علی لاریجانی:
کارهایی که جنبه شکلات برای اقتصاد دارد دوای درد نیست
رییس مجلس هشتم در جمع دانشجویان دانشگاه دفاع ملی، با اشاره به سند چشمانداز بیستساله کشور و تاکید مقام معظم رهبری بر تحقق هرچه بهتر سیاستهای اصل ۴۴ گفت:
بعضی دولتمردان از مجلس به دلیل اصرار به بحث تورم گلایه دارند
رییس مجلس هشتم در جمع دانشجویان دانشگاه دفاع ملی، با اشاره به سند چشمانداز بیستساله کشور و تاکید مقام معظم رهبری بر تحقق هرچه بهتر سیاستهای اصل ۴۴ گفت: مطالبی که در چشمانداز مقاممعظم رهبری فرمودند نیاز به یک نظام معقول و برنامه درست برای پیگیری دارد، زیرا اگر شرایط داخلی استقرار نداشته باشد و تولید شکل نگیرد شکوفایی اقتصادی ایجاد نمیشود و کارهایی که جنبه شکلات برای اقتصاد کشور دارد دوای درد نیست.
علی لاریجانی خاطرنشان کرد: مطالبی که مقام معظم رهبری فرمودند یک صراط جدید بود، نه اینکه چهار تا کارخانه را به دست مردم بدهیم، بنا نیست برای تحقق خصوصیسازی کارخانههای شبهدولتی ایجاد شود این راه درستی برای تحقق اصل ۴۴ نیست.
لاریجانی گفت: دولت هرچه خوب باشد، نباید خود را در زمینههای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جایگزین مردم کند و هرچه دولت فربه باشد که جهشهای اقتصادی رخ دهد، اما جهش اقتصادی زمانی رخ میدهد که کاردار و سکاندار باشند.
وی احتیاج به یک نگاه عالمانه و برای ساماندهی اقتصادی کشور را ضروری دانست و تصریح کرد: ثبات در تصمیمگیریها و سیاستها در بخش اقتصادی ضروری است و تغییرات مدیریتی در وجوه مختلف میتواند ضربه بزند، بنابراین داشتن یک استراتژی مدون و ثبات و ایجاد فضایی آرام برای طی مسیر چنین حرکت پیوستهای ضرورت دارد.
بارم مطالعات مبنای دام مدیران
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به دانشجویان دانشگاه دفاع ملی وظیفه این دانشجویان را مهم دانست و گفت: میخواهند در سطحی شما را برای مدیریت استراتژیک کشور آموزش بدهند که خیلی پراهمیت است.
وی با اشاره به اینکه در نظام سیاسی و اجتماعی به این فن خیلی اهمیت میدهند، افزود: مدیران ما برحسب تحصیلات دانشگاهی در زمینه خاصی تخصص دارند، ولی در یک سطح مدیریتی با مسائل گوناگونی مواجه هستیم که باید نسبتی بین این مسائل برقرار کرد و درک شرایط اینها و ممزوج کردن آن میتواند در تسلط مدیر موثر باشد. اما اگر مدیر نداند که کجا قرار گرفته و با چه مسائلی مواجه است هزینههای زیادی پرداخت میکند.
لاریجانی در ادامه با اشاره به اینکه برای تحلیل شرایط جهانی و منطقهای و بررسی بحرانها برخی از مطالعات مبنایی برای مدیران استراتژی کشور لازم است، تصریح کرد: با این مطالعات میتوان از منظر دیگر مسائل مهم دنیا را مورد ارزیابی قرار داد، در غیر این صورت حرفها، قوام عقلانی لازم برای تاثیرگذاری روی مخاطب را ندارد یا در دام تحلیلهای روبنایی گرفتار میشود.
لاریجانی همچنین اظهار کرد: در شرایط فعلی ما وارد زمانه بیقطبی شدهایم و فضای بینالمللی حالت ژلهای دارد، یعنی قطب مسلطی نداریم و بازیگران در عرصه بینالملل هرکدام برحسب توانمندیها و وزنی که دارند حرف خود را میزنند تا جایگاهی در نظام بینالمللی پیدا کنند.
عقل اسلامی جهت دار است
وی با بیان اینکه امروز انسان بیخانمان و انسان نیستگرا بحران انسان معاصر است، اظهارکرد: انسان تراز تفکرانسانی بیریشه نیست، زیرا توانسته رابطه خود را با جهان تنظیم کند و درک درستی از خود و عالم دارد و میداند که یک انسان کاملی وجود دارد که مقدرات را رقم میزند و ما را راهنمایی میکند و این نگاه با نگاه یک انسان در دموکراسی لیبرال تفاوت دارد.
رییس مجلس هشتم ادامه داد: در مورد عقلانیت در تفکر اسلامی بیشترین نصوص را داریم به طوری که در بیشتر کتابهای اسلامی بابی به عنوان باب عقل وجود دارد و عقلانیت و حیات عقلانی کلید رستگاری است و این جوهر گرانبهایی است که خداوند به انسان داده است و چراغ پرنوری است که دین و حیا را در دل دارد.
لاریجانی همچنین با بیان اینکه عقل اسلامی عقل ابزارگونه نیست، یادآور شد: عقل اسلامی یعنی با منطق عمل کردن و تک ساحتی و بیخانمان نیست، بلکه جهت و غایت دارد، زیرا در غیر این صورت دچار اعوجاج در سطوح بالاتر میشود.
رییس مجلس اضافه کرد: اصل عقلانیت به عنوان ریشه تمدنساز در فرهنگ اسلامی یک اصل اصیل است و به گفته هایدگر انسان معاصر از بیخانمانی و نهیلیستی رنج میبرد و در سود و لذت بردن مشترک هستند.
ضرورت حضور تربیتیافتگان جنگ در همه جا
وی در بخش دیگر سخنانش با اشاره به جنگ ایران و عراق گفت: افرادی که در جنگ زحمت کشیدهاند امروز هرکجا که هستند اصیل ماندهاند و خیلی زرق و برق زمانه چشمانشان را کور نمیکند، زیرا آنها به گونهای دیگر تربیت شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: امروز بیش از هر زمان نیاز داریم تا تربیتیافتگان مکتب جنگ در همه جا حضور داشته باشند. زیرا این افتخاری است که این افراد با همه هستیشان در صحنه جنگ حضور یافتهاند.رییس مجلس متذکر شد: مساله جنگ نعمتی بود که ایران را پایدارتر و قدرت به ما داد که امروز بخشی از توان ملی ماست و گردابی را به وجود آورد که آنهایی که با ما درگیر بودند در آن گرفتار شدند، زیرا ایران یک استراتژی معقول و باثبات را دنبال کرد و امروز همه معتقدند که وضع ایران متفاوت است.
نگران صدمه زدن تورم طرح تحول به ملت هستیم
لاریجانی همچنین در جمع اعضای کانون بازنشستگان کشوری در مورد قانون خدمات مدیریت کشوری گفت: در این لایحه دو ایراد وجود دارد که اول عدم اجرای درست آن و دیگری اشکالاتی است که در بطن این قانون میباشد.
رییس مجلس با بیان اینکه این قانون به صورت آزمایشی تصویب شده است، خاطرنشان کرد: با صحبتهایی که با دولت داشتیم مقرر شد این قانون از مهرماه در مورد بازنشستگان اجرا شود.
وی با بیان اینکه از نظر اقتصادی آرمانهایی در قانون اساسی آمده که دولتها باید آنها را محقق کنند، افزود: شاید یکی از دلایلی که رهبر معظم انقلاب سند چشمانداز را نگارش کردند، این بود که دولتها همه در یک راستا حرکت کنند.
رییس مجلس با تایید سخنان برخی حاضران در این نشست مبنی بر اینکه فشار اقتصادی به بازنشستگان وارد میشود، ادامه داد: این فشارها به کارمندان که حقوقبگیر هستند نیز وارد میشود.
به گفته وی، یکی از دلایلی که مجلس میخواهد روی طرح تحول اقتصادی با دقت عمل کند ملاحظه تورم است چون بر اساس محاسباتی که کارشناسان انجام دادهاند، تورم این تحول زیاد است و ما نگران صدمه زدن این تورم به ملت هستیم.
وی با بیان اینکه تورم نیاز به جراحیهای اقتصادی دارد، گفت: بعضی از ساختارهای اقتصادی حجم بودجه کشور را در درون سیستم اجرایی میبلعد و فشار اقتصادی به مردم وارد میشود، بنابراین از این جهت باید ساختارها را متوازن کرد.
رییس مجلس خاطرنشان کرد: نباید فکر کنیم هر چه دارالحکومه وسیعتر شود به نفع کشور است بلکه هر چه سیستمهای اداری کشور فربه میشود فشار اقتصادی بیشتری به مردم وارد خواهد آمد.
رییس مجلس با تاکید بر اینکه دولت باید از حداقلی مقوله برخوردار باشد تصریح کرد: گسترش سیستمهای دیوانی در کشور ممکن است باعث استخدام چند نفر در کشور شود اما مابقی ملت عوارض تورمی آن را پرداخت میکنند. دولتها باید چابک و حداقل باشند تا کارها در دست مردم حرکت کند، اما سیستم دیوانی ما بسیار فربه است.
وی با بیان اینکه امروز مدل صحیح حکومتها این نیست که دولتهای چاق و فربه تحویل ملت دهند، گفت: دولتها باید حداقل، چابک و از نظر فکری برنامهریز و طراح باشند. بخشهای زیادی از صنایع و امکانات اقتصادی کشور در دست دولت است و این کار غلطی است و به نفع کشور نیست، بلکه باید تمام این امکانات در دست مردم باشد.
لاریجانی با بیان اینکه در حال حاضر باید یک دوره گذار را طی کنیم گفت: ما میتوانیم نفت خود را به فروش برسانیم و پول آن را اندک اندک به افراد بدهیم که البته این یک اقتصاد صدقهپروری است. ممکن است این کار برای مدتی کم در جامعه سروری ایجاد کند اما خیلی زود این سروری از بین خواهد رفت، بنابراین توزیع پول در جامعه به نفع کشور نیست.
وی افزود: باید افراد با کرامت زندگی کنند و اقتصاد خودگردانی داشته باشند تا بتوانند آینده خود را پیش بینی کنند.
گلایه دولت از مجلس
همچنین رییس مجلس در مراسم افطاری با کارکنان مجلس با بیان اینکه مجلس هشتم با تانی کار میکند، گفت: باید همهجانبه حرکت کنیم و نگذاریم با سرعت و شتاب، لطمهای به کشور وارد شود.
به گزارش ایلنا، علی لاریجانی اظهار کرد: کار و تلاش کارکنان مجلس شورای اسلامی که پشتوانه کار تقنین است، باعث شد جمهوری اسلامی ایران نمونه خوبی از مردمسالاری باشد.وی افزود: هرچه مجلس با متانت و همهجانبه دیدن مسائل حرکت کند، زندگی برای مردم راحتتر و قابل پیشبینیتر خواهد بود.
رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی مشکلات زیادی پیش روی مردم است و مجلس هشتم تلاش دارد روی بحث کنترل تورم تمرکز کند. البته ممکن است بعضی از دولتمردان از مجلس هشتم به دلیل ایستادگی بر سر بحث کنترل تورم گلهمند باشند.
لاریجانی با بیان اینکه مجلس هشتم با تانی کار میکند، گفت: گاهی به ما میگویند که مجلس آهسته حرکت میکند ولی ما معتقدیم که باید همهجانبه حرکت کرد و نگذاشت با سرعت و شتاب، لطمهای به کشور وارد شود.
ارسال نظر