رییس کل دیوان محاسبات کشور در مورد طرح تحول اقتصادی گفت: به دولت اعلام کرده‌ایم که این طرح را برای دیوان ارسال کند تا ما هم بررسی‌های لازم را در مورد آن انجام دهیم، چرا که این طرح هم مستقیم به کار دیوان مربوط است. وی اظهار امیدواری کرد: در صورتی که دولت این طرح را برای دیوان ارسال کند، بتوانند بررسی دقیق‌تری در این رابطه داشته باشند.

رحمانی فضلی از مشخص شدن گروهی برای بررسی این طرح در دیوان محاسبات خبر داد و گفت: اگر این طرح به مرحله عملیاتی و اجرایی برسد، حتما لازم است دیوان هیات‌ ویژه‌ای برای آن تشکیل دهد.

وی افزود: در واقع دولت‌های قبلی هم دنبال این قضیه بوده‌اند که عمده آن بحث یارانه‌ها است که باید پیش‌بینی لازم در این راستا صورت گیرد. در حال حاضر در بحث انرژی (بنزین و گازوئیل) قرار بوده سه میلیارد دلار واردات داشته باشیم، ولی گزارش‌های ما حاکی از این است که در طول پنج ماه این مقدار مصرف شده است، لذا تا انتهای سال یا نباید به ماشین‌های خود بنزین بزنیم که در این صورت حمل و نقل مختل شده و کار پیش نمی‌رود یا اگر بنزین می‌زنیم باید از محل نفت واردات کنیم.

وی با طرح این سوال که تا چه زمانی این مساله می‌خواهد ادامه پیدا کند، افزود: همه این مسائل باید در قالب بحث طرح تحول اقتصادی و ساماندهی یارانه‌ها حل شود.

رحمانی فضلی همچنین فرم‌های اطلاعات اقتصادی خانوار را فارغ از صحت و سقم و اجرای آن، منبع اطلاعاتی خوبی برای مسوولان دانست که بتواند از طریق آن در حوزه‌های مختلف از جمله طرح تحول اقتصادی کمک کند.

رییس کل دیوان محاسبات کشور امیدوار است با روش‌های بهسازی و اصلاح آماری که دارند این فرم‌ها اصلاح شوند، یعنی با ضریب‌ها و نسبت‌های آماری که می‌گیرند، آنها را قریب به یقین‌تر کنند چرا که برخی از افراد ملاحظاتی در بیان ثروت، ملک و املاک و درآمدهای خود داشته‌اند که این مساله می‌تواند دولت را در جمع‌بندی‌ها دچار مشکل کند. وی رندوم، نمونه‌ای، انتخاب مجدد جامعه‌ آماری برای صحت و سقم این مساله را متذکر شد و گفت: این اطلاعات یقینا می‌تواند مبانی خوبی برای برنامه‌ریزی‌ها باشد.

رحمانی فضلی درمورد ورود دیوان بر حساب ذخیره‌ ارزی نیز گفت: قطعا بدون مجوز قانونی، دولت نمی‌تواند از این حساب برداشت کند. البته باید دید منشا مجوز قانونی چیست؟ به غیر از مجوز مجلس، می‌توان در موارد اصرار و اضطرار، از مقام معظم رهبری اجازه‌ برداشت گرفت که این مساله شرایط خاصی دارد. رییس کل دیوان محاسبات کشور افزود: اگر به صورت غیرمجاز برداشتی شده باشد، مجلس باید از دولت پاسخ بخواهد. البته دیوان هم می‌تواند وارد بحث حساب ذخیره‌ ارزی شود، چرا که حفاظت از بیت‌المال جزو وظایف دیوان بوده و حساب ذخیره‌ ارزی هم جزو بیت‌المال و منابع عمومی است. به همین دلیل ما اخیرا از بانک مرکزی و وزارت اقتصاد طی نامه‌ای درخواست کرده‌ایم ظرف این دو سال کل ورودی‌ها و خروجی‌های حساب ذخیره را دقیقا به ما گزارش کنند و ما بعد از جمع‌بندی‌هایی که خواهیم داشت، گزارش دقیقی به مجلس در این رابطه ارائه خواهیم داد. رییس کل دیوان محاسبات کل کشور، در ادامه در زمینه تاخیر روسیه در انجام تعهدات خود نسبت به نیروگاه بوشهر گفت: نیروگاه بوشهر هم مانند همه موضوعات کشور چون از بیت‌المال و بودجه استفاده می‌کند، قطعا از آن جا هم حسابرسی می‌کنیم. عبدالرضا رحمانی‌فضلی در ادامه‌ گفت‌وگو در این رابطه افزود: اما این که تاخیر بوشهر واقعا ناشی از عملکرد مدیران ما در داخل یا طرف مقابل بوده، این مساله برای ما مسجل و مشخص است که طرف قرارداد در این زمینه درست عمل نکرده است و چون طرف ما انحصاری بوده و موضوع هم موضوع خاصی است و معادلات سیاسی هم در روابط بین‌الملل بر آن اثر دارد، در این زمینه‌ها ما نمی‌توانیم به عنوان حسابرسی عملکرد ناشی از مدیریت داخل آن را بررسی کنیم و مربوط به طرف قرارداد ماست، اما موضوع در مجموع حسابرسی خواهد شد.

در بخش خصوصی در حوزه‌ مالیات‌ها عملکرد مناسبی نداریم

وی همچنین در زمینه نحوه‌ ورود دیوان محاسبات به بحث مالیات‌ها گفت: مالیات دو دسته است. مالیات بخش خصوصی و بخش دولتی؛ در بخش دولتی ما هیچ مانعی برای ورود نداریم، چرا که این کار جزو وظایف قانونی دیوان برای ورود بر درآمدها و هزینه‌ها است. در واقع آنچه مربوط به درآمدها و هزینه‌هایی که در عرصه مشارکت دولتی و دولت بوده، کار تکلیفی دیوان است.

رحمانی فضلی در مورد چگونگی ورود دیوان به بخش خصوصی گفت: در بخش خصوصی در حوزه‌ مالیات‌ها، عملکرد مناسبی نداریم. البته نسبت به قبل بسیار بهتر شده است. در دوره مدیریت قبلی دیوان، این سوال ایجاد شده بود که چگونه باید به بخش‌های خصوصی ورود کند.

وی افزود: در این راستا نظرات متفاوتی ارائه شد و وقتی ظرفیت قانونی این موضوع بررسی و با افراد مختلفی مشورت شد، این نتیجه حاصل شد که دیوان می‌تواند از طریق دولت در امر مالیات‌ها در بخش خصوصی وارد شود، ولی مستقیم نمی‌تواند این کار را انجام دهد.