رییس مرکز تحقیقات استراتژیک گفت: «مشفقانه به دولت پیشنهاد می‌شود به جای در پیش گرفتن سیاست‌های پولی و مالی انبساطی و افزایش حجم بیش از پیش نقدینگی و تورم، با بهبود فضای کسب‌وکار،‌ نقدینگی موجود را به سمت تولید هدایت نماید که امروزه، معیار توانایی دولت در تکرار شعار «توانایی» نیست. بلکه در هنر بهبود فضای کسب و کار و افزایش رشد سرمایه‌گذاری است.» به گزارش پایگاه خبری آفتاب، حسن روحانی، که چهارشنبه‌شب در مراسم افطار با حضور جمعی از دبیران کل و نمایندگان احزاب کشور سخن می‌گفت، با اشاره به برخی شعارهای مطرح شده توسط دولت نهم که مرتب هم تکرار می‌شود، گفت: «باید ببینیم که این شعارها، چقدر به مقام عمل نزدیک شده‌اند. مثلا در حوزه مسائل داخلی دولت شعار «عدالت» را مطرح کرده ‌و گفته‌است که می‌خواهد نابرابری توزیعی را در عرصه اقتصاد از بین ببرد، رفاه ایجاد کند، نفت را به سفره‌های مردم بیاورد، مشکلات معیشتی را کم کند،‌ تورم را یک رقمی کند، بیکاری را یک رقمی کند و از این دست شعارها داده است».

وی با بیان این که «این شعارها برای مردم امیدبخش بود؛ چراکه در جامعه ما یک اکثریت بزرگی از مردم، از فقر و همه مردم از نابرابری و از فساد رنج می‌برند»، افزود: اما در همین اواخر آمار بانک مرکزی نشان داد که جمعیت زیر خط فقر ما حدود ۱۴ میلیون نفر است، یعنی آمار جمعیت زیر خط فقر ما پایین نیامده، بلکه بیشتر هم شده است.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک ادامه داد: «آنچه آمارهای رسمی نشان می‌دهند در سه سال گذشته یعنی ۸۴ و ۸۵ و ۸۶ قیمت کالاهای وارداتی به ترتیب ۶/۶‌درصد، ۱/۱۰‌درصد، و ۳/۱۳‌درصد هر سال نسبت به سال قبل افزایش داشته که با توجه به سهم ۵/۲۲درصدی کالاهای وارداتی در GDP سهم تورم وارداتی به طور نمونه برای سال ۱۳۸۵ در کل تورم ایران چیزی در حد ۶/۱۸‌درصد بوده و برای سال ۱۳۸۶ این سهم اگر هم در حد ۲۰‌درصد فرض شود نتیجه‌گیری می‌شود که ۸۰‌درصد از این تورم ناشی از سیاست‌ها و رفتارهای اقتصادی در داخل بوده است. پس باید ریشه‌یابی کنیم که چرا در کنار تورم جهانی، تورم داخلی هم رشد یافته است»؟

روحانی یادآور شد: «متاسفانه ایران از نظر نرخ تورم در بین ۲۳ کشور منطقه در رتبه ۲۳ قرار دارد. کشورهای دیگر با آگاهی از این امر روشن که برای افزایش رشد اقتصادی، باید رشد سرمایه‌گذاری را ایجاد کرد، نه ‌آن‌که برای ایجاد رشد سرمایه‌گذاری، حجم پول را افزایش داد بلکه از طریق هدایت حجم پول موجود به سمت سرمایه‌گذاری اقدام نمود و برای این کار باید فضای کسب‌وکار را بهبود بخشید، توانسته‌اند موفقیت‌هایی را به‌دست آورند».

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: «در چند سال گذشته متاسفانه به جای بهبود فضای کسب و کار در ایران، شاهد بودیم که با اتخاذ سیاستهای نسنجیده،‌ فضای کسب و کار کشور نه تنها بهبود نیافت، بلکه نامناسب‌تر شد. به همین دلیل‌ سرمایه‌گذاری لازم در کشور انجام نشده،‌ به طوری که بر پایه آمارهای رسمی به جای رشد ۲/۱۲ سرمایه‌گذاری سالانه که در برنامه چهارم پیش‌بینی شده بود رشد سرمایه‌گذاری در سال ۱۳۸۶ فقط ۶‌درصد بود! یعنی حتی کم‌تر از رشد اقتصادی»!

روحانی با طرح این سوال که علت این بی‌عدالتی، تورم، افزایش فاصله طبقاتی و تضعیف قدرت خرید،‌ چه بوده است، گفت: «می‌گویند دلیل افزایش رشد تورم در کشور افزایش تورم جهانی بوده (یعنی برای این مشکل هم باید ریشه آن را در خارج از کشور جست‌وجو کنیم) قبول می‌کنیم که تورم جهانی سهمی در تورم ایران داشته است اما چقدر؟ اساسا تورم در کشورهای دیگر در یکسال گذشته چقدر رشد داشته»؟

روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «آمارهای رسمی نشان می‌دهد که متاسفانه طی سال‌های ۸۴، ۸۵ و ۸۶ به ترتیب ۸/۱۱میلیارد دلار، ۸/۱۷میلیارد دلار و ۸/۱۶میلیارد دلار جمعا ۴/۴۶میلیارد دلار از طریق متمم‌های بودجه از حساب ذخیره ارزی برداشت شده است».