خواهان روابط دوستانه با مردم آمریکا هستیم

دنیای اقتصاد - رییس‌جمهوری کشورمان که به منظور شرکت در شصت‌و‌سومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به سر می‌برد، در گفت‌و‌گو با شبکه خبری سی‌ان‌ان و نیز مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران ضمن تاکید مجدد بر استقبال از توسعه روابط میان ایران و آمریکا بر علاقه‌مندی و ایجاد روابط دوستانه با همه کشورها از جمله مردم آمریکا براساس احترام متقابل صحه گذاشت و در عین حال تصریح کرد که در برابر زورگویی‌های دولت آمریکا مجبوریم که از خودمان دفاع کنیم. وی همچنین درباره حمله آمریکا و اسرائیل به ایران اظهار کرد که آمریکا نمی‌تواند کاری انجام دهد، چون حمله بدترین کاری است که ممکن است صورت پذیرد. اسرائیل هم که در معادلات منطقه محسوب نمی‌شود.

احمدی‌نژاد در این گفت‌و‌گوها به سوالاتی از قبیل حذف اسرائیل از نقشه جهان، پرونده هسته‌ای و نیز وضعیت حقوق بشر در ایران پاسخ داد.

برخی سوالات تکراری است

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور کشورمان در پاسخ به سوال لری کینگ مجری برجسته شبکه سی‌ان‌ان مبنی‌بر اینکه منظور شما از اینکه گفته‌اید رژیم صهیونیستی باید از نقشه جهان حذف شود، گفت: امسال چهارمین سال حضور من در نیویورک است، اما سوالات عوض نشده در حالی که دنیا و خود آمریکا عوض شده و تحولات فراوانی در اقصی نقاط دنیا به وقوع پیوسته است.

آنها تمایل ندارند

احمدی‌نژاد در پاسخ به اینکه علاقه‌مند هستید با اوباما یا مک کین دیدار کنید، گفت: قبلا آمادگی خود را برای گفت‌وگو با نامزدهای ریاست‌جمهوری آمریکا در حضور رسانه‌ها و در پیرامون موضوعات مختلف جهانی اعلام کرده‌ام و اینکه چرا آنها تمایل ندارند این گفت‌وگو صورت بگیرد را باید از خودشان بپرسید. ما اهل گفت‌وگو هستیم.

منتظر، می‌مانیم ببینم چه می‌شود

رییس‌جمهور در پاسخ به اینکه چه اقداماتی را برای بهبود روابط ایران و آمریکا ضروری می‌دانید، تصریح کرد: کاری را که ما باید انجام می‌دادیم تاکنون انجام شده است و امروز دیگر نوبت مسوولان آمریکایی است که در این زمینه اقدام کنند و من منتظر می‌مانم تا ببینیم چه اتفاقی می‌افتد،البته اهل گفت‌وگو هستیم و معتقدیم با گفت‌وگو می‌توان مسائل را بهتر حل کرد. وی درباره اینکه دنیا از فعالیت‌های هسته‌ای ایران می‌ترسد، تصریح کرد: این دنیایی که شما از آن حرف می‌زنید کجا است.آیا دولت آمریکا و چند متحد اروپایی آن، آن را تمام دنیا می‌دانید؟ و ناراحتی غرب از ملت ایران موضوع تازه و جدیدی نیست. امروز گروه‌های تروریستی که رییس‌جمهور، نخست‌وزیر و نمایندگان مردم کشورمان را ترور کرده‌اند آزادانه در آمریکا زندگی می‌کنند و تحت حمایت آنها قرار دارند. رییس‌جمهور با اشاره به گزار‌ش‌های آژانس در مورد صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران افزود: آژانس بیش از ۱۲ بار در گزارش‌هایش اعلام کرده که فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح‌آمیز و قانونی است و انحرافی در آنها مشاهده نشده است. رییس‌جمهور همچنین گفت: تا کنون در طول تاریخ آژانس بیشترین بازرسی‌ها از فعالیت‌های ما صورت گرفته و ما بیشترین اسناد را به آژانس داده‌ایم و هیچ کشوری به اندازه ما با آژانس همکاری ندارد.

نگران حمله آمریکا نیستیم

رییس‌جمهور در پاسخ به پرسش دیگری مبنی‌بر این که آیا فکر می‌کنید آمریکا به ایران حمله کند؟ گفت: نظر شما چیست؟ لری کینگ به احمدی‌نژاد گفت من از شما سوال می‌کنم که احمدی‌نژاد گفت: ما در این ارتباط نگران نیستیم و نمی‌تواند کاری را انجام دهد؛ چون حمله بدترین کاری است که ممکن است آمریکا انجام دهد. وی افزود: فکر می‌کنیم در آمریکا آن قدر افراد عاقل و هوشمند هستند که اجازه ندهند چنین اتفافی بیفتد. رییس‌جمهور همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا فکر می‌کنید رژیم صهیونیستی به شما حمله کند؟ گفت: در مورد آنها نیز همین طور است؛ آنها کوچکتر از آن هستند که بخواهند این اقدام را انجام بدهند. آنها حتی در معادلات منطقه نیز محسوب نمی‌شوند.

دوست داشتم به لس‌آنجلس بروم

احمدی‌نژاد در پاسخ به این پرسش که دوست دارید کجای آمریکا را ببینید، گفت: دوست داشتم ایالات متحده را ببینیم و با مردم گفت‌وگو کنم. تصمیم داشتیم به لس‌آنجلس و کالیفرنیا برویم ولی این اتفاق نیفتاد. وی گفت: ما علاقه‌مندیم با مردم آمریکا گفت‌وگو کنیم و این بهترین راه حل است. ما فکر می‌کنیم مردم آمریکا و اصحاب رسانه باید بیایند به ایران و ایران را از نزدیک ببینند. رییس‌جمهور همچنین در پایان این مصاحبه در پاسخ به این سوال که دارای چند فرزند است، گفت: سه فرزند دارم. دو پسر و یک دختر که دو تای آنها ازدواج کردند و یک نفر از آنها دانشجوست.

لری کینگ به احمدی‌نژاد گفت جوان مانده‌اید و به شما نمی‌خورد فرزندانتان ازدواج کرده باشند که احمدی‌نژاد گفت: ما در ایران زود ازدواج می‌کنیم و من شنیده‌ام که در آمریکا نیز مانند ایران به ارزش‌های خانوادگی توجه می‌شود.

در ایران قدرت در دست مردم است

رییس قوه مجریه در پاسخ به سوال خبرنگار صدای آمریکا که از وی پرسید امروز قدرت در ایران دست کیست؟ گفت: امروز در ایران قدرت در دست مردم است و حاکم اصلی در ایران مردم هستند و در واقع تمام مسوولان را مردم انتخاب می‌کنند. مردم ایران به صورت مستمر بر عملکرد مسوولان نظارت دارند. وی افزود: رهبری، رییس‌جمهور، نمایندگان مجلس، شوراها و مجلس خبرگان به صورت مستقیم و غیرمستقیم توسط مردم انتخاب می‌شوند و قدرت متعلق به مردم است. در ایران مردم‌سالاری حقیقی حاکم است و همه در برابر مردم مسوول هستند و همه‌ مسوولان از جمله خود من با متن مردم در ارتباط هستیم.

انتقاد از مسوولین به صورت مطلق آزاد است

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که شما صحبت از آزادی کردید ولی گزارش‌ها حاکی از آن است که برخی از روزنامه‌نگاران ایرانی تحت فشار هستند و اگر روزنامه‌نگاری در ایران از مسوولان انتقاد کند مورد مجازات قرار می‌گیرد، گفت: چیزی که در ایران مجازات ندارد حرف زدن علیه مسوولان است. البته اگر کسی حقوق دیگری را زیر پا بگذارد با آن برخورد قانونی می‌شود، ولی انتقاد از مسوولین به صورت مطلق آزاد است. وی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از روزنامه‌های منتقد در ایران وجود دارند که بعضا تندترین انتقادات را به شخص رییس‌جمهور می‌کنند، گفت: من خبر ندارم که کسی تاکنون به خاطر انتقاد از رییس‌جمهور و مسوول اجرایی کشور مورد تعقیب قرار گرفته باشد. در ایران آزادی خیلی بیشتر از آن چیزی است که شما فکر می‌کنید، این در حالی است که در قانون جزایی آمریکا توهین به یونیفرم نظامی هم مجازات دارد. رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی در مورد توسعه‌ روابط مردم ایران با آمریکا، گفت ما از هر نوع توسعه روابط بین مردم استقبال می‌کنیم. ما سه سال قبل پیشنهاد دادیم که خط مستقیم پروازی بین ایران و آمریکا برقرار شود منتهی از آن استقبال نشد و امروز اگر دولت آمریکا تصمیم بگیرد که در رفتار خود تغییری ایجاد کند ما از تغییرات سازنده و مثبت در رفتار آمریکا استقبال می‌کنیم.

دیدار با روسای جمهور چند کشور

احمدی‌نژاد همچنین در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با روسای جدید عراق، پاکستان، بوسنی و هرزگوین و کنیا دیدار و گفت‌وگو کرد.

پایان امپراتوری آمریکا در جهان

در همین حال محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با انتقاد از سیاست‌های سلطه‌گرایانه قدرت‌های زورگو و با تاکید بر رعایت حقوق ملت‌ها گفت: امپراتوری آمریکا به پایان راه خود رسیده است. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، احمدی‌نژاد که به منظور شرکت در شصت‌وسومین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به سر می‌برد، در این سخنرانی با اشاره به مفهوم عدالت تصریح کرد: نگاهی به وضعیت امروز جهان از جمله سقوط دیکتاتور عراق و اشغال آن کشور به مدت ۶ سال، کشتار مردم فلسطین توسط عده‌ای صهیونیست جنایتکار، درگیری‌های داخلی و تروریسم در افغانستان، بازسازی استعمار در آفریقا و تهدید دولت‌های سلطه‌گر در آمریکای لاتین و نیز استفاده از اهرم‌های سیاسی و اقتصادی توسط چند قدرت زورگو بر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در برابر فعالیت‌های صلح‌آمیز ملت ایران نشان می‌دهد که همه اینها به خاطر نوع نگاه برخی قدرتمندان با اخلاق به جهان، انسان، آزادی، عبودیت و عدالت است.

وی افزود: من به صراحت اعلام می‌کنم که ملت ایران و بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها با این نگاه و عملکرد سلطه‌گران جهانی مخالفند. برپایی عدالت نیازمند انسانهایی است که در درون خود به عدالت و اعتدال رسیده باشند و خوی برتری‌جویی را مهار کرده و خصلت و فداکاری و خدمتگذاری به نوع بشر را در خود متجلی کرده باشند که تحقق کامل و تمام عیار آن جز در سایه حاکمیت انسان صالح، کامل، عبد خدا و موعود پیامبران الهی میسر نیست. رییس‌جمهوری اسلامی ایران در ادامه خاطرنشان کرد: البته به لطف خداوند متعال در متن جان و دل جامعه‌ بشری یک جریان امیدبخش در حال رشد و شکوفایی است و یک مقاومت عمومی در برابر زیاده‌خواهی‌ها، تجاوزطلبی‌ها و خودخواهی زورگویان در حال شکل‌گیری است. امروز رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی در سراشیبی قطعی سقوط قرار دارد و راهی برای نجات او در منجلاب ساختگی خود و حامیانش وجود ندارد. جمهوری اسلامی ایران ضمن احترام کامل به مقاومت مظلومانه ملت فلسطین در حمایت همه‌جانبه از آن راه حل انسانی خود که مبتنی بر همه‌پرسی آزاد از مردم فلسطین برای تعیین و برپایی نوع حکومت در همه فلسطین است را به دبیرکل محترم سازمان ملل متحد تقدیم می‌کند. احمدی‌نژاد تاکید کرد: امپراتوری آمریکا در جهان به پایان راه خود رسیده است و حاکمان بعدی باید دایره دخالت‌ها را به مرزهای خود محدود کنند؛ امروز اندیشه سلطه‌گری به سرعت به یک ضدارزش تبدیل می‌شود.

وی در پایان سخنرانی خود با اشاره به فرصت‌های پیش رو جامعه بشری تصریح کرد: به لطف الهی پایه‌های وضع ظالمانه موجود در حال فروریزی است، تحولات به نفع انسان و حقوق حقیقی واقعی او در راه است، آینده‌ طلایی و درخشان در انتظار جامعه بشری است، جامعه جهانی سرشار از عدالت، دوستی، برادری و رفاه با وصفی که گفتم در دسترس ما قرار گرفته است. بیایید دست در دست هم اندیشه مقاومت در برابر بدی‌ها و اقلیت بدخواهان و حمایت از خوبی‌ها و اکثریت خوبان و مظهر کامل خوبی موعود امم امام عصر(عج) که با همراهی حضرت عیسی مسیح(ع) خواهد آمد را گسترش دهیم و متناسب با آن سازوکارهای عادلانه و انسانی برای تنظیم روابط سازنده بین ملت‌ها و دولت‌ها را طراحی و عملیاتی کنیم.