دیمیتری راگوزین، نماینده روسیه در ناتو هشدار داد که ادامه اقدام‌های خصمانه آمریکا و سایر اعضای ناتو در قبال روسیه ممکن است بر مواضع مسکو درباره مساله‌ هسته‌ای ایران تاثیر بگذارد، هرچند فعلا تصمیمی در این رابطه گرفته نشده است. روزنامه‌ گازیتا به نقل از نماینده روسیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرد که ادامه اقدام‌های خصمانه آمریکا و سایر کشورهای عضو ناتو در قبال روسیه، مسلما عواقب جهانی در پی خواهد داشت از جمله ممکن است روی موضع‌گیری مسکو درباره ایران تاثیرگذار باشد. نماینده روسیه در ناتو در عین حال خاطرنشان کرد که مواضع کشورهای عضو ناتو درباره حوادث اخیر در اوستیای جنوبی فعلا تاثیری بر همکاری‌های روسیه و پیمان آتلانتیک شمالی، از جمله در رابطه با مواضع مسکو در قبال مساله هسته‌ای ایران نداشته است. بر اساس گزارش خبرگزاری نووستی، او در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: فعلا هیچ تصمیمی از سوی مقام‌های مسکو در رابطه با تغییر در نحوه همکاری‌ها با ناتو، یا تغییر موضع روسیه در قبال مساله هسته‌ای ایران گرفته نشده است. ایوانف نیز با اشاره به احتمال تاثیر گذاشتن این مساله بر موضع‌گیری روسیه در قبال ایران اظهار کرد: ما تاکنون هیچ قطعنامه‌ای ضد ایرانی را در شورای امنیت وتو نکرده‌ایم. راگزین پنج‌شنبه شب به خبرگزاری نووستی اعلام کرد که وزارت دفاع روسیه تا اتخاذ تصمیم از سوی مقام‌های روسیه در رابطه با دورنمای آتی همکاری‌ها با ناتو، به طور موقت همکاری‌های نظامی با ناتو را «متوقف می‌کند.» وی گفت: همکاری با ناتو، مجموعه‌ای از مسایل است و وزارت دفاع روسیه همکاری نظامی با ناتو را تا زمانی که مقام‌های سیاسی روسیه درباره چگونگی این روابط تصمیم‌گیری کنند، «متوقف کرده است». شرکت‌کنندگان در اجلاس اضطراری وزیران امور خارجه ۲۶ کشور عضو ناتو که روز سه‌شنبه به پیشنهاد آمریکا در بروکسل برای بررسی اوضاع در گرجستان برگزار شد، روسیه را به استفاده غیرمتناسب از نیروهای نظامی در اوستیای جنوبی متهم و توقف برگزاری اجلاس‌های شورای روسیه ـ ناتو را در تمامی سطوح اعلام کردند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز به نوبه خود اعلام کرد که مسکو از موضع ناتو نتیجه‌گیری‌هایی خواهد کرد. نظامیان گرجستان هشتم اوت به اوستیای جنوبی حمله کرده و تسخینوالی پایتخت این جمهوری خودخوانده را گلوله باران کردند.

بر اساس اطلاعات وزارت امور خارجه روسیه حدود ۱۶۰۰ نفر از مردم اوستیا قربانی این مناقشه مسلحانه شدند. نیروهای گرجی پس از رویارویی با نیروهای روسیه اوستیای جنوبی را ترک کردند.

در همین حال، پایگاه اینترنتی سی.ان.اس نیوز به نقل از تحلیل گری در بیت‌المقدس خبر داد که تزیپی لیونی از روسیه خواست از تحریم‌های سخت‌تر علیه ایران با هدف متوقف کردن برنامه‌ هسته‌ای ایران حمایت کند، اما تنش‌های رو به افزایش میان واشنگتن و مسکو می‌تواند در این روند مشکل ایجاد کند.

به گزارش این پایگاه اینترنتی، روسیه و جامعه بین‌المللی متوجه هستند که جهان نمی‌تواند جلوی ایران هسته‌ای را بگیرد، اما تزیپی لیونی، وزیر امور خارجه اسرائیل روز پنجشنبه در بیت‌المقدس به خبرنگاران گفت: بین این درک و تبدیل آن به عمل شکافی وجود دارد؛ به ویژه وقتی که مساله به قطعنامه‌های شور ای امنیت سازمان ملل مربوط شود.

وی افزود: زمان حایز اهمیت است؛ باور من این است که روسیه از وضعیتی که به بهترین شکل در جهت منافعش باشد اطلاع دارد؛ امیدوارم که نه فقط روسیه بلکه دیگر کشورها نه تنها به این درک که لازم است ایران متوقف شود برسند، بلکه به تحریم‌های اجرایی بیشتری در راستای متوقف کردن آن بپیوندد.