پاسخ لاریجانی به انتقاد از دیپلماسی هسته ای وی
دنیای اقتصاد- رییس مجلس با اشاره به گزارش البرادعی در پرونده هستهای ایران گفت: انتظار داشتیم که البرادعی با توجه به همکاریهای ایران و اجرای طرح مدالیته، گام اساسیتری بردارد زیرا تمام موارد، پاسخ داده شده بود و تنها یک موضوع ادعایی مانده بود و گفتوگوها برای آن بود که این موضوع هم حل شود. به گزارش ایسنا علی لاریجانی که در جمع خبر نگاران در آستانه روز قدس سخن می گفت، درباره انتقاد برخی از دیپلماسی وی در دوران تصدی دبیری شورای عالی امنیت ملی و مورد پذیرش قرار گرفتن موضوعهای ادعایی در دستور کار گفت: موضوع ادعایی در مدالیته جزو موضوعات قرار نداشت؛ تنها شش موضوع بود که طبق زمانبندی پیش میرفت. موضوع ادعایی مسالهای بود که از سوی یک طرف مطرح شده بود و طرف دیگر باید جواب میداد و ربطی به آژانس نداشت و این موضوع را میشد همانند شش موضوع قبلی حل کرد. باید دید که دیپلماسی فعلی چگونه مساله را پیش برده است و بررسی کرد که آیا میشد به شکل دیگری با آژانس مساله را پیش برد؟ لاریجانی گفت: به نظرم، هم البرادعی باید دقت میکرد و هم در داخل باید دیپلماسی فعالتر و آگاهانهتر رفتار میکرد. اینکه بر سر یک سفره بنشینیم و طرف مقابل را دائما مورد خطاب قرار دهیم، دیپلماسی مناسبی نیست. باید در دیپلماسی حرکتها طوری باشد که طرف مقابل مجبور شود جای خود را عوض کند و باید در این راه از ابزارهای لازم و مناسب استفاده کرد. کارهایی مانند سخنرانی و گفتوگوهای تلفنی به تنهایی موضوع را حل نمیکند.
لاریجانی افزود: بیش از اینکه بحثها در عرصههای عمومی و رسانهای مطرح شود باید بیشتر به صورت فنی و حرفهای با مساله برخورد کرد. همانطور که شش موضوع قبلی حل شد، این موضوع نیز قابل حل است. وی در پایان تاکید کرد: زمانی شش موضوع در قالب بیش از ۶۰ بند به ما ارائه شد که یکیک موضوعات پاسخ داده و حذف شد. این ادعا نیز که آژانس بر آن استناد نکرده است، قابل حل است و تنها احتیاج به زیر مدلهایی دارد و باید از نظر فنی طرحهای ارائه شده، پشتوانه خوبی داشته باشد و تنها نمیتوان با حرف زدن و حمایتها موضوع را حل کرد.
انتقادهای اقتصادی لاریجانی
علی لاریجانی که در حوزه انتخابیهاش یعنی استان قم به سر میبرد، همچنین در مراسم افتتاح مجتمع اداری اصناف قم با بیان اینکه تغییر حکومتها نباید الزاما منجر به تغییر همه افراد شود، گفت: امروز ساز و کارهایی در دنیا طراحی شده است تا تغییرات حکومت منجر به تغییرات افراد به طور وسیع نشود.
وی افزود: بنا نیست که به دنبال تغییر دولتها، مشی یا شعار اصلی کشور دستخوش تغییر شود.
رییس مجلس با اشاره به تغییر و تحولات بعد از انقلاب اسلامی گفت: روند نامناسب بعد از انقلاب منجر به تلاطمهای اقتصادی شد که تاثیر آن گاهی تا الان ادامه دارد.
وی عدم استفاده از سیاست ثابت و برنامه مدون مشخص و نیز عدم استفاده از مدیران خبیر را سبب اثرگذاری تلاطمها بر اقتصاد کشور دانست. لاریجانی در ادامه به اصل ۴۴ قانون اساسی اشاره کرد و گفت: هدف از ابلاغ این اصل، واگذاری کارخانههای بر زمین مانده به مردم نبود، بلکه نشان دادن صراط جدیدی در اداره کشور بود. این اصل به دنبال نفی رقابت اقتصادی نیست، بلکه به دنبال جلوگیری از دخالتهای بلاوجه در اقتصاد است.
عدالت با حکومت سوسیالیستی محقق نمیشود
وی با بیان اینکه عدالت در ذات و نهانش رقابت را دارد، گفت: اگر میخواهیم حکومت بر بنیانهای تفکر اسلامی استوار باشد، باید رقابت در همه عرصهها و حوزهها ایجاد شود و دولتها باید زمینهساز آن باشند.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدالت با رقابت محقق میشود، آن را از ابتکارات حکومت اسلامی دانست و گفت: در تفکر اسلامی، اختیار جزو ذات و جوهره عدالت است و عدالت با حکومت سوسیالیستی محقق نمیشود. لاریجانی اضافه کرد: رهبران ما که ریشه در سنن دینی داشتند و روحانیت اصیلی که مبانی فکری را در ذهن خود داشت، درصدد جلوگیری از حذف دامنه این اختیارات بود. وی با اشاره به کارشکنیهای اوایل انقلاب که از سوی برخی روشنفکران کمسواد صورت میگرفت، گفت: متاسفانه به دلیل وجود برخی عناصر کمسواد یا بیسواد، جریانسازیهایی در کشور صورت میگرفت که نمیگذاشت آن فکر اصیل اسلامی در شئونات مختلف جامعه تسری یابد.
حکومت از اول درست عمل نکرد
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه مقام معظم رهبری و امام راحل به بازار و بازاریان در چرخه تولید و توسعه کشور گفت: رابطه بازاریان همواره با دین، رابطهای قوی بود و آنان اندوخته ثروت خود را بر بستر فرهنگی استوار کرده و فعالیت اقتصادی را با دید فرهنگی انجام میدادند. وی با بیان اینکه بازاریان مانند نوکیسههایی نبودند که یک شبه پولدار شوند، گفت: اگر حکومت از اول درست عمل میکرد و سیستم رانتی درست نمیکرد، اینها یک شبه به وجود نمیآمدند. لاریجانی تاکید کرد: بخشهای اجرایی باید بدانند اراده نظام این است که سیستم اقتصاد در دست مردم باشد. رییس مجلس با علمی خواندن ابلاغیه اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: اجرای این اصل، پایه اولیهای برای رسیدن به چشمانداز است.
نفوذ برخی مباحث سیاسی به جریان بازار
وی با هشدار نسبت به نفوذ برخی مباحث سیاسی به جریان اصیل بازار گفت: تلاش کنید بخشهای قبیلهای در زمینههای سیاسی آسیبی به این جریان اصیل نزند، هرچند ما قائل به نفی این تعاملات و تکثر نیستیم، بلکه آن را مفید میدانیم. رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در مجلس اصل بر احترام تکثر بین احزاب است. وی تصریح کرد: مدیران قم نیز باید مدل مطلوبی برای همزیستی مسالمتآمیز گرایشات سیاسی خلق کنند و لزومی ندارد همدیگر را نفی کنند.
لاریجانی تاکید کرد: نباید گذاشت فضای سیاسی، اصول ابلاغی را مخدوش کند.
نماینده مردم قم در ادامه به برخی پروژههای مصوب شده در قم در زمان دولت نهم اشاره کرد و با بیان اینکه امروز قم نیاز به خدمت دارد، گفت: بحثهای سیاسی را برای مدتی باید در قم کنار گذاشته و کمر همت به عمران قم ببندیم و در سپردن کارها به مردم نیز تنگنظری نکنیم.
ارسال نظر