دنیای اقتصاد - پیشنهاد طرح افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های مادر و مهم دولتی در سال ۸۷ تصویب شد.

طبق ماده واحده این پیشنهاد، ظرفیت پذیرش دانشجو که از طریق آزمون سراسری در رشته‌های روزانه در دانشگاه‌های مادر و مهم دولتی پذیرش می‌شوند، در رشته‌های فنی، مهندسی و پزشکی و رشته حقوق به تشخیص وزارت علوم در سایر رشته‌های علوم انسانی که مورد تقاضای بالای داوطلبان است به این صورت زیر افزایش می‌یابد که رشته‌هایی که در سال ۸۷ نسبت به سال ۸۶ کاهش ظرفیت پذیرش داشته‌اند به میزان ظرفیت پذیرش دانشجو در سال ۸۶ افزایش می‌یابند. همچنین ۱۰‌درصد به ظرفیت پذیرش دانشجو در سال ۸۷ اضافه می‌شود.

بنابراین و بر اساس تبصره یک این مصوبه، به دولت اجازه داده می‌شود با جابه‌جایی در اعتبارات جاری و تملک دارایی، اعتبارات مورد نیاز را به دانشگاه‌های ذی‌ربط پرداخت کند. در صورت نبود امکان این جابه‌جایی، دانشگاه‌ها مجازند هزینه‌های مربوطه را از دانشجویانی که از این طریق پذیرش می‌شوند دریافت کنند.

همچنین بر اساس تبصره ۲، افزایش ظرفیت ایجاد شده طبق این قانون بر اساس نمره زیرگروه مربوطه در آزمون سراسری سال ۸۷ صرفا با تاثیر سهمیه مناطق ۱، ۲ و ۳ کشوری و به صورت آزاد و بدون تاثیر هرگونه سهمیه‌بندی‌های دیگر صورت می‌گیرد.

علاوه بر این بر اساس تبصره ۳ نیز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف است گزارش کاملی را از اقدامات و پذیرش‌های صورت گرفته در دانشگاه‌ها به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارائه کند.

همچنین بر اساس مصوبه‌ مجلس، یک تبصره به این ماده واحده اضافه شد که بر اساس آن دانشگاه‌های مادر و مهم دولتی عبارتند از: تهران، صنعتی شریف، تربیت مدرس، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، امیرکبیر، شیراز، مشهد، شهید بهشتی، تبریز، علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی شهید بهشتی، علوم پزشکی ایران، علوم پزشکی شیراز، علوم پزشکی اصفهان، علوم پزشکی تبریز، علوم پزشکی مشهد، علوم پزشکی اهواز و علوم پزشکی کرمان تعیین شدند.

در نهایت اما جزئیات این طرح با ۱۵۳ رای موافق، ۴۷ رای مخالف و ۹ رای ممتنع به تصویب مجلس رسید. این در حالی است که تقریبا جزئیات کل طرح افزایش ظرفیت دانشجو در دانشگاه‌های مادر، ممتاز و درجه یک در سال ۸۷ تغییر یافت و ماده واحده پیشنهادی بالا به تصویب رسید.

لاریجانی در پایان بررسی این جزئیات تاکید کرد که این طرح و ماده واحده آن برای تنها یک سال تصویب شده است.

به موجب پیشنهاد فوق که به تصویب رسید عنوان طرح افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های مادر، ممتاز و درجه یک به طرح افزایش ظرفیت دانشجو در دانشگاه‌های مادر و مهم دولتی تغییر یافت.

اما قبل از آن که مجلس بخواهد وارد بحث جزئیات طرح مذکور شود، پیشنهاد مسکوت ماندن این طرح برای شش ماه مطرح شد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز با پیشنهاد مسکوت ماندن شش ماهه طرح دوفوریتی افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های مادر، ممتاز و درجه یک در سال ۸۷ مخالفت کردند.

در نهایت این پیشنهاد با ۱۵۰ رای مخالف، ۹۰ رای موافق و ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۵۱ نماینده حاضر در جلسه رای نیاورد.

بنابراین گزارش دو فوریت این طرح در جلسه علنی روز یکشنبه هفته گذشته و کلیات آن نیز در جلسه علنی سه‌شنبه گذشته به تصویب مجلس رسیده بود.