ایران خطر می‌کند، اسرائیل ممکن است حمله کند

رییس‌جمهور فرانسه که عملا نقش سخنگوی غرب در ارتباط با مناقشه مربوط به برنامه هسته‌ای ایران را به عهده گرفته است، به ایران هشدار داد که با پافشاری بر ادامه غنی‌سازی اورانیوم خود را با خطر حمله اسرائیل روبه‌رو می‌کند.

روز پنج‌شنبه، نیکولا سارکوزی، رییس‌جمهور فرانسه در ملاقاتی با رهبران سوریه، ترکیه و قطر در دمشق مدعی شد: ایران با دنبال کردن فرآیند دستیابی به ظرفیت سلاح اتمی دست به خطری عمده می‌زند. این اظهارات در حالی بیان می‌شود که همواره مقام‌های ایران بر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای تهران تاکید کرده‌اند.

رییس‌جمهور فرانسه، که کشورش به تازگی ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپایی را به عهده گرفته است، افزود: صرف‌نظر از اینکه چه کسی در اسرائیل سر کار باشد، یک روز صبح ممکن است اطلاع بیابیم که اسرائیل حمله کرده است.

به گفته وی سوال این نیست که آیا چنین اقدامی مشروع است یا نه؟ آیا هوشمندانه است یا نه؟ در آن لحظه چه خواهیم کرد؟ چنین حادثه‌ای فاجعه بار خواهد بود. ما باید از این فاجعه جلوگیری کنیم.گمانه‌زنی در مورد احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران، که غرب مظنون است برای ساخت سلاح ایجاد شده، از زمان برگزاری مانور مشترک و مخفیانه اسرائیل و یونان در ماه ژوئن بالا گرفت و گفته شد که هدف آن مانور، شبیه‌سازی حمله‌ای بالقوه به ایران بوده است.

هرچند آمریکا نیز همواره بر وجود کلیه گزینه‌ها از جمله اقدام نظامی برای حل مساله هسته‌ای ایران تاکید کرده است، اما به تازگی نشانه‌های آشکاری از مخالفت واشنگتن، به ویژه محافل نظامی آن کشور، با حمله اسرائیل به ایران ظاهر شده است که گمانه‌زنی در مورد احتمال حمله اسرائیل را تا حدودی فرونشانده است. این در حالی است که ایران در سه ماه گذشته بارها هشدار داده است در صورتی که هدف حمله قرار گیرد، با شدت تمام و با موشک‌های میان برد خود به آن واکنش نشان خواهد داد. جمهوری اسلامی ایران به تازگی یک آزمایش موشکی انجام داد که به گفته تحلیلگران برای ارسال این پیام بود که در صورت وقوع حمله به تاسیسات هسته‌ای خود بیکار نخواهد نشست. در همین حال، ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، چهارشنبه گذشته با تاکید بر این‌که برای حل مساله مربوط به برنامه هسته‌ای ایران هنوز جا برای دیپلماسی وجود دارد، هشدار داد در صورت شکست دیپلماسی، اسرائیل در استفاده از «کلیه گزینه‌ها» جدی است. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس از دمشق، سارکوزی که روز گذشته در کنفرانس خبری به مناسبت افتتاحیه نشست سران که با شرکت سران سوریه، ترکیه، قطر در دمشق برگزار شد، تلاش کرد، با جدی نشان دادن حمله صهیونیست‌ها، برنامه صلح‌آمیز ایران را قمار خطرناکی توصیف کند که می‌تواند به این حمله منجر شود.خبرگزاری رسمی امارات (وام) نیز گزارش داد که سارکوزی در پایان دیدار خود با بشار اسد رییس‌جمهوری سوریه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک در دمشق درباره مساله هسته‌ای ایران گفت: سوریه با توجه به روابط مستحکم میان دمشق و تهران، در حل پرونده هسته‌ای ایران نقش ایفا می‌کند. وی مساله هسته‌ای ایران را حساس خواند و گفت: ایران همانند هریک از کشورهای جهان حق دارد که به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای دست یابد. وی در عین حال ایران را متهم به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای کرد و گفت: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد و دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای حق این کشور است، اما سلاح هسته‌ای، تهدیدی برای صلح منطقه و جهان است.این در حالی است که بشار اسد پس از دیدار با همتای فرانسوی خود در دمشق گفت: هر گونه اقدام نظامی علیه ایران یک فاجعه خواهد بود.

وی تصریح کرد: هیچ‌کس در جهان قادر به تحمل پیامدهای هر گونه اقدامی که مسالمت آمیز نباشد، نخواهد بود؛ زیرا نتیجه این اقدام حل این مساله نیست، بلکه یک فاجعه است.

اسد افزود: مسلما بین ایران و کشورهای دخیل در این مساله بی‌اعتمادی وجود دارد. ما به تلاش‌های خود برای گفت‌وگو ادامه خواهیم داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، رییس‌جمهور سوریه همچنین پس از نشست چهارجانبه با رهبران کشورهای فرانسه، قطر و ترکیه با تاکید بر موضع ثابت خود در حمایت از ایران و جنبش‌های مقاومت در منطقه گفت: دیدگاه غرب نسبت به پرونده هسته‌ای ایران بسیار تنگ‌نظرانه است.وی که با شبکه تلویزیونی المنار لبنان گفت‌وگو می‌کرد، درباره اختلاف موجود بین مواضع سوریه و فرانسه درباره موضوع هسته‌ای ایران گفت: موضع سوریه درباره مخالفت با سلاح‌های کشتار جمعی و گسترش تسلیحات هسته‌‌ای از سوی برخی کشورها که اسرائیل از جمله آنها است، با پرونده هسته‌ای ایران در ارتباط نیست. وی افزود: پرونده هسته‌ای ایران و سوریه تقریبا شبیه یکدیگر است؛ یعنی دیدگاه غرب، دیدگاهی کاملا تنگ‌نظرانه نسبت به فن‌آوری هسته‌ای در این دو کشور است. در حالی که سوریه نگاهی فراگیر به پرونده هسته‌ای ایران دارد و مساله اینجا است که فرانسه و دیگر کشورهای غربی به موضوع هسته‌ای اسرائیل و تسلیحات هسته‌ای این کشور بی‌توجه هستند. رییس‌جمهور سوریه درباره امکان امتیازدهی دمشق در موضوع جنبش‌های مقاومت منطقه از جمله حماس و حزب‌ا... به خاطر توسعه روابط با غرب گفت: این موضوع کاملا روشن است که ما هدیه به دیگران نمی‌دهیم و کشوری هستیم که از منافع خود سخن می‌گوییم و در ارتباط با جهان از هر کشور دیگر نیز می‌خواهیم که منافع خود را مطرح کند تا مشترکات را بجوییم.

سلاح هسته‌ای جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سلاح هسته‌ای هیچ جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد. به گزارش ایسنا، حسن قشقاوی سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اتهام‌‌های بی‌اساس نیکلا سارکوزی، رییس‌جمهور فرانسه درباره فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، اظهار کرد: سلاح هسته‌ای هیچ جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد و اظهارات سارکوزی مانع خواست عمومی ملت‌ها برای خلع سلاح کامل هسته‌ای در جهان نمی‌شود. سخنگوی وزارت امور خارجه، افزود: جمهوری اسلامی ایران به همراه بسیاری از کشورهای دیگر خواهان خلع سلاح همه دارندگان سلاح‌های هسته‌ای و انهدام زرادخانه‌های آنان است.