امیر مسعود کاوند

معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور از بهره‌‌برداری ۱۲۰۰ کیلومتر خط آهن جدید تا ابتدای سال آینده خبر داد و گفت: ۴هزار کیلومتر راه‌آهن در کشور در حال ساخت است. به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، حسین تهرانی روز گذشته در یک نشست خبری با اشاره به عزم جدی دولت در سه سال اخیر برای توسعه حمل‌ونقل ریلی گفت: امسال به عنوان نخستین سال اجرای لایحه مدیریت سوخت، از ۶هزار میلیارد تومان اعتبار حمل‌ونقل برون شهری، ۲۸۰میلیارد تومان به طرح‌های ساخت راه‌آهن اختصاص یافت که امیدواریم در بودجه سال آینده این میزان ۳ تا ۴ برابر افزایش یابد.

وی با اشاره به این که برای تکمیل طرح‌های در حال اجرا در ۴ سال آینده به سالانه حدود ۲هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، گفت: با وجود تاکید همه مسوولان کشور، بودجه اختصاصی به ویژه در بخش ساخت برای تامین نیازها کافی نیست.

معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور خاطر‌نشان کرد: برای رسیدن به اهداف چشم‌انداز ۲۰ساله، ساخت راه‌آهن در کشور باید به ۳ برابر میزان کنونی افزایش یابد.

وی افزود: راه‌آهن قزوین - رشت - آستارا از مهم‌ترین طرح‌های ریلی و گلوگاه راهگذر شمال - جنوب در بخش ریلی است که مذاکرات ایران با روسیه و آذربایجان در یک سال اخیر سرعت خوبی گرفته است.

تهرانی ادامه داد: کنسرسیوم مشترکی میان این سه کشور در حال شکل‌گیری است تا پس از تدوین مقررات و ضوابط، تکمیل این طرح مهم سرعت گیرد.

وی با بیان این که در حال حاضر میزان کار انجام شده بیش از بودجه اختصاص یافته است، گفت: تکمیل راه‌آهن غرب کشور که در قطعه اراک - ملایر - کرمانشاه ۲۷۰ کیلومتر و تا مرز خسروی ۲۷۰ کیلومتر و انشعاب آن از ملایر به همدان ۷۵ کیلومتر بوده که در مجموع حدود ۶۲۰ کیلومتر است و به ۸۵۰میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که تا پایان سال گذشته ۶۶میلیارد تومان به آن اختصاص یافت.وی افزود: قطعه بم - زاهدان، راه‌آهن نظامیه - میاندشت،

خرمشهر - شلمچه، اصفهان - شیراز و اراک- ملایر به عنوان بخشی از راه‌آهن غرب از جمله طرح‌های ریلی است که خط آهن آن تا پایان سال مالی ۸۷ به بهره‌برداری می‌رسد.تهرانی گفت: به منظور تکمیل ۱۳ طرح ساخت راه‌آهن در مجموع به طول ۴هزار کیلومتر، به هفت‌هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. وی همچنین با اشاره به توان ساخت ۱۰۰۰ کیلومتر خط آهن در کشور تصریح کرد: محدودیت تامین منابع مالی باعث شده است هم‌اکنون میزان ساخت خط آهن در کشور به یک سوم توان داخلی کاهش یابد.

وی همچنین از پایان مطالعه چند طرح ریلی از جمله راه‌آهن چابهار - فهرج و اتصال راه‌آهن چابهار به مشهد خبر داد و گفت: آغاز طرح‌های جدید ریلی منوط به تامین منابع مالی علاوه بر تامین منابع طرح‌های در حال اجرا است.