موضوع هسته‌ای بهانه‌جویی تازه غرب علیه ایران است

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: آمریکا مدعی شد هزاران صفحه مطالعات ادعایی دارد که البته فقط سی‌دی آن را بدون منابع نشان می‌دهد، اما همان هم به ۸۰ صفحه منتهی شد که ایران در مقابل آن ۱۱۷ صفحه جوابیه داد و نتیجه آن حمایت اعضای جنبش عدم تعهد از فعالیت هسته‌ای ایران بود. به گزارش خبرگزاری فارس، سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی که در آخرین روز بیستمین گردهمایی ائمه جمعه سراسر کشور در مصلی امام خمینی(ره) تهران سخن می‌گفت، اظهار کرد: بررسی روند ۳۰ سال گذشته نشان می‌دهد دشمنان در هر زمان یک موضوع را برای فضاسازی علیه دولت و ملت ایران مطرح کرده و مستمسک قرار داده و موضوع امروز که در دستور کار آنها قرار گرفته فعالیت هسته‌ای جمهوری اسلامی است.

جلیلی افزود: آنها امروز در حالی بحث غنی‌سازی هسته‌ای را مطرح می‌کنند که چند سال پیشتر همین بحث را در خصوص احداث نیروگاه بوشهر که صرفا برای تولید انرژی است، مطرح می‌کردند. وی با تاکید بر این که دشمنان یک موضوع جدی را به عنوان دغدغه خود نسبت به ایران مد نظر قرار نمی‌دهند، افزود: آنها همواره نسبت به ایران بهانه‌جویی می‌کنند و هر لحظه یک مساله را مستمسک قرار می‌دهند و موضوع امروز آنها موضوعی است که خود با استفاده از آن فضای جهان را ناامن کرده‌اند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: ابرقدرت‌ها در موضوع هسته‌ای سه بخش را پیگیری کردند که یکی از آنها وضعیت گذشته، حال و آینده ما در زمینه هسته‌ای است، ولی در سایه همکاری‌ها و دیپلماسی منطقی ایران اسلامی به این نتیجه رسیده‌اند که فعالیت هسته‌ای جمهوری اسلامی صلح‌آمیز است و حتی آمریکا موضوع را رسما اعلام کرده است. جلیلی افزود: بحث دیگر ما این بود که قصد ایران از فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است، اما مدعی بودند که ما در گذشته قصد داشته‌ایم از انرژی هسته‌ای سوء استفاده کنیم. اما جمهوری اسلامی به صراحت اعلام کرد ما به رفتار خود اطمینان داریم و آماده‌ایم شبهات نسبت به گذشته را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: ایران با آسیب‌شناسی روند گذشته وارد مذاکره با آنها شد، اما از آنها خواستیم همه شبهات وخواسته‌های خود را

یک باره مطرح کنند تا پاسخ خود را ارائه دهیم و با این چارچوب کاری که به توافق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز رسید همه موارد آنها به ۶ مورد خلاصه شد. نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران آمادگی خود را برای حل ۶ مورد باقیمانده پرونده هسته‌ای نیز اعلام کرد و به آنها پاسخ داد که در نهایت ظرف شش ماه این کار صورت گرفت و مشکلات حل شد و آژانس نیز برای هر یک از آنها به طور رسمی و کتبی نامه داد که مشکلات حل شده تلقی می‌شود. جلیلی افزود: این اقدام گام موثری در خلع سلاح دشمنان بود، اما آنها در پایان بحث‌ها و گفت‌وگوها از ما برای آینده تضمین خواستند و به صراحت بیان کردند منظورشان از تضمین عینی این است که شرایطی فراهم کنیم که حتی اگر بخواهیم نتوانیم به موقعیت خطرآفرین دست یابیم که در واقع منظور آنها این بود که نباید از دانش هسته‌ای برخوردار باشیم. وی اضافه کرد: روند طی شده به لحاظ حقوقی طرف‌های ایران هیچ مبنایی برای ادعاهای خود ندارند و خود نیز به خوبی از این مساله آگاهند، اما همین افراد جسور معتقد بودند ایران نه تنها فعالیت هسته‌ای خود را تعلیق کند، بلکه باید آن را تعطیل کند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: امروز با طی شدن روند فنی کار، ایران به مرحله‌ خوبی رسیده و در سایه هوشمندی دولت و ملت در تحولات محیطی در عرصه داخلی و منطقه‌ای و بین‌المللی موقعیت و شرایط ویژه‌ای داریم که ظرفیت غیرقابل انکاری برای ما ایجاد کرده است. جلیلی افزود: امروز جمهوری اسلامی در عرصه هسته‌ای ضمن پاسخگویی به سوالات، در عرصه سیاسی نیز به تثبیت سیاسی در عین تکثر، نشاط و رقابت پویای سیاسی دست یافته است و از نظر منطقه‌ای نیز کسانی که میلیاردها دلار با مقاصد خاص هزینه کرده‌اند به این نتیجه رسیده‌اند که ما در روند سیاسی منطقه اثر گذاریم. وی ادامه داد: امروز شما شاهد آن هستید که در افغانستان و لبنان و فلسطین سیاست‌های آمریکا شکست‌ خورده است و تحولات سیاسی لبنان و عراق توسط دوستان ما رقم می‌خورد که این یک ظرفیت برای جمهوری اسلامی است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: به لحاظ تحولات بین‌المللی نیز نظریه‌پردازان آمریکا به صراحت در مقالات خود در مجلات معتبر آن کشور اعلام می‌کنند که دوران تک ابرقدرت آمریکایی‌ها به پایان رسیده است و ایران در همه تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی اثرگذار است. وی با تاکید بر اینکه امروز ایران از مرحله تثبیت نظام وارد مرحله جدید تثبیت جمهوری اسلامی در متن و فضای بین‌المللی شده است، اظهار کرد: دشمنان که از این وضعیت راضی نیستند، قصد دارند مانع‌تراشی کنند، اما دیگر تقابل نظامی کارساز نیست و بهترین راهکار را تمسک به موضوع‌های دیگر می‌دانند.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: دشمنان امید را در کشور ما هدف قرار دادند و سعی دارند موفقیت‌های نظام و ملت را عدم توفیق جلوه دهند و ما در شرایطی قرار داریم که باید موقعیت خود را به خوبی بشناسیم و آن را تثبیت کنیم که در این مسیر ائمه جمعه نقش محوری دارند.

جلیلی افزود: پس از گزارش اسفند ماه سال گذشته آژانس اعلام کردیم آمادگی آن را داریم که از ظرفیت‌های خود برای همکاری مشترک در جهت ایجاد صلح جهانی استفاده کنیم، اما این مساله در جاده دو طرفه تحقق می‌یابد و دیگران نیز باید صادقانه با ما همکاری کنند. وی تصریح کرد: امروز بر اساس سند چشم‌انداز ۲۰ ساله باید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای داشته باشیم که برای این کار باید ۲۰ نیروگاه اتمی همچون نیروگاه بوشهر ایجاد شود و در جهت رفع نیازهای اقتصادی و توسعه صنعتی کشور نیز هزینه چندین میلیاردی لازم است. دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر این‌که دشمنان هرگز صادقانه عمل نمی‌کنند، گفت: آنها می‌گویند اگر ایران غنی‌سازی را تعطیل کند سوخت هسته‌ای مورد نیاز ما را تامین می‌کنند، اما رفتارهای گذشته آنها نشان می‌دهد که هرگز در این مسیر صداقت ندارند.

جلیلی افزود: در گذشته‌ها ایران با آمریکا و انگلیس و فرانسه قرارداد هسته‌ای داشت، اما همه آنها یک سویه قرارداد خود را لغو کردند و تضمینی وجود ندارد که در آینده نیز به ما سوخت هسته‌ای بدهند.

وی خاطرنشان کرد: ایران باید از ظرفیت‌های لازم استفاده کند و برای مصارف نیروگاهی خود از توان غنی‌سازی اورانیوم برخوردار باشد و این کار را با جدیت پیگیری خواهیم کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: در بسته پیشنهادی ایران حتی موضوع هسته‌ای به عنوان یک موضوع قابل همکاری مطرح شد و ما به عنوان عضو آژانس معتقدیم هیچ کشوری به اندازه ما به تکالیف پادمانی خود عمل نکرده است و باید به همین نسبت از حقوق خویش نیز برخوردار باشیم.

گسترش روابط ایتالیا و ایران

وزیر امور خارجه‌ ایتالیا خواستار گسترش روابط دوجانبه و همکاری میان تهران و رم در زمینه‌های مختلف شد. به گزارش ایسنا فرانکو فرانتینی دیروز در گفت‌وگوی تلفنی با سعید جلیلی، نماینده‌ مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به روابط عمیق دو ملت، تمایل کشورش را به رایزنی با تهران در خصوص مسائل دوجانبه و جهانی اعلام کرد. وی با تاکید بر حق ایران بر استفاده از انرژی هسته‌‌‌‌ای، گفت که کشورش همواره خواستار ادامه‌ گفت‌وگو و تبادل‌نظر با تهران بوده و خواهد بود. جلیلی نیز در این گفت‌وگوی تلفنی با استقبال از گسترش روابط و همکاری‌های دو کشور روابط ایران و ایتالیا را عمیق و دیرینه توصیف کرد و اظهار کرد: در فضای گفت‌وگوی منطقی و سالم امکان یافتن راه‌حل برای بسیاری از مسائل جهانی و منطقه‌ای و تبدیل چالش‌ها به فرصت فراهم خواهد شد.