دنیای اقتصاد - علی مطهری روز گذشته در حالی از ارائه طرح استیضاح وزیر کشور با سه محور و ۲۸ امضا به هیات‌رییسه مجلس خبر داد که عده‌ای از نمایندگان از طرح استیضاح وزیر جهاد کشاورزی نیز سخن گفتند.

علی مطهری، با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران افزود: این طرح استیضاح روز یکشنبه دو هفته‌ آینده از طرف هیات‌رییسه اعلام وصول می‌شود. مطهری عنوان کرد: این استیضاح دارای سه محور شامل عدم‌صداقت کردان در ارائه مدرک تحصیلی، دریافت حقوق با مدرک بی‌اعتبار و عضویت در هیات‌علمی دانشگاه با این مدرک است که تقدیم هیات‌رییسه مجلس شورای اسلامی شده است.

وی با اشاره به جلسه طراحان و امضاکنندگان طرح استیضاح وزیر کشور، تصریح کرد: در این جلسه اعلام کردیم در کمال آزادی هر کس که از امضای این طرح منصرف شده می‌تواند امضای خود را پس بگیرد، نماینده تهران گفت: البته هیچ کس پشیمان نشده بود.

مطهری ادامه داد: همزمان با طرح استیضاح وزیر کشور خبرهایی دریافت کردیم که قرار است استیضاح وزیران جهاد کشاورزی و ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات نیز به هیات‌رییسه تقدیم شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه این اخبار مشکوک بود و احساس کردیم ممکن است با وصول این طرح، طرح استیضاح وزیر کشور لوث شود، تصمیم گرفتیم این طرح در جلسه دو هفته آینده مجلس اعلام وصول شود.

مطهری همچنین در گفت‌و‌گو با دنیای اقتصاد از این نکته سخن گفت که احتمالا دو هفته مانده به استیضاح ممکن است برخی نمایندگان به‌ویژه نمایندگان شهرستانی تحت‌فشار قرار بگیرند، اما امضاکنندگان این استیضاح بر امضای خود قرص و محکم هستند. وی در ادامه گفت‌و‌گوی خود همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در صحن علنی دیروز از دوستان وزیر کشور برای لابی یا رایزنی با نمایندگان حضور داشتند، گفت که من هم شنیدم که می‌گفتند در صحن خیلی فعال هستند.

اما هم‌زمان با ارائه طرح استیضاح وزیر کشور، تعدادی از نمایندگان از استیضاح وزیر جهاد کشاورزی خبر داده و تاکید کردند که این مساله برای لوث نشدن و کم‌اهمیت جلوه دادن استیضاح کردان صورت گرفته است.

به‌طوری که طرح استیضاح اسکندری در جلسه دیروز توسط هیات‌رییسه اعلام وصول نشد تا این مساله به یک‌شنبه‌ای موکول شود که قرار است استیضاح کردان هم اعلام وصول شود. هرچند این مساله مورد اعتراض یکی از نمایندگان قرار گرفت. سیروس بازدار، روز گذشته نسبت به اعلام وصول‌نشدن طرح استیضاح وزیر جهاد کشاورزی در قالب تذکر آیین‌نامه‌ای اعتراض کرد.

وی گفت: استیضاح وزیر جهاد با ۲۶امضا تحویل داده شده، اما از سوی هیات‌رییسه اعلام نمی‌شود. با این شرایط قضاوت کنید که وظیفه نماینده چیست؟ چون ما از نظر شرعی و قانونی وظیفه داریم. ابوترابی‌فرد، اما در پاسخ به این تذکر گفت: این موضوع نیازی به تذکر نداشت و اگر به من مراجعه می‌کردید با صحبت موضوع حل می‌شد. به هر روی به‌رغم کافی بودن امضاهای مکفی برای اعلام وصول شدن این استیضاح، سرانجام اعلام وصول آن به اولین یک‌شنبه بعد از تعطیلات موکول شد.

تشکیک در تعداد امضاهای وزیر ارتباطات

همچنین رییس کمیسیون اجتماعی مجلس از ارائه طرح استیضاح وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات با ۴۰ امضا به هیات رییسه خبر داد.

سلیمان جعفرزاده در جمع خبرنگاران پارلمانی با بیان این‌که طرح استیضاح وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در ۱۷ محور تقدیم هیات رییسه شده است، گفت: ضعف مدیریت وزیر، نارضایتی شهروندان از سرویس‌دهی موبایل و اینترنت، پایین بودن سرعت اینترنت، ریخت و پاش و اسراف در این وزارتخانه، نارضایتی گسترده کارکنان، عقب ماندن از برنامه چهارم توسعه و تحقق نیافتن وعده‌های وزیر به هنگام رای اعتماد از مهم‌ترین این محورها است. وی هیات‌رییسه‌ مجلس را متهم به تخلف در اجرای آیین‌نامه کرد و گفت: هیات رییسه دلیل قانونی برای عدم وصول استیضاح وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ندارد و باید پاسخگو باشد. این در حالی بود که موسی قربانی یکی از اعضای هیات رییسه‌ مجلس در واکنش به این اظهارات در جمع خبرنگاران گفت: تعداد امضاهای این طرح کمتر از حد قانونی است. قربانی عنوان کرد: شاید امضاهای این استیضاح به هنگام ارائه به هیات رییسه به حدنصاب رسیده باشد؛ اما آقای جعفرزاده از کسانی که با مراجعه به هیات رییسه امضاهای خود را پس گرفته‌اند، خبر ندارد.

کناره‌گیری بزرگ‌ترین مسوولیت است

از سوی دیگر روز گذشته برخی از ناطقان پیش از دستور هر یک مساله کردان و استعفا یا عزل وی از سوی رییس‌جمهور را مورد توجه قرار دادند که از آن جمله، جلال یحیی‌زاده نماینده تفت بدون آن که نامی از کردان ببرد، در بخشی از نطق خود گفت: گاهی کناره‌گیری از مسوولیت بزرگترین مسوولیت یک انسان متعهد و متدین است و گاهی ترک مشتبهات، مشتهیات و حتی مباهات، وظیفه اخلاقی و شرعی است.

همچنین علی محمد بزرگواری، نماینده کهکیلویه و بویراحمد نیز در بخشی از نطق خود گفت: بنده در دفاع از این مردم به دولت و شخص رییس‌جمهور می‌گویم که امنیت، فرهنگ، عمران - آبادی و سیاست داخلی مملکت متعلق به وزارت کشور بوده و وزیر مربوطه در میان وزرای دیگر به عنوان شیخ الوزرا معروف است. وی ادامه داد: اما چند صباحی است که این وزارت کلیدی حاشیه دار شده و دلسوزان و حامیان نظام مقدس اسلامی و حامیان دولت بسیجی و مردمی از این وضعیت ناراضی و نگرانند.

وی البته در ادامه خبرنگاران مجلس را مورد اشاره قرار داد و گفت: اگر به فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری در مورد مجلس توجه داشته باشیم، هرگز جایگاه و شان این قوه را خدشه‌دار و حاشیه دار نخواهیم کرد و با درایت و شم سیاسی قوی با رسانه‌ها روبه‌رو خواهیم شد و به‌خاطر مسائل پیش پا افتاده خود را به چالش منفی نخواهیم کشاند، به طوری که خوراک تبلیغاتی برای رسانه‌های مغرض و سایت‌های دشمنان فراهم نمی‌کنیم.

بزرگواری خطاب به نمایندگان افزود: باید توجه داشته باشیم که برخی از نمایندگان رسانه‌ها که جلوی در مجلس پرسه می‌زنند فقط با افرادی که در مجلس جنجال راه انداخته و به نکته‌های خدشه‌دار کننده مجلس اشاره می‌کنند، مصاحبه می‌کنند تا خوراک تبلیغاتی برای سرانه‌هایشان درست کنند.

با این حال به‌رغم فرصتی که نمایندگان در تعویق ارائه طرح استیضاح وزیر کشور به رییس‌جمهور دادند، هنوز اقدامی از سوی احمدی‌نژاد در این باره انجام نشده است.