دنیای اقتصاد- دولت آمریکا به شورایی موسوم به شورای آمریکایی- ایرانی به ریاست «هوشنگ‌امیر‌احمدی» مجوز داده است تا دفتر خود را در تهران تاسیس کند. این مجوز از سوی «دفتر کنترل دارایی‌های خارجی» آمریکا با هماهنگی دو وزارتخانه «خزانه‌داری» و «امور خارجه» صادر شده است.

موافقت واشنگتن با تاسیس شورای ایران و آمریکا در تهران
دولت آمریکا به شورای غیردولتی ایران و آمریکا مجوز گشایش دفتر در تهران داده است.
این شورا برای بهبود روابط میان ایران و آمریکا فعالیت می‌کند و مقر آن در آمریکا است.
مجوز گشایش دفتر این شورا در تهران، از سوی دفتر «کنترل دارایی‌های خارجی» و با هماهنگی وزارت خارجه و وزارت خزانه‌داری آمریکا صادر شده است. هوشنگ امیراحمدی، موسس و رییس کنونی این شورا در آمریکا، به تازگی چندین نوبت به ایران سفر کرده است.
امیراحمدی گفته بود که سال گذشته در جریان دیدار با محمود احمدی‌نژاد که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به سر می‌برد، اجازه سفر به ایران گرفته است.
وی در گفت‌و‌گو با مطبوعات ایران هدف از سفر به تهران را تلاش برای درک بهتر ایران و آمریکا از سیاست‌های یکدیگر توصیف کرده بود.
شورای ایران و آمریکا در بیانیه‌ای که در وب‌سایت رسمی خود منتشر کرده، گفته است که حضور این سازمان غیردولتی در ایران به برنامه‌های آموزشی و مبادله دانشجویان کمک خواهد کرد.بیانیه شورای ایران و آمریکا می‌گوید که فعالیت این شورا در تهران می‌تواند به درک مشترک ایران و آمریکا از یکدیگر و زمینه‌سازی برای عادی شدن روابط دو کشور کمک کند.
در صورتی که دولت ایران نیز به این سازمان اجازه فعالیت در تهران بدهد، به نظر می‌رسد شورای ایران و آمریکا اولین سازمان غیردولتی در آمریکا است که پس از قطع رسمی روابط سیاسی دو کشور در فروردین 1358، در ایران شعبه دایر می‌کند.
روزنامه واشنگتن‌پست، اوایل تیرماه امسال از قول مقام‌های آمریکایی نوشت که این کشور برای گشایش دفتر حفاظت منافع در ایران آمادگی دارد. این روزنامه هدف از گشایش احتمالی دفتر حفاظت منافع آمریکا در تهران را سهولت در صدور ویزای این کشور برای ایرانیان
عنوان کرد.
پیش از این، محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور از گشایش احتمالی این دفتر استقبال کرده بود،‌ اما وزارت خارجه اعلام کرد که آمریکا به طور رسمی درخواست گشایش این دفتر را ارائه نکرده است.منوچهر متکی وزیر خارجه ایران اظهار کرده بود که درخواست رسمی آمریکا برای گشایش دفتر حفاظت منافع در تهران، قابل‌بررسی است.
در حال حاضر سفارت سوئیس در تهران حافظ منافع آمریکا در ایران است.در عین حال، شان مک‌کورمک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط تصریح کرده است که سیاست آمریکا در قبال ایران با توجه به موافقت با ارائه مجوز به شورای ایران و آمریکا، تغییری نکرده است.وزارت خارجه آمریکا همچنین افزوده است: ما از تلاش‌ها برای تقویت تماس‌های مستقیم بین مردم ایران و مردم آمریکا به منظور توسعه تفاهم دو جانبه تا زمانی که طرف‌های ذی‌ربط قوانین و مقررات آمریکا را به مورد اجرا بگذارند،حمایت می‌کنیم. «برنت لالیز» مدیر اجرایی شورای ایران و آمریکا در این ارتباط نیز گفته است: این شورا تنها سازمان غیردولتی صلح و حل مناقشه در آمریکا است که در ایران فعالیت خواهد کرد.
وی با انتشار بیانیه‌ای در پایگاه اطلاع‌رسانی این شورا در اینترنت اعلام کرد، ما خرسندیم تا به مقامات دولتی و مقامات سازمان غیر دولتی و به ویژه شهروندان عادی برای فعالیت به منظور پیشبرد گفت‌وگوی مستقیم و منطقی بین آمریکا و ایران کمک کنیم.
این در حالی است که پایگاه خبری رجا نیوز، حامی دولت نهم ،موافقت دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا با تاسیس دفتر شورای ایرانی و آمریکایی (AIC) در ایران را حربه تبلیغاتی اردوگاه جمهوریخواهان ارزیابی کرده است. به گزارش این پایگاه خبری، تاسیس دفتر شورای ایرانی و آمریکایی در تهران که ریاست آن با هوشنگ امیراحمدی دلال و مهره سوخته سیاسی آمریکا است، به منظور ایجاد برتری تبلیغاتی حزب جمهوریخواه در رقابت‌های انتخاباتی ایالات متحده انجام شده است.
رجانیوز افزوده است: در حالی که دفتر شان مک کورمک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا توضیح داد که سیاست آمریکا در قبال ایران با توجه به موافقت با ارائه این مجوز به شورای ایران و آمریکا، تغییری نکرده است، اما به نظر می‌رسد با تشدید رقابت‌های انتخاباتی نوامبر ۲۰۰۸ آمریکا، کوشش دولت جمهوری‌خواه بوش برای ایجاد ثبات در حوزه‌های بهم ریخته اقتصاد و سیاست داخلی و خارجی آمریکا و از جمله تاکید بر تثبیت وضعیت متزلزل رژیم صهیونیستی در پروژه صلح خاورمیانه، و نیز تلاش برای ترمیم مناسبات با ایران و استقرار ثبات در عراق و افغانستان، با اقداماتی نظیر قبول افتتاح دفتر شورای آمریکا و ایران درصدد بازتاب تلاش جمهوری‌خواهان حاکم برای ادامه حضور در کرسی ریاست جمهوری آمریکا است که با آنها در پایان حکومت ۸ ‌ساله خود بر آمریکا می‌کوشند تا سکان حاکمیت این کشور را در لانه حزب جمهوری‌خواه حفظ کنند.
این در حالی است که رییس شورای ایران و آمریکا اسفند ماه سال گذشته در گفت‌و‌گویی با هفته‌نامه شهروند امروز اعلام کرد که به دعوت محمود احمدی‌نژاد به ایران آمده است.وی تصریح کرد: بعد از 10 سال که دولت آقای خاتمی به بهانه‌های واهی مرا از حضور در ایران منع می‌کرد، آقای احمدی‌نژاد درخواستم برای حضور در ایران را پذیرفت و من به این سفر آمدم.
امیراحمدی ادعا کرد: از سال ۱۹۹۷ به بعد در رابطه ایران و آمریکا فعال شدم و در سال ۲۰۰۰ خانم آلبرایت [وزیر خارجه وقت آمریکا] را آوردم(!) تا از ملت ایران به خاطر کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ عذرخواهی کند (!!!).
اما عکس من را با خانم آلبرایت در روزنامه‌ای به صورت پیاپی در 9 شماره چاپ کردند و به عنوان مامور ویژه آمریکایی‌ها معرفی‌ام کردند. بنابراین من در این سال‌ها نتوانستم به ایران بیایم تا اینکه در جلسات دیدار و گفت‌وگویی که با آقای دکتر احمدی‌نژاد داشتم و خصوصا در آخرین دیدار ما که در سپتامبر گذشته و در سفر ایشان به نیویورک صورت گرفت، در این باره گفت‌وگوهایی شد. تا اینکه چندی پس از آن سفر، آقای احمدی‌نژاد طی یادداشتی از من خواستند که به کشور بازگردم و هماهنگی‌های لازم را با برخی مقامات نیز انجام دادند.
من هم پیرو آن نامه آقای احمدی‌نژاد و‌ترتیباتی که داده شده بود، راهی ایران شدم و بسیار خوشحالم که اکنون در ایران هستم. از آقای دکتر احمدی‌نژاد هم بسیار تشکر می‌کنم که به من لطف کردند و پا را وسط گذاشتند و بانی این اتفاق شدند. وی درباره روابط ایران و آمریکا نیز گفت: متاسفانه سیاست ایران برای آمریکا و سیاست آمریکا برای ایران، هیچ گاه شفاف نبوده است. وقتی مقام معظم رهبری در یزد سخنرانی می‌کنند و می‌گویند که ما همیشه نمی‌توانیم دشمن باشیم، اما رابطه شرایطی دارد، این سخن را در آمریکا آنگونه که باید تفسیر نمی‌کنند. کار من بیان واقعیت این دیدگاه‌ها و جلوگیری از تفسیرهای مغرضانه است.
متاسفانه بخش زیادی از مسائل میان ایران و آمریکا، مبتنی بر واقعیت نیست و افسانه است. مساله ‌تروریسم واقعا یک افسانه است. برای اینکه ایران در جریان‌های‌تروریستی نقشی نداشته است. نه حزب‌ا... و نه حماس هیچ کدام‌تروریست نیستند و دو نیرویی هستند که از ملت و کشور خود دفاع می‌کنند، بنابراین کمک به آنها هم کمک به‌تروریسم نیست.
آقای احمدی‌نژاد از زمانی که رییس‌جمهور شد و تاکنون، بیش از هر رییس‌جمهوری در گذشته سعی کرده است قفل این رابطه را باز کند. مشکل آقای احمدی‌نژاد با اسرائیل است و نه با آمریکا.
آقای احمدی‌نژاد حتی پیشنهادهای بسیار خوبی هم به آمریکایی‌ها داده است. پیشنهاد مذاکره مستقیم با بوش را داده است. پیشنهاد داد که پرواز هواپیماهای ایران به صورت مستقیم و از تهران به نیویورک باز شود. برای اولین بار در زمان آقای احمدی‌نژاد بود که مذاکره ایران و آمریکا درباره عراق انجام شد.
آقای احمدی‌نژاد لزوما بازتر نیست بلکه شجاعانه‌تر است. یک وقت هست که شما می‌گویید آمریکا کشوری امپریالیستی و زورگو است ولی ‌ترسی هم از مذاکره با آن نداریم، آقای احمدی‌نژاد چنین دیدگاهی دارد و نمی‌گویم که نگاه بازتری نسبت به آقای خاتمی در برخورد با آمریکا دارد. آقای خاتمی می‌گفت که شما اگرچه آدم‌های خوبی هستید، ولی ما نمی‌توانیم با شما حرف بزنیم. آقای احمدی‌نژاد می‌گوید که شما آدم‌های بدی هستید، ولی ما با شما حرف می‌زنیم. آقای خاتمی حتی در سازمان ملل در عکسی که کلینتون هم در آن بود، حاضر نشد بایستد.