گزارش معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران:
مدیریت شهری به طور جدی پیگیر مسائل زیستمحیطی محلات است
تربیت و بهکارگیری ۵۰۰ مربی بهداشت، تشکیل کانونهای محلهای و توجه ویژه به مسائل زیستمحیطی محلات به ویژه مدارس، مساجد و پارکها از اقدامات شهرداری تهران در بخش زیرساختی در راستای حفظ محیطزیست شهروندان است. به گزارش روابطعمومیمعاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، زندگی در شهری سالم، به همراه محیطزیست پاک، سلامتی شهروندان را تامین و شادابی و نشاط را برای شهر به ارمغان میآورد.
نوریان، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهر تهران با اشاره به اینکه شهر تهران در حوزه سلامت محیطزیست با چالشهای مختلفی روبهرو است، افزود: وجود بیش از حد مجاز دیاکسید کربن، دیاکسید گوگرد ناشی از سوختهای فسیلی مثل بنزین و وجود ذرات معلق در هوا سلامت همه شهروندان تهرانی را با تهدید روبهرو کرده و آلودگی هوا سلامت امروز و آینده نسلهای مختلف را با چالش روبهرو ساخته است.
وی در ادامه گفت: در طول سال، فقط چندین روز سالم و پاک داریم و دیگر روزها آلودگی هوا به خصوص در نیمه دوم سال بسیار بالا است.
نوریان درباره مشکل آلودگی صوتی شهر تهران اشاره کرد: میزان آلودگی صوتی در مناطق مختلف شهر تهران از حد استاندارد بالاتر است و این مساله نه تنها سلامت جسمیشهروندان را با تهدید بلکه خواب، خوراک و آسایش آنها را نیز با مشکل روبهروز میکند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهر تهران تامین و دسترسی به آب سالم بهداشتی را مناسب خواند و تصریح کرد: شبکه آبرسانی تهران دچار فرسودگی است و ما با شکستگیهای متعددی در شبکه روبهرو هستیم.
وی در ادامه افزود: تهران نیازمند فوری به سیستم جمعآوری فاضلابهای خانگی است که باید به سرعت گسترش یابد.
نوریان انجام مدیریت مناسب پسماندها در قسمت جمعآوری، حمل و نقل، دفع و بازیافت را مهم ارزیابی کرد و گفت: جمعآوری پسماندهای خطرناک مثل زبالههای بیمارستانی، انبارهای شیمیایی و کارگاههای غیرمجاز و تولید کننده آلودگیهای محیطزیست را باید به سرعت انجام داد.
به گفته وی عدم مصرف صحیح انرژی، کمبود سرانه فضای سبز و وجود حیوانات موذی در تهران از دیگر چالشهای زیستمحیطی است که مدیریت شهری وظیفه دارد با همکاری سایرسازمانها به آنها توجه جدی نماید.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهر تهران گفت: حل معضل محیطزیست به عهده یک نهاد و ارگان نیست، هماهنگی همه ارگانها وسازمانهای ذینفع بسیار مهم است که در این راستا ایجادساز و کارهای مدیریتی و حاکمیتی مناسب و هماهنگ نباید مورد غفلت قرارگیرد ما معتقد به مدیریت واحد شهری در همه حوزهها از جمله حوزه محیطزیست هستیم. اما جایگاه تصمیمسازی، تصمیمگیری و سیاستگذاری کلان را بهعنوان یک وظیفه حکومتی میدانیم.
نوریان ارتقای نقش مردم و مشارکت آنها در حفظ و سلامت محیطزیست را خواستار شد و گفت: نگاه ما باید به محیطزیست عوض شود. تا وقتی که به مساله محیطزیست به عنوان یک معضل جدای از مسائل فرهنگی و اجتماعی نگاه کنیم موفقیت در این زمینه کمتر است.
وی تاکید کرد: حل مشکلات زیستمحیطی علاوه بر اقدامات فنی، نیازمند توجه به مسائل فرهنگی مردم، آموزش، فرهنگسازی، از راهکارهای موثر برای حل این مشکلات است.
وی آموزش در بخش سلامت را مهم خواند و خاطرنشان کرد: باید برای آموزش تخصصی به کودکان توجه ویژه داشته باشیم؛ چرا که روش آموزش کودکان با بزرگسالان متفاوت است. به همین دلیل در تهران بیش از ۵۰ خانه اسباب بازی افتتاح شده و در آینده نزدیک این تعداد به یکصد و ده باب خواهد رسید.
نوریان اضافه کرد: تشکیل شوراهای سلامت محله در محلات تهران با حضور و عضویت مردم و نمایندگان سایر ارگانهای دولتی و عمومی. تربیت و به کارگیری ۵۰۰ مربی بهداشت، تشکیل کانونهای محلهای. توجه ویژه به مسائل زیستمحیطی مدارس، مساجد و پارکها از اقدامات دیگر شهرداری تهران در بخش زیرساختی است.
وی گفت: اقدامات عدیدهای توسط بخشهای مختلف شهرداری برای حفظ محیطزیست که یک مساله فرابخشی است انجام شده است به عنوان مثال در حوزه حملونقل حوزه خدمات شهری، سازمانهای متعدد شهرداری سعی کردهاند با ساخت تیزرهای مختلف تلویزیونی و پخش آنها اطلاعرسانی در این زمینه را تقویت کنند.
ارسال نظر