پرفروشهای بازار کتاب در هفته گذشته
یک فنجان کتاب داغ
خیلی وقت بود احساس بیفایدگی و بیمصرف بودن میکردم و علاوه به این؛ یک بار که دختر هفتسالهام برداشت و ازم پرسید: «بابایی تو چهکارهای؟!» هیچ پاسخ قانعکنندهای نداشتم که بهش بدهم.
خیلی وقت بود احساس بیفایدگی و بیمصرف بودن میکردم و علاوه به این؛ یک بار که دختر هفتسالهام برداشت و ازم پرسید: «بابایی تو چهکارهای؟!» هیچ پاسخ قانعکنندهای نداشتم که بهش بدهم.
یعنی راستش را بخواهید به خودم گفتم: تا وقتی هنوز زندهام، چند بار دیگر ممکن است پیش بیاید که این را ازم بپرسد و من چند بار دیگر میتوانم ابرویم را بیاندازم بالا و بهش بگویم: «خودم هم نمیدونم بابایی.»
ولی فرهاد جعفری این روزها کاری کرده است که برای پرسش فرزندش پاسخی درست و حسابی باشد. جواب پرسش بالا را با نوشتن «کافه پیانو» که اکنون چندین ماه است لقب پرفروشترین کتاب در زمینه ادبیات داستان ایرانی را به خود اختصاص داده است. «کافه پیانو» هنگامی که وارد بازار شد مشتریان زیادی را به سوی خود جلب کرد. حالا کافه پیانو به چاپ هشتم رسیده است و این یعنی پرفروش بودن. اگر تیراژهای هفت چاپ گذشته را هم آنطور که در چاپ هشتم درج شده ۲۵۰۰نسخه در نظر بگیریم تا الان حدود ۲۰هزار نسخه از این کتاب به فروش رفته است. این علامت بسیار خوب و روشنی است که با جرات بگوییم که «کافه پیانو» به مزاج اهل داستان خوش نشسته است. کافه پیانو را نشر چشمه با قیمت ۴هزار تومان منتشر کرده است.
یکی دیگر از کتابهای پرفروش داستان ایرانی هم «بیوتن» رضا امیرخانی است. «بیوتن» را نشر علم منتشر کرده است و از هنگام چاپ بهرغم قیمت 6500تومانی جزو انتخابهای اول خوانندگان حرفهای داستان ایرانی بوده است. دوستان ادبیات داستانی ایرانی همچنین «مرگ بازی» نوشته پدرام رضایی را یکی دیگر از آثار پرفروش در بازار معرفی میکنند. این کتاب را نیز نشر چشمه منتشر کرده است. فضای «مرگبازی» که مجموعهای از داستانهای کوتاه است حول و حوش مرگ و مردن میچرخد؛ اما به گونهای مرگ به بازی گرفته شده است.
از دیگر کتابهای پرفروش در طبیعت داستان ایرانی میتوان به «هاکردن» (پیمان هوشمندزاده)، «بازی عروس و داماد» (بلقیس سلیمانی) «مردی که گورش گم شد» (حافظ خیاوی) و «کافه پری دریایی» (میترا الیاتی) اشاره کرد.
علاقهمندان به داستانهای خارجی نیز همچنان «معرکه» نوشته لوئی فردینان سلین را به عنوان پرمخاطبترین معرفی میکنند. این کتاب نسبت به کتب قبلی سلین که در ایران چاپ شدهاند حجم کمتری دارد و به راحتی قابل حمل و مطالعه است؛ اما فضا همچنان فضای همیشگی آثار سلین است که به سادگی و راحتی تیرگی و وحشت و پوچی حاصل از جنگ را به مخاطب منتقل میکند.
«معرکه» را سمیه نوروزی ترجمه کرده و نشر چشمه آن را به چاپ رسانده است. از دیگر پرفروشهای این بازار باید به «در رویای بابل» نوشته ریچارد براتیگان اشاره کرد که به چاپ دوم رسیده است. «در رویای بابل» با قیمت ۳۴۰۰تومان و با ترجمه پیام یزدانجو روانه بازار شده است.
«دم را دریاب» سال بلو نیز از دیگر پرفروشهای بازار در زمینه داستان خارجی است. علاقهمندان به شعر فارسی هم «ملاح خیابانها» و شمس لنگرودی و «چای در غروب جمعه روی میز سرد میشود» احمدرضا احمدی را به عنوان پرفروشترین معرفی کردند. اما دوستداران شعر خارجی هم همچنان «هوا را از من بگیر خندهات را نه» پابلو نرودا را به عنوان پرفروشترین در کنار مجموعهای از اشعار چارلز بوکوفسکی به نام «سوختن در آب، غرق شدن در آتش» را به عنوان پرفروشترین معرفی میکنند.
از دیگر پرفروشها در بازار کتاب میتوان به «غریبه در بخار نمک» احمد آرام، «عشق روی چاکرای دوم» ناتاشا امیری، «رازی در کوچهها» فریبا وفی اشاره کرد. همچنین «سرخ و سیاه» نوشته استاندال و ترجمه مهدی سحابی را میتوان یکی از کارهای خوب با استقبال در بازار دانست.
ارسال نظر