نیروگاه اتمی بوشهر سال آینده به بهرهبرداری میرسد
احمد فیاض بخش مدیرعامل شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی و معاون سازمان انرژی اتمی ایران در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: پس از ارسال سوخت اولیه نیروگاه اتمی بوشهر به ایران در سال گذشته، در مجموع، از روند پیشرفت فعالیتها در نیروگاه اتمی بوشهر راضی هستیم.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر اینکه مراحل راهاندازی نیروگاه اتمی بوشهر در سال جاری آغاز میشود، گفت: این نیروگاه در سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
احمد فیاض بخش مدیرعامل شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی و معاون سازمان انرژی اتمی ایران در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: پس از ارسال سوخت اولیه نیروگاه اتمی بوشهر به ایران در سال گذشته، در مجموع، از روند پیشرفت فعالیتها در نیروگاه اتمی بوشهر راضی هستیم. لئونید رزنیکوف رییس شرکت روسی پیمانکار نیروگاه اتمی بوشهر (اتم استروی اکسپورت) به تازگی اعلام کرد: در فاصله زمانی بین دسامبر ۲۰۰۸و فوریه ۲۰۰۹ میلادی اقدامهای فنی مختلفی انجام میشود که با انجام این اقدامها آغاز به کار فیزیکی نخستین رآکتور بوشهر غیر قابل برگشت و قطعی خواهد شد. به گفته کارشناسان فنی مراد از مرحله غیرقابل بازگشت همان مرحله سوختگذاری است.
فیاض بخش درباره نقش نیروهای بومی و ایرانی در تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر گفت: فعالیت نیروهای ایرانی از حدود یکسال و نیم گذشته تاکنون در بخش نصب و راهاندازی بسیار بیشتر شده است. این مقام ارشد سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: نیروهای ایرانی در بخش راهاندازی با مدیریت نیروهای روسی فعال شدهاند و بهرهبرداری از نیروگاه نیز به طور کامل در اختیار نیروهای ایرانی قرار خواهد گرفت.
به گفته فیاض بخش، حدود ۷۰۰ نفر نیروی ایرانی بهرهبردار در روسیه طی چهار سال اخیر آموزش دیدهاند و برخی از آنان در نیروگاههای روسی نیز مدتی فعالیت داشتهاند.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران همچنین درباره توسعه نیروگاههای اتمی در ایران اظهار کرد: در چارچوب بومیسازی فنآوری احداث نیروگاههای اتمی پروژه نیروگاه ۳۶۰ مگاواتی دارخوین را تعریف کردهایم که اکنون مراحل طراحی پایه آن حدود ۴۲درصد پیشرفت داشته است.
وی افزود: در صورتی که در شرایط مناسبی قراردادهای احداث نیروگاههای جدید را با کشورهای خارجی منعقد کنیم، در هر نیروگاه بخشی از فنآوری احداث نیروگاههای اتمی به کشور منتقل میشود. نیروگاه اتمی بوشهر از نوع راکتور آب تحت فشار (آب سبک) است که احداث آن در سال ۱۹۷۴میلادی با کمک شرکت آلمانی زیمنس آغاز شد. اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، طرف آلمانی حاضر به همکاری نشد. سرانجام پس از حدود ۱۸ سال یعنی در ۲۵ اوت ۱۹۹۲ میلادی تهران و مسکو موافقتنامه جامع همکاریهای هسته ای را امضا کردند که شرکت روسی «اتم استروی اکسپورت» هشتم ژانویه ۱۹۹۵ میلادی عملیات تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر را به عهده گرفت. قرار بود بر اساس اولین توافق، مسکو این نیروگاه را تا سال ۲۰۰۰ میلادی به مرحله راهاندازی برساند، اما تاکنون راهاندازی و بهرهبرداری از این نیروگاه حدود ۱۰ سال است که به تعویق افتاده است.
ارسال نظر