حسین مرعشی:
حرکت دولت نهم در اقتصاد زیگزاگ است
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی گفت: هیچ مجوز قانونی برای پرداخت نقدی یارانهها وجود ندارد، مگر اینکه اراده دولت حاکم شود. حسین مرعشی در گفتوگو با ایلنا با اشاره به طرح دولت برای پرداخت نقدی یارانهها اظهار داشت: با توجه به اینکه در قوانین کشور هیچ مجوزی برای پرداخت یارانه به صورت نقدی وجود ندارد، به نظر نمیرسد مجلس هم با توجه به ابعاد تورمی این طرح چنین اجازهای را به دولت بدهد. وی با تاکید بر این نکته که با گذشت سه سال از عمر دولت نهم، هنوز هیچ تئوری اقتصادی مشخصی را نمیتوان برای این دولت متصور شد، تصریح کرد: تنها نکتهای که میتوان فهمید این است که دولت آقای احمدینژاد اقتصاد را در خدمت سیاست قرار داده که نمونه بارز آن اجرای اصل ۴۴ است.
مرعشی روح حاکم بر سیاستهای کلی اصل ۴۴ را کارآمدی اقتصاد ملی و عبور از اقتصاد دولتی دانست و عنوان داشت: این سیاستها باید موجب بالارفتن بهرهوری و افزایش ثروت جامعه شوند، ضمن اینکه میزان مالیاتها را افزایش میدهد و علاوه برآن دولت با دریافت مالیات کارآیی اجتماعی خود را بالا میبرد.
وی گفت: دولت از بدو شروع اجرای اصل ۴۴ عنوان کرده که من میگویم این سهام به چه کسانی باید داده شود و در نهایت سهام ناشی از اجرای قانون خصوصیسازی به کسانی داده شد که نه دولتی محسوب میشوند و نه بخش خصوصی و نتیجه این شیوه خصوصیسازی منجر به کارآمدی و بهرهوری در اقتصاد نشد.
وی با اشاره به اینکه دولت در مواقع اضطراری تصمیمات اقتصادی خود را اجرایی میکند، خاطر نشان ساخت: حرکت این دولت در اقتصاد زیگزاگی بوده به طوری که اگر واگذاری سهام به گروههای طرفدار دولت لازم باشد، دولت طرفدار سیاستهای تعدیل میشود. اگر رفتن پشت تریبون و حمایت از منافع کارگران را به نفع خود ببیند واگذاری را هو میکند یا فروش سهام یک بانک را متوقف میکند و علیه مافیا شعار میدهد.
مرعشی تصریح کرد: دولتی که به دنبال ریشه دواندن باشد، هرکاری که این هدف را محقق کند، انجام میدهد ولو از یک نظم و قاعده فکری تبعیت نکند.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به اینکه دولت مدعی است که قانون برنامه چهارم را اجرا میکند، خاطرنشان کرد: ادعای اجرای برنامه چهارم از سوی دولت بیشتر به یک جوک شباهت دارد، در حالی که نمونه آشکار عدم اجرای قانون در مورد بانکها اتفاق افتاد.
وی اضافه کرد: حکم صریح برنامه چهارم براین موضوع تاکید داردکه دولت نباید در تخصیص منابع بانکها دخالت کند، اما دولت رسما در سه سال گذشته تمام قدرت وامدهی بانکها را در اختیار گرفت و امروز ریشه بحران نقدینگی و ناکارآمدی بانکها از همین دخالتها ناشی شده است.
وی تصریح کرد: اگر برنامه چهارم اجرا شده بود دیگر نیازی به طرح تحول اقتصادی نبود، چون در برنامه پیشبینی شده بود که حاملهای انرژی از آغاز برنامه آزاد و به قیمت خلیج فارس تبدیل شود.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه اولین موضوعی که پیش از اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها باید بررسی شود، شناور کردن نرخهاست، گفت: اگر قدر مطلق یارانهها در یک مقطعی ثابت میشد، بعد از مدتی حجم یارانهها در مدتی کم شده و با یک اقدام ضربتی میشد آن را حذف کرد.
مرعشی افزود: روندی که دولت آقای خاتمی در پیش گرفته بود که بنزین سالانه رشد ۲۰درصدی را پشت سر بگذارد، اگر توسط مجلس هفتم متوقف نمیشد، امروز قیمت بنزین ۲۰۰ تومان بود و افزایش آن به ۴۰۰ تومان مشکلی ایجاد نمیکرد.مرعشی این روشها را تجربه شده عنوان کرد و اذعان داشت: کسی که به دنبال کشورداری باشد،این راهحلها را به سرعت پیدا میکند، در حالی که دولت آقای احمدینژاد همه چیز را در گرو اهداف سیاسی گروه کوچکی دیده تا موقعیت سیاسی خود را تثبیت کند. دولت نهم همواره به دنبال این بوده که با توزیع منابع ملی به جای توسعه اقتصادی که همه از آن سود میبرند، اهداف سیاسی خود را پیش ببرد.
ارسال نظر