناحق است. به قول مرحوم شریعتی که میگفت حرف حق در جغرافیای باطل، قاتل خویشتن است. جغرافیای آن در زمان تورم و بحران جهانی، جغرافیای باطل و نامناسبی است.
استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه تا زمانی که تفکر اجرایی دولت در بخش اقتصاد تفکر تثبیت باشد، اجرای این طرح راه به جایی نمیبرد، گفت: وقتی تعیین قیمتها دستوری است و دستوری نرخ بهره تعیین میشود، آیا میتوان در چنین اقتصادی پذیرفت که در یک بخش قیمت آزاد باشد و در جای دیگر همان اقتصاد قیمتها کنترل شود؟
وی افزود: اگر دولت راهبرد داشته باشد که قیمتها را براساس موازین عرضه و تقاضا تعیین کند، نمیتوان در جایی آزاد و در جایی کنترل صورت بگیرد.
ارسال نظر