تصویب کلیات لایحه مجازاتهای اجتماعی جایگزین زندان
دیروز در جلسه علنی گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد لایحه مجازاتهای اجتماعی جایگزین زندان بررسی شد. این لایحه در شش فصل، مواد عمومی، دوره مراقبت، خدمات عمومی، جزای نقدی روزانه، محرومیت از حقوق اجتماعی و مواد متفرقه و ۳۲ ماده تنظیم شده است.
دنیای اقتصادی- کلیات لایحه مجازاتهای اجتماعی جایگزین زندان با ۱۵۵ رای موافق و ۶ رای مخالف تصویب شد.
دیروز در جلسه علنی گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد لایحه مجازاتهای اجتماعی جایگزین زندان بررسی شد. این لایحه در شش فصل، مواد عمومی، دوره مراقبت، خدمات عمومی، جزای نقدی روزانه، محرومیت از حقوق اجتماعی و مواد متفرقه و ۳۲ ماده تنظیم شده است. در صورت تصویب نهایی، این لایحه و بر اساس ماده یک مجازاتهای اجتماعی جایگزین زندان که شامل دوره مراقبت، خدمات عمومی، جزای نقدی روزانه و محرومیت موقت از حقوق اجتماعی میباشد، با مشارکت مردم و نهادهای مدنی به شرح مواد این قانون اعمال میگردد.
بر اساس تبصره ماده یک مجازاتهای یاد شده، با ملاحظه نوع و خصوصیات جرم ارتکابی، شخصیت و پیشینه کیفری و دفعات ارتکاب جرم، وضعیت بزه دیده، آثار ناشی از ارتکاب جرم و سایر اوضاع و احوال و جهات مخففه تعیین میشود.
همچنین بر اساس ماده ۲ این لایحه، در صورت تصویب نهایی، در کلیه مجازاتهای مقرر قانونی، توام بودن سایر مجازاتها با حبس، تاثیری در اجرای مجازاتهای اجتماعی جایگزین زندان نداشته و همچنین در این موارد صدور حکم به مجازاتهای اجتماعی جایگزین زندان، مانع از اعمال همزمان سایر مجازاتهای مقرر قانونی نمیباشد.
بر اساس ماده ۵ نیز چنانچه محکوم علیه در مدت اجرای مجازات اجتماعی جایگزین زندان به اتهام جرم جدید بازداشت یا محکوم به حبس شود، باقیمانده مجازات اجتماعی پس از اتمام دوره بازداشت یا حبس اجرا خواهد شد.
بر اساس ماده ۲۵ در مورد جزای نقدی روزانه، دادگاه با توجه به درآمد محکوم و در نظر گرفتن هزینههای زندگی وی و نیز شدت جرم ارتکابی، حکم پرداخت جزای نقدی روزانه را صادر میکند و حداکثر میزان جزای نقدی روزانه یک چهارم درآمد روزانه محکوم علیه است.
۳ انتخاب در صحن
همچنین در جلسه دیروز، نمایندگان علیرضا منادی، جعفر قادری و حسنپور را جهت عضویت در شورای عالی اجرای سیاستهای کلی ۴۴ قانون اساسی و ایفای وظایف محوله انتخاب کردند.
علاوه بر این، نمایندگان ارومیه، بوکان و خرمشهر به عنوان ناظر در شورای رقابت انتخاب شدند.
در ادامه جلسه علنی دیروز، از کمیسیون صنایع قاضیپور از کمیسیون برنامه و بودجه، عثمانی و از کمیسیون اقتصادی مطورزاده به عنوان ناظر در شورای رقابت در اجرای ماده ۵۳ قانون اجرای اصول کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مصوب ۸/۱۱/۸۶ انتخاب شدند.
همچنین نمایندگان کرمانشاه و تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در جلسه علنی دیروز به عنوان ناظر در هیات واگذاری بخشی از سهام عدالت انتخاب شدند.
محمد کرمیراد و روحا... حسینیان به عنوان نمایندگان ناظر در هیات واگذاری بخشی از سهام عدالت (در اجرای ماده ۳۹ قانون اجرای اصول کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مصوب ۸/۱۱/۸۶) انتخاب شدند.
ارسال نظر