در پاسخ به جوسازیها درباره انتخاباتی بودن همایش«دین در دنیای معاصر»
خاتمی: برای انتخابات نیازی به این برنامهها ندارم
دنیای اقتصاد- همایش دو روزه «دین در دنیای معاصر» صبح دیروز در حالی در مرکز همایشهای رایزن تهران آغاز شد که برخی سایتهای خبری وابسته به اصولگرایان طی روزهای گذشته با اشاره به محوریت سیدمحمد خاتمی در این همایش و با توجه به احتمال کاندیداتوریاش در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، تلاش کرده بودند حضور شخصیتهایی همچون کوفی عنان دبیرکل سابق سازمان ملل متحد، رومانو پرودی نخست وزیر سابق ایتالیا، فدریکو مایور رییس سابق یونسکو و تعداد دیگری از شخصیتهای بینالمللی دیگر در این همایش را در راستای اهداف انتخاباتی جلوه دهند.
حرف هر کسی را به تفکر اصلاحطلبی منتسب میکنند
دنیای اقتصاد- همایش دو روزه «دین در دنیای معاصر» صبح دیروز در حالی در مرکز همایشهای رایزن تهران آغاز شد که برخی سایتهای خبری وابسته به اصولگرایان طی روزهای گذشته با اشاره به محوریت سیدمحمد خاتمی در این همایش و با توجه به احتمال کاندیداتوریاش در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، تلاش کرده بودند حضور شخصیتهایی همچون کوفی عنان دبیرکل سابق سازمان ملل متحد، رومانو پرودی نخست وزیر سابق ایتالیا، فدریکو مایور رییس سابق یونسکو و تعداد دیگری از شخصیتهای بینالمللی دیگر در این همایش را در راستای اهداف انتخاباتی جلوه دهند. موضوعی که با واکنش قاطع رییس مرکز بینالمللی گفتوگوی فرهنگها و تمدنها مواجه شد. خاتمی که در حاشیه همایش «دین در دنیای معاصر» به سوالات خبرنگاران داخلی و خارجی پاسخ میداد، جواب پرسشی در این زمینه را اینچنین داد که «این همایش بینالمللی از دو سال پیش برنامهریزی شده و ربطی به مسائل داخلی ازجمله انتخابات ندارد.»
به گزارش ایسنا، سیدمحمد خاتمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که «برخی عنوان میکنند برگزاری این همایش برنامهای انتخاباتی از سوی جناح شما بوده است» ضمن رد شائبه انتخاباتی بودن گردهمایی شخصیتهای جهانی در تهران با انتقاد از طرح چنین نظراتی گفت: دو همایش یکی در اسلو و دیگری در تهران برگزار شده و این آخرین سمینار در این راستا است. هم چنین کارگروههای مربوط به ائتلاف صلح برای حقوق بشر در ژنو برگزار شده است.رییس بنیاد باران تاکید کرد: این همایش هیچ ربطی با هیچ مساله سیاسی ندارد و یک برنامه دراز مدت برنامهریزی شده است، اگر بخواهیم کاری انتخاباتی انجام دهیم چه نیازی به این کار است؟ وی ادامه داد: اگر بخواهیم در عرصه انتخاباتی و سیاسی حضور داشته باشیم، باید کارهای دیگری بکنیم.
رییسجمهور سابق کشورمان در پاسخ به این سوال که «این همایش بزرگترین همایشی است که در ایران با محوریت و نقشآفرینی شما برگزار میشود» گفت: وقتی در ایران این اتفاق میافتد این طور میشود. من حضور بینالمللی زیادی داشتهام و الان هم دارم و بعد از این همایش (هفته دیگر) سفری به خارج از کشور خواهم داشت، وقتی شخصیتهای سیاسی و بینالمللی در سطح این همایش در ایران حضور پیدا میکنند، در داخل مورد توجه خاصی قرار میگیرد.
وی گفت: درست است که سفرهای خارجی من خیلی در داخل ایران انعکاس ندارد، اما در خارج بیشتر انعکاس دارد و تنها وقتی حادثه مهمی مثل این همایش در ایران اتفاق میافتد انعکاسی ویژه پیدا میکند اما برگزاری این همایش ربطی به چیز دیگری ندارد؛ جز همین برنامه دراز مدت که در زمینه گفتوگوی تمدنها و فرهنگها داریم.خاتمی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که در مقالهای عنوان شده است که بحث مهدویت با اصلاح طلبی منافات دارد، دیدگاه شما در این باره چیست؟ گفت: واقعا جالب است که هر کس در هر موضوعی حرفی میزند و یک روز و روزگاری هم ادعایی داشته است، آن را به تفکر اصلاح طلبی منتسب میکنند!
وی با تاکید بر این که «بزرگترین متفکر اصلاح طلب امام خمینی(ره) است» گفت: همچنین علامه نایینی و آیتا... مطهری و کسان دیگری از این جمله هستند. وی ادامه داد: اصلاح طلبی ما اتفاقا بیان درست مفاهیم دینی است، از جمله مساله انتظار و مهدویت. وی افزود: وقتی بنا شد سوءاستفاده و هیاهو کنند همه چیز این گونه میشود و از آن برداشتهای متفاوت صورت میگیرد.
خاتمی تصریح کرد: این حرفها همیشه زده میشود و خیلی کسانی که امروز درباره امام زمان(عج) حرفهای بی ربط میزنند قبلا هم حرفهای بیربط درباره افراد مختلف از جمله خود من زدهاند. این نسبت دادنها، مونتاژ کردن و وصل کردنها کار درستی نیست.وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که فارغ از اختلاف نظرها در مورد نوع مدیریت مساله هستهای نظر شما درباره ضرورت وفاق و وحدت ملی در این موضوع چیست ؟ گفت: مساله روشن است. یک عزم و سیاست ملی وجود دارد و این حق اساسی است که ما باید انرژی هستهای داشته باشیم. دنیا باید با توجه به نزدیک شدن به پایان دسترسی به انرژی فسیلی به سمت انرژی هستهای برود و حق ماست که امروز هم چنین تکنولوژی صلح آمیز هستهای داشته باشیم که مهمتر از اصل انرژی هستهای است.
رییس بنیاد باران ادامه داد: البته غربیها مدعی اند که نگرانند این انرژی هستهای ایران بهانهای برای دستیابی به سلاح اتمی شود، در حالی که ما هم نگرانیم که سلاح اتمی در جهان گسترش یابد.
وی افزود: اگر از سلاح هستهای نگرانند چرا سراغ کسانی که عضو ان.پی.تی نیستند و سلاح اتمی دارند نمیروند؟ کشورهای غربی همه معترفند که ایران سلاح اتمی ندارد. ما هم که میگوییم نمیخواهیم این سلاح را داشته باشیم، پس معلوم است که دارند فشار سیاسی بر ایران وارد میکنند.
خاتمی همچنین گفت: اما این که ایران بتواند هزینه عملی بدهد که به سمت سلاح اتمی نمیرود علاوه بر این که دکترین امنیتی ما چنین چیزی نیست میتوان در مذاکره به این مساله رسید. باید با مذاکره بدون پیش شرط مسائل را طی کرد و معتقدم مساله از این طریق قابل حل است مگر آنکه یک اراده سیاسی و بهانهای باشد که ایران را از این طریق تحت فشار قرار دهند.
رییسجمهور سابق کشورمان تاکید کرد: ایران میتواند با تدبیر و برنامهریزی این مساله را پیش ببرد. وی گفت: وفاق ملی در این مساله وجود دارد و همه نسبت به این که باید انرژی هستهای داشته باشیم و این حق ماست، اجماع دارند.
خاتمی از پاسخ دادن به سوالات انتخاباتی در حاشیه این همایش خودداری کرد و از خبرنگاران میخواست که درباره این همایش از وی سوال کنند. حضور قابل توجه خبرنگاران داخلی و خارجی در این همایش چشمگیر بود.
ارسال نظر