در شش ماه نخست سال صورت گرفت
جابهجایی ۱۷میلیون تن کالا توسط خطوط ریلی کشور
افسانه احمدی دوقزلو: معاون بهرهبرداری سیر و حرکت راهآهن کشور گفت: به دنبال جابهجایی بیش از ۱۷میلیون تن کالا توسط خطوط ریلی کشور، شاهد رشد ۸درصدی این بخش در ۶ ماه نخست سال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته در کشور بودهایم. به گزارش دنیایاقتصاد، محمدمهدی دهقان، روز گذشته در نشست خبری تشریح عملکرد شش ماهه گذشته این بخش اظهار کرد: طی مدت زمان گذشته، ۱۷میلیون و ۱۰۶هزار تن کالا توسط خطوط ریلی کشور جابهجا شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۸درصد افزایش همراه بوده است؛ اما از برنامه پیشبینی شده سالانه شرکت یکدرصد و برنامه چهارم توسعه ۱۰درصد عقبتر است. وی در زمینه میزان حمل بار با واحد تن کیلومتر نیز در ۶ ماه نخست سال اظهار کرد: ۱۰میلیارد و ۶۰۴میلیون تن کیلومتر بار در کشور جابهجا شده که این میزان نیز با افزایش ۵درصدی نسبت به سال گذشته همچنان ۲۵درصد از پیشبینی ۳۰درصدی برنامه چهارم توسعه عقبتر است.
وی همچنین گفت: در قسمت حمل کانتینری، طی مدت گذشته، ۳۹هزار و ۶۴۵ «TEU» کانتینر حمل شده است که نسبت به سال گذشته ۳۵درصد رشد داشته است.
وی همچنین در زمینه حمل محمولههای سوختی توسط خطوط ریلی گفت: در ۶ ماه نخست سال جاری یکمیلیون و ۲۳۳هزار و ۸۵۳ تن محموله نفتی به نیروگاهها حمل شده و مخازن نیروگاهها از مواد سوختی پر شده است و این اقدام راهآهن بهرغم اتمام قرارداد این شرکت در ابتدای خرداد ماه سال جاری با وزارت نفت انجام شده است.وی در این باره ادامه داد: حداکثر ظرفیت واگنهای باری راهآهن برای حمل مواد سوختی روزانه ۲۲۰واگن به ظرفیت ۵۸ فرامینت تن به دورترین نقاط کشور است.
معاون راهآهن در ادامه حجم ترانزیت شش ماه گذشته را بیش از ۶۰۷هزارو ۸۰۰تن ذکر کرد و افزود: در این زمینه نیز شاهد رشدی ۱۰درصدی هستیم. طی ۶ماه نخست سالجاری در مجموع یک میلیون و ۴۰۰هزار تن کالا در قالب سوآپ، واردات و صادرات انجام دادهایم و امیدواریم تا پایان سال به پنج میلیون تن برسد. وی با اشاره به اینکه از بیستوپنجم شهریورماه جابهجایی گندم از طریق خطوط ریلی آغاز شده، یادآور شد: از بندرعباس و بندر امام خمینی(ره) دو هزارو ۱۵۰دستگاه واگن مخصوص حمل گندم فعالیت میکنند و در این مدت توانستهاند ۱۳۰هزار تن بارگیری انجام دهند. تا پایان سال نیز پیشبینی کردهایم ۵/۱میلیون تن گندم از بنادر جنوبی کشور حمل شود.دهقان در مقایسه وضعیت ریلی کشور در شرایط قبل و بعد از انقلاب گفت: بخش قابل ملاحظهای از ناوگان ریلی کشور پیش از انقلاب وابسته به بیگانه بود، اما درحالحاضر با بهرهبرداری از امکانات موجود توانستهایم در هر سال درصد قابل توجهی افزایش در خطوط ریلی و ناوگان داشته باشیم و تهدیدهای بینالمللی در این زمینه کوچکترین اثری نداشته است.
دهقان در زمینه بودجه سنواتی این شرکت ابراز کرد: بودجه شرکت راهآهن کشور در سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵/۲برابر افزایش داشته و بودجه سنواتی این شرکت از ۱۷۰میلیارد تومان به ۲۱۲میلیارد تومان و همچنین ۳۱۰میلیارد تومان از محل دیگری دریافت شده است و درحالحاضر نیز در حال جذب دو ردیف اعتباری ۲۵۰میلیون دلار و ۱۷۰میلیارد تومان هستیم.
وی در پایان از افتتاح خط سیر قطار در مسیر تهران - یزد خبر داد و گفت: تا ۱۰روز آینده قطار ترنست با سرعت ۱۶۰کیلومتر در ساعت راهاندازی میشود.وی افزود: در سالجاری در مسیرهای شاهرود - تهران، کاشان - تهران، کاشان - مشهد و زنجان - مشهد قطار راهاندازی و به ظرفیت ریلی کشور افزوده شده است.
انتقال خطآهن منطقه ۱۷ به زیرزمین
از سوی دیگر روز گذشته جمع کردن خط آهن پروژه تونل منطقه ۱۷ به منظور انتقال این خط به زیر زمین، با حضور مدیرعامل شرکت راهآهن صورت گرفت. به گزارش خبرنگار ما، طرح انتقال خط آهن منطقه ۱۷ به منظور افزایش آرامش مردم این منطقه ۲ ماه گذشته توسط رییسجمهور افتتاح و عملیات اجرای تونل آن آغاز شد.
حسن زیاری با حضور در این مراسم گفت: عملیات جمع کردن ریل از منطقه ۱۷ از یک هفته گذشته آغاز شده است. قطارهای این مسیر از مسیرهای کنارگذر «ملکی» و «آپرین» با کمی تاخیر وارد تهران میشوند که با ساخت تونل انتقال خط به داخل آن به شرایط عادی بازمیگردیم. وی در زمینه میزان اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرح گفت: ۱۰۰میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این پروژه در نظر گرفته شده که تاکنون ۳۰میلیارد تومان از آن هزینه شده است. وی گفت: طبق برنامه تا ۲۴ ماه عملیات اجرایی این پروژه به پایان رسیده و حتی امیدواریم تا ۱۸ماه و یا کمتر از آن عملیات احداث آن پایان یابد، تا مردم منطقه ۱۷ به آرزوی دیرینه خود و آرامش بیشتری دست یابند.
ارسال نظر