جداسازی سازمان میراث فرهنگی از ریاست جمهوری در کمیسیون اجتماعی رد شد
فرصت دوباره نمایندگان به مشایی
دنیای اقتصاد- طرح انتزاع سازمان میراث فرهنگی از ریاست جمهوری که در بحبوحه اظهارات تاریخی اسفندیار رحیم مشایی در مورد اسرائیل در مجلس مطرح شد، پس از تصویب یک فوریت آن در صحن علنی مجلس و بعد از ارجاع به کمیسیون اجتماعی، نتوانست نظر اعضای این کمیسیون را تامین کند و در نهایت رد شد. هادی مقدسی، عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی در گفتوگو با ایلنا با اشاره به رد طرح مذکور در توضیح این اقدام گفت: به منظور ارائه فرصت دوباره به مسوولان سازمان به ویژه شخص آقای رحیم مشایی این کار را کردیم تا به جبران مافات عملکرد گذشته خود بپردازند. چندی پیش صحبتهای رییس سازمان میراث فرهنگی درباره اظهار دوستی با مردم اسرائیل با واکنش جدی نمایندگانی روبهرو شد که خواستار عزل یا استعفای رحیم مشایی از پست خود بوده و خواستار برخورد جدی احمدینژاد با این مساله بودند. همزمان با خواست نمایندگان که البته با بیاعتنایی رییسجمهور مواجه شد، تعدادی از نمایندگان طرح سوال از رییسجمهور را برای ارائه توضیحات به مجلس در این باره در دستور کار قرار دادند و البته به موازات آن تعدادی از نمایندگان هم طرح جدایی این سازمان را از ریاستجمهوری در اولویت برنامههای خود قرار دادند. با تصویب یک فوریت این طرح در صحن علنی که اگرچه به گفته نمایندگان با دلایل سیاسی و محورمشایی مطرح نشده بود و تنها دلیل آن پاسخگو کردن این سازمان و ریاست آن به مجلس بود، در کنار بیانات مقام معظم رهبری طرح سوال از رییسجمهور منتفی شد. طراحان این طرح بر این عقیده بودند که سازمان مذکور نتوانسته است در حوزه گردشگری به پیشرفت قابل ملاحظهای دست یابد و برای آن که مجلس بتواند بر این روند و جذب درآمدهای حاصل از صنعت توریسم نظارت داشته باشد این سازمان باید مجددا به زیرمجموعه وزارت ارشاد بازگردد تا امکان پاسخگویی رییس آن در مجلس فراهم باشد. هادی مقدسی، اما در ادامه گفتوگوی خود نیز این مساله را مورد اشاره قرار داد و گفت: اگرچه این طرح در واکنش به سخنان اخیر مشایی ارائه نشده بود، اما در اذهان عمومی چنین برداشتی به وجود آمده که با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، کمیسیون رای به رد این طرح داد.
وی با بیان این مطلب که تحلیل عدهای این بود که مباحث مطرح شده در کمیسیون تحت تاثیر صحبتهای غیرکارشناسی و نسنجیده غیرمرتبط به حوزه کاری مشایی است، تصریح کرد: بنابراین چنین نتیجهگیری کردند که مطرح شدن این طرح جنبه سیاسی داشته و به صلاح نیست که چنین سازمان بزرگی را فدای بحثی جانبی کرد.
نماینده بروجرد افزود: این آقایان علاوه بر آنکه از اظهارات نسنجیده مشایی گلایهمند بودند، بلکه اعتقاد داشتند سازمان میراث فرهنگی باید به لحاظ تشکیلاتی در چارچوبی قرار بگیرد که مجلس به راحتی بتواند بر آن نظارت مستقیم داشته باشد.
وی با بیان اینکه تعدادی از اعضای کمیسیون معتقد بودند با توجه به موقعیتی که برای سازمان ایجاد شد، انتظار میرفت در طول چهار- پنج سال گذشته فعالتر میشد، ادامه داد: از این رو این افراد معتقد بودند به دلیل محقق نشدن اهداف و برنامههای سازمان براساس سند چشمانداز، صنایع دستی باید زیرمجموعه وزارت صنایع و میراث فرهنگی و گردشگری زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرند. در نهایت، اما کمیسیون اجتماعی به این نتیجه رسیده است که با دادن فرصت مجدد به مشایی طرح جداسازی مشایی از رییسجمهوری را رد کند، هرچند که مشایی طی روزهای گذشته باز هم با اظهارات خود مبنی بر اینکه ملائکه در آسمان کشور در حال پروازند و حضور کوروش در ایران از سرمایهگذاریهای خداوند بود باز هم مایه شگفتی و تعجب شد.
ارسال نظر